13 d’agost del 2011

Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011

Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011

El passat 9 de juliol de 2011 es va celebrar el concert de Public Enemy, dins del festival Cruïlla Barcelona 2011 i, com no podia ser d'altra manera, els Electro Breakers hi vam assistir.

Després passar tot el dia a l'Hipnotik Festival, al que el David es va unir al vespre, i després de sopar i descansar una mica, vam creuar la ciutat des del CCCB fins al Parc del Fòrum.

Vam arribar prou d'hora per escoltar els èxits més coneguts de Madness, el concert previ, que ens va portar records de quan veiem la sèrie Els Joves (The Young Ones).

Un cop es va haver acabat i buidat l'espai de l'Escenari Estrella Damm, se'm va passar pel cap l'absurda idea que potser costaria tornar a omplir un espai tan gran amb un grup de rap...

...però parlem de Public Enemy Number One! Van omplir a petar, malgrat les televisions ja eren al llit i al dia següent només van parlar del ple del concert previ... Public Enemy Number One!

Durant les proves de so dels tècnics i músics un speaker va començar a escalfar el públic per preparar l'entrada del grup. Van entrar els SW1 i va començar el concert.

Chuck D arriba a l'escenari!
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011


Flavor Flav is the sun Public Enemy Number One!
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011


Public Enemy in full effect!
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011

El concert va ser un repàs a la carrera de Public Enemy. Van tocar un munt de temes, alguns sonaven quasi com als àlbums, d'altres més instrumentals i algun completament diferent.

Van estar en tot moment pendents del públic i animant-nos a participar però va ser en Flavor Flav qui ho va portar a l'extrem saltant la seguretat i baixant a tocar del públic repetidament.

Durant les pauses dels rappers van haver moments pel lluiment del deejay i dels músics. Van haver-hi moments desbordants d'energia, d'altres emocionants i també de relax.

Em van sobtar molt les versions que van fer, com Rapper's Delight de The Sugarhill Gang però instrumental com la versió directe dels Chic, els autors de la base Good Times.

De la mateixa manera que van haver moments que vam saltar i cantar, hem de reconèixer que van haver moments que se'ns va posar la pell de gallina i guaitar alguna llagrimeta.

Ens hem fet grans amb Public Enemy i són molts els records que afloren, sobretot amb els temes més mítics però també amb d'altres més recents gravats per sempre a la memòria.

Roger i David durant el concert de Public Enemy
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011

Sembla ser que l'anterior concert d'aniversari de l'It Takes A Nation To Hold Us Back no va anar gaire bé, va deixar mal record al grup i als espectadors, i aquest havia de trencar.

El 25è Aniversari dels Public Enemy havia de tenir un concert a l'alçada i així va ser. Chuck D, Flavor Flav, DJ Lord, els músics i els S1W es van entregar i va ser genial.

Va ser un moment històric, els vint-i-cinc dels Public Enemy, quan encara no fa un any d'els vint-i-cinc dels Electro Breakers i dos d'els vint-i-cinc del hip hop a les nostres terres.

Als nostres records quedaran els moments històrics viscuts i a aquest bloc els intentaré transmetre el millor que pugui per al gra de sorra del record col·lectiu d'aquesta cultura hip hop.

El concert va acabar amb el puny alçat i una crida a la unitat, per a una única raça humana, unida per a fer coses positives i així desterrar els prejudicis que ens separen.

Nota: De vegades situacions inesperades et porten sorpreses inesperades i gràcies als amics @losimo i @mirkiota vaig aconseguir dues entrades i gratis! MOLTES GRÀCIES! : D

Entrades relacionades:
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011
Concert Snoop Dogg - Cruïlla Barcelona 2013
Concert CHIC feat. Nile Rodgers - Sónar 2014
Concert Grandmaster Flash - Razz & Bounce 2014
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016
Concert DJ Jazzy Jeff - Bikini 2016
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019
Concert Black Eyed Peas - Cruïlla Barcelona 2019

1 comentari: