7 d’agost del 2011

Hipnotik Festival 2011

Hipnotik Festival 2011

El passat 9 de juliol de 2011 es va celebrar l'Hipnotik Festival 2011 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Electro Breakers hi vam assistir.

Hipnotik Faktory va dedicar aquesta edició del festival a Comença una nova era, del festival i del hip hop estatal, amb taula rodona, conferències, tallers, concursos, etc...

Nova etapa però no grans canvis. Únic dia, CCCB i sense BOTY Iberica. El més destacable: el breakdance es va celebrar al nou Teatre enlloc del Hall sota el Pati de les Dones.

Suposo que la BOTY ja es pot donar per desapareguda definitivament, així com les competicions de Popping i New Style de fa dos anys, una llàstima tot plegat.

Batalles 5vs5 a l'Hipnotik Festival 2011

Enguany vaig estar gran part del dia sol, així que m'ho vaig prendre amb molta més calma, gaudint de més varietat de coses, també gràcies a la puntualitat.

El breakdance va tornar a patir l'absència de la categoria Bgirl 2vs2 i, com a novetat, la Bboy 1vs1 va començar amb rotllanes obertes sense prèvia inscripció.

Així que pel matí vaig xerrar una estona amb el David (curra al costat) i vaig veure una mica de tot: MC's Battle, 5vs5 & 1vs1, Wacom Graphik Battle i part del concert de Rayden.

A l'hora de dinar la merescuda pausa per descansar i menjar per agafar forces per a la tarda. Sempre ho dic però és que seguir-ho tot de peu és molt esgotador.

Graffiti Drap Art a l'Hipnotik Festival 2011

Després de dinar vaig veure una altra mica de tot: Zona Graffiti Drap Art i Reskate!, zona Tatoos i D&D Lowrider, C3Bar, una mica de breakdance i pausa per carregar el mòbil.

El graffiti aquesta edició es limitava als espais de Drap Art i Reskate!, dedicats al reciclatge creatiu, decoració d'objectes i mobiliari per una banda i taules d'skates per l'altra.

Els tatuatges van ser una novetat, que juntament amb les lowriders de D&D Lowrider i els concerts de gangsta rap chicano, es va introduint aquesta vessant del hip hop.

Les parades, com de costum, amb les novetats d'una de Santa Maria amb llavors i pipes i una de Microfusa amb plats i Macs. Les barres de bar altre cop molt bé.

Concert de Cartel de Santa a l'Hipnotik Festival 2011

Ja amb el David vam veure i gravar les semifinals i finals d'1vs1 i 5vs5, sempre impressionants, i veure i fotografiar els concerts dels mexicans Cartel de Santa i els espanyols DUO KIE.

Cartel de Santa són impressionants. Gangsta rap chicano, pur i dur, amb una combinació de veus única i una deejay sorprenent, més dins el tòpic de l'entorn.

DUO KIE dominen. Són bons i probablement són el grup espanyol de rap amb més fans de la història del hip hop. El públic els esperava, els demanava i es van entregar.

I ens hi hauríem quedat més estona però havíem de sortir corrents per anar a sopar i marxar cap a l'altra punta de la ciutat, però això és una altra entrada...

Concert de DUO KIE a l'Hipnotik Festival 2011

Continuen podent-se millorar moltes coses, començant pel tema de la llengua. No se quantes vegades ho diré però no em cansaré: Hauria d'estar tot escrit en les dues llengües oficials.

L'accés al recinte hauria de ser més clar. Tant costa fer una cua pels que tenen entrades anticipades i una altra pels que les han de comprar i que a cadascuna s'entrés directament?

El graffiti ha perdut espai els darrers anys. Penso que no s'hauria de limitar només a convidats de projectes o tallers sinó també obrir-lo al públic donant més murs.

Continuen faltant les Taules de Classificació. Ho he demanat molts cops però no hi ha manera i jo sol trigaré molt i no seran complertes però no defalliré.

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però continuem creient en la crítica constructiva.

Entrades relacionades:
Hipnotik Festival 2015
Hipnotik Festival 2014
Hipnotik Festival 2013
Hipnotik Festival 2012
Hipnotik Festival 2010
Hipnotik Festival 2009


Entrades dels HIPNOTIK FESTIVAL fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009
Hipnotik Festival + BOTY IBERICA 2008
Hipnotik Festival 2007
Hipnotik Festival 2006
Hipnotik Festival 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada