El projecte

Dreadful© BCN HIP HOP és un projecte creatiu de llarga durada en curs i que consta d'un llibre, un documental i aquest bloc.

Després del retrobament pel 20è Aniversari dels Electro Breakers el 2005 i veient que repreníem el contacte com a grup, manteníem l'activitat anant a esdeveniments i creàvem un volum considerable de material propi contemporani, vaig començar a, per una banda documentar tot el que fèiem i per una altra a fer memòria del passat i escriure.

Així doncs, per una banda començava a tenir una bona col·lecció de fotos, vídeos i entrades de bloc de les nostres experiències contemporànies i per una altra un bon número de notes i apunts digitals i analògics de les coses que recordava o trobava entre el meu material clàssic dispersat, adonant-me del que costava muntar el trencaclosques.

Vaig reunir totes aquelles notes i apunts a l'ordinador en una carpeta i un document de text anomenat Biografia Hip Hop, que es podria considerar l'inici del projecte i que vaig començar a escriure el 2007. Aviat me'n vaig adonar que, si ho volia fer ben fet, necessitaria recuperar material propi i cercar material contextual.

Vaig començar a fer recerca i a intentar mantenir tot el material organitzat, que va començar a incrementar-se, així com l'objectiu inicial, de només per a un us personal a pels amics que ho volguessin llegir. Volia compartir-ho. Així va néixer la idea del llibre, ja anomenat BCN HIP HOP, que vaig començar a escriure el 2009.

A mida que passava el temps i avançava el projecte em vaig adonar de dues coses que tornarien a canviar la forma i l'objectiu del mateix:

La primera, hi havia material que costava molt de trobar, a vegades amb errors o simplement no es trobava enlloc i mai en català i jo volia compartir-lo amb tothom que ho cerqués, fàcilment trobable i en català, però el bloc personal on escrivia fins aleshores no servia per aquest propòsit. Així va néixer la idea del bloc, que vaig estrenar el 2010.

La segona, fent fotos i gravant vídeos amb els amics i escrivint les entrades de bloc i el llibre, feia temps que em rondaven les ganes de gravar un vídeo amb els amics on expliquéssim les nostres experiències que ja estava escrivint. Així va néixer la idea del documental, que vaig començar a gravar el 2011.

Aquestes tres idees, llibre, bloc i documental, van convertir aquell petit projecte inicial en un de molt més gran, on explicar La meva història del hip hop a Barcelona. Totes tres són un mateix projecte, no són tres formes de mostrar un mateix contingut sinó tres continguts diferents però entrellaçats en una mateixa història.

Des de l'estrena del bloc i fins a la present sisena versió ja he publicat prop de tres centenars d'entrades. En el seu moment publicaré, progressivament i dividits en entrades al bloc, el llibre i parts del documental. Un cop acabats i publicats, llibre i parts del documental, el projecte continuarà amb el bloc.

Podeu seguir aquest el projecte des d'aquest bloc i seguint-lo a les xarxes socials Instagram, Facebook i X. Podeu contactar pels mitjans esmentats o directament escrivint-me un correu-e a bcnhiphop@gmail.com.

Dreadful© BCN HIP HOP és un projecte creatiu sense propòsits comercials però amb drets d'autor. No està permesa la reproducció total o parcial dels continguts sense l'expressa autorització del seu autor, amb qui podeu contactar a bcnhiphop@gmail.com. Tots els continguts són obra de l'autor del projecte, en Roger Silva i Vilalta - Dreadful, exceptuant algunes imatges i/o noms de productes de tercers que hi puguin aparèixer, els drets dels quals són dels seus respectius autors. Tots els drets reservats.