28 de març del 2013

Hipnotik Festival 2012

Hipnotik Festival 2012

El passat 15 de setembre de 2012 es va celebrar l'Hipnotik Festival 2012 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Electro Breakers hi vam assistir.

Hipnotik Faktory va dedicar aquesta edició a la participació, amb xarxes socials, DJ's Contra la Fam + Banc dels Aliments, taula rodona, conferències, tallers, concursos, etc...

Continua el dia únic, el CCCB i sense BOTY Iberica a Barcelona (RIP). Canvis d'imatge amb els retorns dels antics logo (2004-2008) i nom Hipnotik Hip Hop Festival (2004-2005).

La dansa va estar d'enhorabona amb les competicions, amb el retorn de la de Popping, les noves de Locking, Hip Hop, House Dance i All Styles i les ja clàssiques de Bboying.

Entrada de l'Hipnotik Festival 2012

A l'hora d'obertura de portes era impossible entrar. Així que, com que sempre hi han retards, vam anar a dinar molt d'hora i quan vam tornar no vam tenir cap problema.

La calma és la clau dels festivals. Per entrar, per moure's i per veure el què vols veure. Mai es pot veure tot, així que a gaudir del moment i intentar veure el màxim possible.

Vam veure un tast de les eliminatòries de música i dansa, les finals de dansa, uns quants temes dels concerts que no coincidien amb finals i un cop d'ull a Wacom i B2B.

El Joe i jo vam veure totes les finals de dansa, de quarts a final, de Locking, House Dance, Popping, All Styles, Hip Hop i Bboying. El David només va veure les de Bboying.

Misty-K Vs. Jor.G
Final House Dance Cypher Battle a l'Hipnotik Festival 2012

De tots els estils de dansa, el que menys m'atrau és la de house però reconec que la final va estar força bé. El Jor.G va guanyar la Misty-K, ambdós de la Resistance Crew.

Pia Vs. Pol
Final Locking Cypher Battle a l'Hipnotik Festival 2012

M'encanta el locking. La final va ser una mica desigualada amb un mestre pro com en Pol dels Brodas que va guanyar una alumne prometedora com la Pia dels Varium Kids.

Misty-K Vs. Gonçalo
Final 1vs1 Hip Hop Battle a l'Hipnotik Festival 2012

El hip hop em va molar però a la final em va faltar més. La Misty-K tirava a hip house i el guanyador Gonçalo tirava a krump però em van semblar un pèl continguts.

BCN Top Styles Vs. Brodas
Final 3vs3 All Styles Battle a l'Hipnotik Festival 2012

Segurament all styles és el més semblant a una batalla dels vuitanta i va ser molt xula. Els Brodas van estar molt bé però els BCN Top Styles van guanyar per espontanitat.

Masta Vs. Moysex
Final 1vs1 Bboy Battle a l'Hipnotik Festival 2012

La final d'individuals de bboying es va batre entre dos dels grans, en Masta dels Fallen Angelz, que va guanyar, i Moysex dels Dinasty Rockers, el millor rocker del moment.

Ormus D Skulls Vs. Freshit
Final 5vs5 Crew Battle a l'Hipnotik Festival 2012

La final de grups de bboying és la més esperada del festival i Freshit es va coronar guanyadora contra Ormus D Skulls en una batalla de gran nivell.

Malgrat que també m'encanta, no puc mostrar cap imatge de la final d'1vs1 Popping Battle. Va molar molt, força igualat però finalment en Boogie P va guanyar a en Ludo.

L'única cosa de dansa que ens hauria agradat veure però ens vam haver de perdre va ser l'exhibició de Krump, una llàstima, però no es podia estar a tot arreu.

Absència de la 2vs2 Bgirl Blattle, tot i que amb moltes batalles mixtes, i trasllat de la BOTY Iberica a Saragossa per segon any consecutiu, no se si definitiu.

Concert de Rapvivoros a l'Hipnotik Festival 2012

El primer concert que vam poder tastar va ser el de Rapvivoros, polèmic grup català d'El Vendrell que, tot i que no els he escoltat gaire, opino que sonen prou bé.

Concert de Rosa Rosario a l'Hipnotik Festival 2012

El segon concert que vam poder tastar va ser el de Rosa Rosario, grup català de L'Hospitalet de Llobregat que sonen molt bé i m'hauria agradat escoltar sencer.

Concert de The Louk a l'Hipnotik Festival 2012

El tercer concert que vam poder tastar va ser el de The Louk, grup castellà de Burgos que, el poc que he escoltat d'ells opino que no està malament.

Concert de Mala Rodríguez a l'Hipnotik Festival 2012

El quart i darrer concert que vam poder tastar va ser el de la Mala Rodríguez, cantant andalusa de Cadis, que segurament te l'estil més únic i personal.

Com a bons veterans breakers, normalment prioritzem la dansa a la música, per això només podem tastar uns quants temes dels pocs concerts que podem enxampar.

Són molt pocs els concerts que hem pogut veure sencers, sobretot perquè coincideixen amb la dansa però també perquè no seguim gaires artistes peninsulars.

I amb les finals de dansa sempre ens perdem les finals de l'Hipnotik MC Battle. El Kapo 013 va guanyar la final al Chuty i, gràcies a YouTube, penso que merescudament.

Electro Breakers
Jo, el David i el Joe a l'Hipnotik Festival 2012

Continuen podent-se millorar moltes coses, començant pel tema de la llengua. MAI em cansaré de dir-ho: Ha d'estar tot escrit EN LES DUES LLENGÜES OFICIALS!

Traduir al castellà els noms catalans dels llocs, museus, carrers, places, estacions... és una FALTA des que va morir el darrer dictador espanyol. ESCRIVIU CORRECTAMENT!

S'ha d'obrir abans, puntual i amb un accés amb taquilla per l'entrada de taquilla i un altre accés per l'entrada anticipada, per incentivar la segona i REDUIR LA CUA!!!

El graffiti ha desaparegut. No pot ser que un dels fonaments del hip hop sigui relegat a unes làmines penjades a un racó amagat. MOLTS MURS OBERTS I EXPOS JA!!!

Sembla que les Taules de Classificació són una batalla perduda. Modestament continuaré fent el que pugui per aconseguir trobar el que hi hagi fins a guanyar la guerra.

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però continuem creient en la crítica CONSTRUCTIVA.

El 10è Aniversari seria un bon moment perquè l'organització demostrés que te en compte els suggeriments dels que contribuïm a la continuïtat del festival des dels inicis.

Entrades relacionades:
Hipnotik Festival 2015
Hipnotik Festival 2014
Hipnotik Festival 2013
Hipnotik Festival 2011
Hipnotik Festival 2010
Hipnotik Festival 2009


Entrades dels HIPNOTIK FESTIVAL fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009
Hipnotik Festival + BOTY IBERICA 2008
Hipnotik Festival 2007
Hipnotik Festival 2006
Hipnotik Festival 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada