28 de setembre del 2014

Hipnotik Festival 2014

Hipnotik Festival 2014

El passat 13 de setembre de 2014 es va celebrar l'Hipnotik Festival 2014 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Electro Breakers hi vam assistir.

Hipnotik Faktory va dedicar aquesta edició a la Llibertat d'expressió, amb els habituals apartats de cada any, les col·laboracions dels darrers i les xarxes socials.

Continua el dia únic, el CCCB, els antics logo i nom, el pes del rap estatal i el nul deejaying i beatboxing. Canvia que baixa la dansa i puja el graffiti.

Sembla que es consolida la competició de Hip Hop, a més de les ja clàssiques de Bboying, però s'eliminen les de Popping, Locking, House i All Styles. Una gran pèrdua!!!

Batalla d'MC's a l'Hipnotik Festival 2014

Com que sempre hi han cues a l'entrada i retards a l'interior, vam repetir la història de l'any passat, anant a dinar molt d'hora per arribar i entrar sense esperar.

Vam entrar a la Plaça Joan Coromines, vam tafanejar les parades, com cada any vaig comprar la samarreta del festival i vam escoltar una estona la Batalla d'MC's.

Enguany vaig comprar la samarreta del festival només arribar perquè, com que els dissenys d'en Nados es venen per un tub, no em volia quedar sense talla o color.

Vam passar al Pati de les Dones, donar un tomb per les parades i mirar com Kore, Soem i Harry Bones començaven els graffitis, tot plegat escoltant a Rapgenoma.

Graffiti de Kore a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Soem a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Harry Bones a l'Hipnotik Festival 2014

Montana Colors torna a l'Hipnotik Festival amb la seva aspa de tres cares i el graffiti torna a guanyar una mica més d'espai que a les darreres edicions. En falta més.

Ja que sempre hi ha poc graffiti, aquest cop vaig intentar fer fotos del procés per fer-ne una mica de lloc a aquesta entrada i fer una mica de justícia al desequilibri.

Després de les batalles de dansa mostraré un altra etapa del procés amb els graffitis a mig fer i després dels concerts l'etapa final amb les peces ja acabades.

BWMNS (Ruth Prim & Izaskun Ortega) Vs. PA CHINCHA (Oulouy & Rick)
Final 2vs2 de Hip Hop a l'Hipnotik Festival 2014


KIDSKILLZ Vs. SNOT
Final 1vs1 Bboying a l'Hipnotik Festival 2014


LEGACY N3D Vs. ACTITUD SALVAJE
Final 5vs5 Bboying a l'Hipnotik Festival 2014

Vam anar al Teatre CCCB a veure alguns filtres i totes les finals de totes les competicions de dansa, de quarts a final, de Hip Hop i Bboying. Els jutges ho van tenir pelut.

Sort que el Hip Hop es va salvar de la crema i vam poder tornar a gaudir de l'estil i de l'espectacular Ruth Prim i la Izaskun Ortega de la crew BWMNS, guanyadores de la 2vs2.

Creus que el Bboying ha arribat al màxim i ja no et sorprendrà més? Has de veure en Boby de la crew LEGACY N3D, guanyadors de la 5vs5. KIDSKILLZ, guanyador de la 1vs1.

Graffiti de Kore a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Soem a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Harry Bones a l'Hipnotik Festival 2014

Durant les pauses entre batalles vam donar alguns tombs per les altres zones, per veure una mica les batalles de rap, algun concert, els graffitis i refrescar-nos una mica.

Els habituals retards i pauses van allargar l'horari i el Joe, que tenia una competició de Kizomba, va haver de marxar però jo vaig gravar totes les finals, com sempre.

I va valdre la pena, ja que ell i la seva parella es van classificar i ahir van anar a la final i van guanyar, malgrat que un jutge corregís la seva votació i van quedar finalistes...

Electro Breakers
Jo i el Joe durant un refresc a l'Hipnotik Festival 2014

El Joe va marxar, jo vaig acabar de veure les finals i després vaig anar a veure els concerts mentre esperava al David, que també va plegar tard de la feina.

El primer va ser el de Los Chickos del Maiz, a qui feia poc que vam veure amb en Marc a la Festa de la Joventut 2014. Després va arribar el David i vam sopar esperant el segon.

El segon va ser el de Toteking & Shotta i el darrer va ser el de Rapsusklei, amb el que ens vam acomiadar del festival, esperem que fins l'any vinent.

Concert de Los Chickos del Maiz a l'Hipnotik Festival 2014


Concert de Toteking & Shotta a l'Hipnotik Festival 2014


Concert de Rapsusklei a l'Hipnotik Festival 2014

Entre concerts vam anar a donar un tomb, vam veure i fotografiar els graffitis ja acabats i vam refrescar-nos una mica, tot parlant de com havien anat les finals de dansa.

Quan ens vam retrobar el 2005 no ens hauríem imaginat que nou anys després seguiríem quedant i que una de les cites anuals seria aquest festival.

Els graffitis es van acabar ja de nit però enguany van posar un parell de focus per il·luminar les peces. La que va quedar a fosques l'he aclarida.

Graffiti de Kore a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Soem a l'Hipnotik Festival 2014


Graffiti de Harry Bones a l'Hipnotik Festival 2014

Ens ho vam passar molt bé, com sempre. Per nosaltres aquest festival és una cita per quedar amb els amics i passar un bon dia amb bon hip hop.

Electro Breakers
El David i jo al final de l'Hipnotik Festival 2014

Continuen podent-se millorar moltes coses, començant pel tema de la llengua. MAI em cansaré de dir-ho: Ha d'estar tot escrit EN LES LLENGÜES OFICIALS!

La versió catalana de la web fa riure de lo falsa que és, no detecta el teu idioma, és plena d'errades i totes les imatges només en castellà... SUSPENS TOTAL!!!

L'espai pel graffiti ha millorat però HIP HOP és música, dansa i pintura per igual, hauria d'ocupar una tercera part del festival... MURS OBERTS I EXPOS JA!!!

De les Taules de Classificació ja no cal dir res. És una batalla perduda... Potser algun dia publico el que vaig aconseguir replegar... o no.

Dels horaris i les cues, la solució és entrar més tard i armar-se de paciència pels retards. No és cosa només de l'Hipnotik, és genèric a tots els festivals de hip hop.

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però continuem creient en la crítica CONSTRUCTIVA.

Aquesta onzena edició va ser la primera que, tot i que van poder venir tant el Joe com el David, van venir per separat, la meva DESENA visita al festival.

Entrades relacionades:
Hipnotik Festival 2015
Hipnotik Festival 2013
Hipnotik Festival 2012
Hipnotik Festival 2011
Hipnotik Festival 2010
Hipnotik Festival 2009


Entrades dels HIPNOTIK FESTIVAL fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009
Hipnotik Festival + BOTY IBERICA 2008
Hipnotik Festival 2007
Hipnotik Festival 2006
Hipnotik Festival 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada