L'autor

Em dic Roger Silva i Vilalta, també conegut com Dreadful i sóc un creatiu de Barcelona, autor de Dreadful© BCN HIP HOP, un projecte creatiu de llarga durada en curs i que consta d'un llibre, un documental i aquest bloc.

Sóc breaker des de 1984, quan el hip hop va arribar a Europa. Cofundador i perpetuador dels grups de hip hop Electro Breakers (1985), DNP Crew (1988) i Daplé Crew (1990). He fet bboying, popping, locking, new jack swing i house, recopilatoris, deejaying i emceeing amateur, graffiti a ma alçada, plantilla, adhesiu i ordinador i documentació escrita, fotogràfica i videogràfica. Actualment estic centrat en la documentació i el graffiti.

Entro a la dansa break el 1984 intentant replicar moviments de popping vistos al cinema, al bboying intercanviant coneixements amb qui fundaríem el nostre grup a Universitat i al locking incorporant-lo al repertori del grup al carrer el 1985 i al new jack swing copiant moviments de videoclips i ballant a les discos el 1988. Vaig deixar de ballar regularment el 1993.

Entro a la música break el 1984 escoltant temes a la ràdio, a col·leccionar i reproduir cassets a casa i al carrer i als recopilatoris gravant de la ràdio el 1985, a les mixtapes amb el meu equip i al dejaying amb els de Record Max el 1988, a punxar de substitut a Ràdio Salla el 1991 i a l'emceeing amateur el 1992. Continuo col·leccionant.

Entro al graffiti el 1984 amb retoladors Edding i el 1985 amb esprais Felton, a les plantilles el 1986 inspirat pels Trepax, als adhesius el 1993 amb etiquetes per a sobres i disquets, a tornar als adhesius el 2012 amb OTR i Edding i a les plantilles i a ma alçada el 2015 amb MTN. Vaig deixar de pintar regularment el 1994, hi vaig tornar el 2012 i hi continuo.

Entro a la documentació del hip hop el 2005 fotografiant, gravant i escrivint sobre esdeveniments, a fer DVDs el 2006, a iniciar aquest projecte el 2007, a escriure el llibre el 2009, a escriure el bloc el 2010 i a gravar el documental el 2011. Continuo documentant, contextualitzant, compartint i preservant La meva història del hip hop a Barcelona.

Organitzo retrobades de grups i animo al reagrupament i participació en projectes de documentació del hip hop i de col·laboracions de graffiti. En aquest sentit tinc dos projectes creatius de llarga durada en curs propis i en comparteixo un tercer. Procuro anar al màxim d'esdeveniments, continuaré anant als que pugui i potser fins i tot participant a algun.

Com a creatiu, abans de l'arribada del hip hop ja m'expressava amb altres mitjans, com el dibuix (i posteriorment la il·lustració) i la foto (i posteriorment el vídeo), i després del hip hop de la vella escola em vaig continuar expressant amb altres mitjans, com el disseny gràfic (i posteriorment web i multimèdia) i internet (i posteriorment les xarxes socials).

El hip hop forma part de la meva vida ininterrompudament des que el vaig descobrir però he passat per etapes en les que n'he estat un membre molt actiu i d'altres un de molt passiu. Les dues etapes inicials i la present són les més actives. Quan el hip hop m'acompanya més intensament em torno més actiu i viceversa.

Les primeres etapes van des del 1984 fins al 1987 (Electro Breakers) i des del 1988 fins al 1994 (DNP Crew i Daplé Crew). Deu anys sent un membre molt actiu, en els quals vaig tocar tots els pals de la cultura hip hop, començant al carrer amb pocs mitjans i acabant entrant al món del disseny. Inicio la meva discoteca amb cassets, vinils i CDs.

L'etapa "formal" va des del 1994 fins al 2004. Deu anys sent un membre molt passiu, en els quals només el rap i l'R'n'B m'acompanyaven discretament als auriculars en la meva conversió a "home de profit", seguint "el camí" que la majoria de gent segueix, "perquè toca" i "per edat". La meva discoteca creix considerablement.

La present etapa va des del 2004 fins a l'actualitat. Més de vint anys sent un membre cada cop més i més actiu, en els quals l'home de profit torna al carrer i se sent tant lliure que decideix treure's la corbata i no tornar a posar-se-la mai més. La meva discoteca continua creixent i inicio les meves videoteca i biblioteca amb formats analògics i digitals.

El meu retorn actiu al hip hop no te una única causa, han estat tota una sèrie de fets encadenats que m'hi han fet tornar gradualment:

Un immens mur a l'Espai Graffiti al Fòrum el 2004 em va fer trucar un amic per animar-lo a veure'l plegats i un anunci al diari va fer que un altre amic, que feia anys que no ens veiem, em cerqués i truqués per animar-me a anar plegats al Sangre X Sangre 2005, que ens va animar a trucar al primer amic per animar-lo a retrobar-nos els tres.

Així doncs, després d'anar a aquests esdeveniments, vaig organitzar la retrobada en motiu del 20è Aniversari dels Electro Breakers el 2005, que ens va animar a continuar anant a esdeveniments i trobades... i una cosa porta a l'altra i em vaig trobar fent projectes com aquest, que emprenc amb molta il·lusió i que espero que durin molt de temps.

Dreadful© BCN HIP HOP és un projecte creatiu sense propòsits comercials però amb drets d'autor. No està permesa la reproducció total o parcial dels continguts sense l'expressa autorització del seu autor, amb qui podeu contactar a bcnhiphop@gmail.com. Tots els continguts són obra de l'autor del projecte, en Roger Silva i Vilalta - Dreadful, exceptuant algunes imatges i/o noms de productes de tercers que hi puguin aparèixer, els drets dels quals són dels seus respectius autors. Tots els drets reservats.