30 de setembre del 2013

Hipnotik Festival 2013

Hipnotik Festival 2013

El passat 14 de setembre de 2013 es va celebrar l'Hipnotik Festival 2013 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Electro Breakers hi vam assistir.

Hipnotik Faktory va dedicar aquesta edició al Desè Aniversari del festival (10 anys!), amb els habituals apartats de cada any, les col·laboracions dels darrers i les xarxes socials.

Continua el dia únic, el CCCB, els antics logo i nom, el pes del rap estatal, la creixent potenciació de la dansa, el poc graffiti i el nul deejaying i beatboxing.

Sembla que es consoliden les competicions de Popping, Locking, Hip Hop, House i All Styles, a més de les ja clàssiques de Bboying. Esperem que continuïn totes!

Kapo
Show d'MC's a l'Hipnotik Festival 2013

Com que sempre hi han cues a l'entrada i retards a l'interior, vam repetir la història de l'any passat, anant a dinar molt d'hora per arribar i entrar sense esperar.

Vam entrar a la Plaça Joan Coromines per escoltar al Kapo. El tio va rapejar lluint una samarreta del Barça i es va currar un rap a pèl en català de puta mare.

Vam passar al Pati de les Dones, vam donar un tomb per les parades, on enguany s'hi disputava la Wacom Graphik Battle, tot plegat escoltant a Mi.amargo.

Les samarretes del festival es van vendre per un tub. Els dissenys d'en Nados ho van petar i, tot i haver més varietat que mai, les XL es van esgotar ràpidament.

Graffiti
Hipnotik NBQ a l'Hipnotik Festival 2013

Tot el graffiti que vam veure es va limitar a una H de quatre cares i un cavallet amb un llenç a un racó entre una parada i l'escenari. Això és tot l'espai! FATAL!

Mai
Show d'MC's a l'Hipnotik Festival 2013

Vam tornar al Show d'MC's per escoltar la femcee Mai, que va rappejar temes propis i de La Revenge. Què lluny queda aquella primera batalla d'Hipnotik del 2006!

Dansa
Quarts de Dansa a l'Hipnotik Festival 2013

Vam anar al Teatre CCCB a veure totes les finals de totes les competicions de dansa, de quarts a final, de Locking, House, Popping, All Styles, Hip Hop i Bboying.

Adnan Soul Vs. Ruth
Semifinal 1vs1 de Hip Hop a l'Hipnotik Festival 2013

Per a nosaltres la sorpresa més gran va ser la Ruth. Quin estilàs! Va guanyar la final de Hip Hop contra Oulouy i va arribar a la final d'All Styles. ESPECTACULAR!!!

Fares Vs. Dani Boogz
Semifinal 1vs1 de Popping a l'Hipnotik Festival 2013

Malgrat la nostra preferència per la vella escola, en aquest cas representada per en Flex, a qui ja hem vist varies vegades, en Fares va guanyar la final de Popping.

DJ Kapi & MC El Chojin
Concert d'El Chojin a l'Hipnotik Festival 2013

El David va marxar a escoltar en directe el nou disc d'El Chojin, mentre jo, que ja l'havia escoltat, em quedava a la dansa per avisar-lo per les darreres finals.

El que no sabíem és que El Chojin havia canviat el deejay Caution pel Kapi! Llàstima que no ho vaig poder veure en directe! Però el David ho va immortalitzar (foto).

Lluc Vs. Roger
Final de 1vs1 Locking a l'Hipnotik Festival 2013

Els Brodas dominen el Locking i en Lluc va guanyar però en Roger s'ho va currar molt en una de les finals més ajustades. Ens encanten els old school pops'n'locks!

Walid Benzz Vs. Jor.G
Final de 1vs1 House a l'Hipnotik Festival 2013

El Jor.G de Resistance Crew va estar a punt de revalidar el títol però al final va guanyar el Walid Benzz. Ens molaria més que la categoria House fos Hip House.

Real Street Vs. Brodas · Junior · Remember
Final 3vs3 All Styles a l'Hipnotik Festival 2013

Què es pot esperar d'una batalla amb, entre d'altres membres, la Ruth (guanyadora de Hip Hop) i el Lluc (guanyador de Locking)? BOOM! Quina senyora batalla!

Valen Vs. Nestor
Final 1vs1 Bboying a l'Hipnotik Festival 2013

El bboy Valen de Lunatiks Crew va estar que es va sortir i es va endur la final d'individuals de bboying contra el bboy Nestor, que tampoc li ho va posar gens fàcil.

Freshit Vs. Fallen Angelz
Final 5vs5 Bboying a l'Hipnotik Festival 2013

Freshit sí que va revalidar el títol a la gran final de grups de bboying contra Fallen Angelz. Sembla que a Fallen Angelz i Lunatiks Crew se'ls ha acabat l'alternança.

Locus & Nerviozzo
Concert de Duo Kie a l'Hipnotik Festival 2013

Amb el concert de Duo Kie ens vam acomiadar del festival, un grup que sempre encomana bon rotllo i energia, molt necessària després de tantes hores de peu.

Electro Breakers
El David i jo després de l'Hipnotik Festival 2013

Continuen podent-se millorar moltes coses, començant pel tema de la llengua. MAI em cansaré de dir-ho: Ha d'estar tot escrit EN LES DUES LLENGÜES OFICIALS!

És tan agradable trobar la versió catalana a la web, com desagradable veure que només és façana i que ni el nom dels apartats estan ben escrits... SUSPENS TOTAL!!!

L'espai i la rellevància que se li dona al graffiti és vergonyós. Lamentablement no aposten per aquest fonament del hip hop... MURS OBERTS I EXPOS JA!!!

De les Taules de Classificació ja no cal dir res. Em dol veure als speakers amb les taules a les mans i que després ningú tingui el detall de publicar-les enlloc.

Tampoc dic res dels horaris i les cues. He trobat la solució econòmica entrant més tard. La cara suposo que seria entrades VIP però no m'arriscaré a provar-ho.

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però continuem creient en la crítica CONSTRUCTIVA.

Aquesta desena edició va ser la primera que el David va tenir festa tot el dia, una de les poques que va faltar el Joe i la meva NOVENA visita al festival.

Entrades relacionades:
Hipnotik Festival 2015
Hipnotik Festival 2014
Hipnotik Festival 2012
Hipnotik Festival 2011
Hipnotik Festival 2010
Hipnotik Festival 2009


Entrades dels HIPNOTIK FESTIVAL fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009
Hipnotik Festival + BOTY IBERICA 2008
Hipnotik Festival 2007
Hipnotik Festival 2006
Hipnotik Festival 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada