El documental

Dreadful© BCN HIP HOP és un projecte creatiu de llarga durada en curs i que consta d'un llibre, un documental i aquest bloc.

El documental el vaig iniciar el 2011, arran d'un guió que vaig començar a escriure en paral·lel al bloc que vaig iniciar el 2010 i el llibre que vaig iniciar el 2009, arran de les fotos i vídeos d'esdeveniments hip hop als que anàvem els Electro Breakers des del 2005, que editava com a DVDs des del 2006 i després quedàvem per veure des del 2007.

Feia temps que, gravant vídeos dels esdeveniments als que anàvem, em rondaven les ganes de gravar-nos i explicar les nostres experiències que ja estava escrivint. Després de comentar-los que estava escrivint La meva història del hip hop a Barcelona i d'insinuar que podríem gravar-nos explicant les nostres experiències, finalment els ho vaig proposar.

La idea principal era aprofitar el moment en què ens trobàvem, veient-nos regularment, per deixar un testimoni del nostre passat i present com a grup per al futur i tenir una excusa més per veure'ns més sovint. Després d'explicar-los alguns detalls i animar-los a que participessin, els vaig preguntar què els semblava. Tots s'hi van apuntar.

Però els membres que ens trobem actualment al grup no som tots els que hi vam ser. Alguns ja no són entre nosaltres, d'altres són fora o no vaig poder contactar-hi i amb els altres que vaig poder va ser més complicat. Gairebé tots han format família i van de cul amb la feina i la casa. Inicialment s'hi van apuntar però a l'hora de gravar...

Així que al documental hi va participar una part representativa dels membres dels Electro Breakers i el mateix va passar amb els Daplé Crew. No va ser fins gairebé al final de gravar amb cada grup que vaig saber del cert qui no participaria finalment i les absències condicionaven el guió i el calendari, fet que alentia tot el projecte.

Sense comptar el que va costar planejar-ho tot, fent el guió, el llibre i el bloc en paral·lel, el fet de quadrar el calendari en caps de setmana, ponts i vacances, tenint en compte les diferents localitzacions, els dies que vam haver d'ajornar, cancel·lar i repetir, els aturaments i represes del projecte i els problemes que tot va comportar.

Per no dir que després s'ha d'encaixar el que es va gravar amb el que es va planejar i preparar-ho per mostrar-ho, feina gens fàcil. Tot plegat realitzat amb pocs coneixements previs, expressament amb pocs recursos i només amb ajuda puntual quan era jo qui sortia davant la càmera. Tot un repte personal encara per finalitzar.

La clau d'aquest projecte és el temps, la paciència, el no tenir pressa. És un procés llarg però també és una gran experiència entre amics, una bona excusa per quedar més sovint de l'habitual i un record que podrem reviure tants cops com vulguem, actualitzant el format perquè sigui compatible amb reproductors del futur.

Al documental exposo les tres etapes més importants de la meva vida dins d'aquesta cultura, n'expliquem vivències i deixem un testimoni del nostre passat i present com a grups per al futur. El documental està dividit en tres episodis, un per a cada etapa: Episodi I: 1984-1987, Episodi II: 1987-1994 i Episodi III: 2004-202?.

El creixement del projecte ha augmentat el procés creatiu però espero acabar el documental algun dia. En el seu moment publicaré progressivament al bloc parts del documental dividit en entrades amb diversos clips de vídeo, un per a cada episodi i un altre per a la trilogia. Un cop acabat i publicat parcialment el documental, el projecte continuarà amb el bloc.

Dreadful© BCN HIP HOP és un projecte creatiu sense propòsits comercials però amb drets d'autor. No està permesa la reproducció total o parcial dels continguts sense l'expressa autorització del seu autor, amb qui podeu contactar a bcnhiphop@gmail.com. Tots els continguts són obra de l'autor del projecte, en Roger Silva i Vilalta - Dreadful, exceptuant algunes imatges i/o noms de productes de tercers que hi puguin aparèixer, els drets dels quals són dels seus respectius autors. Tots els drets reservats.