4 de març del 2013

Concierto Concepto

Concierto Concepto dels Brodas al Teatre Grec

El passat dissabte 7 de juliol el Joe i jo vam anar al Teatre Grec a veure Concierto Concepto, el segon espectacle de hip hop de gran format de la companyia catalana Brodas. Ja vam veure el primer i aquest segon altre cop és una passada, ha tornat a ser tot un èxit de públic i crítica, ha tornat a passar pels mitjans de comunicació més importants nacionals i estatals i actualment estan de gira amb bolos per tot arreu!

Els Brodas a Concierto Concepto

Després de seguir les passes dels Brodas per festivals, block parties i el teatre, a més dels mitjans, les expectatives eren, per una banda molt altes i per l'altra difícilment superables. Però aquesta penya sempre es supera i quan penses que pelis com Step Up 3D tenen coses que no es podrien fer a la vida real... van els Brodas i et callen la boca. No només es pot sinó que s'atreveixen en un espai a l'aire lliure i ho peten.

Els Brodas a Concierto Concepto

Ambientació futurista, fum, llums, làsers, projeccions... coreografies espectaculars, música guapa, só currat, artistes convidats de luxe... tot amb professionalitat, sincronia i un toc d'humor. I per si tot això fos poc la jam session que va molar molt i el flash mob que va estar prou bé. Si algú diu que del carrer als escenaris hi ha algú millor que els Brodas a aquest país... menteix. Són els primers i els millors.

Jam Session a Concierto Concepto

La Jam Session va ser una reunió d'amics dels Brodas. La banda funk Cardova i el deejay electrofunk Kapi, que també van intervenir en diferents parts de l'espectacle, van encarregar-se de la part musical i b-boys i b-girls de diferents crews van fer una exhibició d'habilitats per torns. Bon rotllo, bons moviments i col·laboració entre amics, que s'ajuden cada cop que algun d'ells organitza alguna moguda.

Dual Xock a Concierto Concepto

Uns dels artistes convidats van ser els Dual Xock, barcelonina banda de rap en català formada pels catalans d'origen suís (Alley) i francès (Pulcro). L'actuació es va fer curta i va deixar amb ganes de més. Si us va passar el mateix o si encara no els coneixeu, no us perdeu l'oportunitat d'escoltar el seu darrer treball Aires de canvi, que podeu descarregar gratis per posar als vostres reproductors.

Markooz al Concierto Concepto

Un altre dels artistes convidats va ser en Markooz, català human beat boxer d'Ocata al que segueixo les passes des del concurs que va organitzar a la BOTY Ibèrica 2006 i que sempre deixa impressionat. El human beat box és l'art de la creació de música amb la boca i el diafragma, no només ritmes i sons sinó també melodies. No us perdeu la seva web, on hi trobareu un munt de mostres en vídeo i àudio.

Kapi al Concierto Concepto

I què dir d'en Kapi? Breaker, escriptor de graffiti, deejay, emcee, músic i productor de la vella, la present i la futura escola. Em vaig sorprendre molt gratament al descobrir que havíem compartit línia de metro als vuitanta. Sempre és a tot arreu on s'ha d'estar, el segueixo sempre que puc i sempre val la pena. El podeu veure a la seva imprescindible secció Puente Aéreo de Ritmo Urbano.

En Joe i jo després de Concierto Concepto

Els Brodas sorprenen, meravellen, arrenquen somriures i exclamacions. Uuuaaalaaa! Coreografies, gags, música, dansa... Ho han tornat a aconseguir! Ja tinc ganes de veure el proper espectacle. Des d'aquest bloc us recomano que si teniu l'oportunitat de veure'ls us rasqueu la butxaca i hi aneu, que us asseguro que us agradarà tant si sou part d'aquesta cultura com si només en teniu curiositat.

Fitxa artística:

Idea original i coreografia: Brodas Bros. Direcció: Lluc Fruitós. Assistents de direcció i coreografia: Pol Fruitós, Clara Pons, Berta Pons i Anna Sánchez. Ballarins: Clara Pons, Berta Pons, Carlos Carmona, Ángel Patiño (B-boy Kadoer), Pol Fruitós i Lluc Fruitós. Composició musical: Jean Philipe Barrios, Flowtizta, Kapi (Camilo Sampayo), Joan Armand Forero i Rubén Tardio. Interpretació musical: Flowtizta, Jean Philipe Barrios i Lalo López. Banda musical de la Jam Session Cardova: Lalo López (Guitarra), Erektor Casper Bass (Baix), Manu Davobe (Veu i Teclats), Dani Doc Sibilio (Bateria). Artistes convidats a la Jam Session: Markooz, Dual Xock, Kapi, Welelo, B-boy Masta, B-boy Extremo, B-boy Tomy, B-boy El Niño, Unreals Crew, Popping Flex, Popping Khris, Boogie P i Willow & Company, Varium Kids, B-boy Moysex, B-boy Mind, Marc Carrizo, Nil Fruitós, Nàdia Pesarrodona i Pia Callís, entre d'altres. Escenografia: Ximo Díaz. Vestuari: Superdry. Il·luminació: Ximo Díaz i Jordi Perez. Disseny de só i concepció sonora: Rubén Tardío. Management: Fani Benages. Fotografia: Josep Malo. Producció: Brodas Bros. Amb la col·laboració d'El Graner - Mercat de les Flors.


Fitxa Entrada:

Espectacle: Concierto Concepto + Jam Session
Companyia: Brodas
Lloc: Teatre Grec
Duració: 140 minuts aprox.
Preu: Entre 16 i 25€
Data: Del 7 de juliol
Adreça: Passeig de Santa Madrona 36, 08038 Barcelona


Fitxa Temporada:

Espectacle: Concierto Concepto
Companyia: Brodas
Lloc: Mercat de les Flors
Duració: 75 minuts aprox.
Preu: Entre 6 i 12€
Dates: Del 20 de desembre al 6 de gener
Adreça: Carrer Lleida 59, 08004 Barcelona


Enllaços xarxes socials:
Brodas Bros a Twitter
Brodas Bros a Facebook


Entrades relacionades:
DdosNdos a l'Hipnotik Festival 2009
Brodas Bros al Teatre Victòria el 2010
Hipstory al Badalona Urban Festival 2011
Brodas Bros 10 Anys al Teatre Coliseum el 2016
Vibra a La Mercè 2017
Solo 2 al Connect'Art el 2017
Brodas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada