30 de juny del 2014

Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

El passat 28 de juny de 2014 es van celebrar els concerts de rap de Sordida Versus i Los Chikos del Maiz dins de la Festa de la Joventut 2014 a Cerdanyola del Vallès i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Marc i jo vam arribar passats quaranta minuts de l'hora d'inici oficial però, com acostuma a passar al món del hip hop, encara no havia començat res. A més, la Sala Republica del Ritmo és gran i encara estava força buida.

Al Marc li agraden molt Los Chicos del Maiz, és qui està a l'aguait de les mogudes antifeixistes i es va assabentar de la festa organitzada per L'Espurna i qui va anar a buscar les entrades a la seu del PCC al Portal de l'Àngel...

Sordida Versus
Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

La festa va començar amb el concert de rap dels Sordida Versus, grup de rap en català, antifeixista i de Gràcia i el Guinardó, recentment guanyador del concurs de directes, igualment organitzat L'Espurna, el premi del qual era aquest concert.

Personalment no coneixíem res d'aquest grup, fins que ens vam informar de la festa i vam investigar una mica però quan els vam veure en directe ens van sorprendre molt gratament, no ens ho esperàvem gens ni mica.

El concert ens va agradar molt. Bones bases i lletres, bones veus i vocalització i molt combatius però de bon rotllo a l'escenari. Independentment de la ideologia de cadascú, poden tenir un gran futur artístic al davant i esperem veure-ho!

Sordida Versus
Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

Després del primer concert ens en vam anar a la terrassa exterior de la sala a refrigerar-nos i descansar una mica, ja que la calor i l'edat començaven a passar factura després d'estar estona tancats, de peu i sense bellugar gaire...

A banda dels concerts de rap, també hi havien els concerts de Los Barrankillos i AlQuadrat, que vam poder sentir des de fora i guaitar a dins. Sonaven força bé però que no eren els grups que havíem vingut a veure, ni els estils musicals que més ens agraden.

Quan vam començar a sentir ritmes hip hop vam tornar cap a dins i ens vam trobar al DJ Bokah de Los Chikos del Maiz punxant clàssics del rap per a la parròquia congregada abans del seu concert... De guais! Who's house? Run's house!

Los Chikos del Maiz
Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

La festa va continuar amb l'esperat concert de rap de Los Chikos del Maiz, polèmic grup de rap polític en castellà, marxista, antifeixista i de València. Sense pèls a la llengua, s'han guanyat un munt d'amics a l'esquerra i enemics a la dreta.

Aquest grup sí que el coneixíem de feia temps. És el grup de rap en castellà preferit del Marc, del que me'n parla sempre que parlem de rap i del que recordo per alguns temes i la polèmica causada per l'extrema dreta espanyola i els seus mitjans.

El concert ens va agradar molt. Són molt bons i la reputació que els precedeix és ben merescuda. Independentment de la ideologia de cadascú, van de cara i ho donen tot a l'escenari per carregar contra tot i no deixar ningú indiferent.

Los Chikos del Maiz
Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

Després del segon concert de rap vam anar replegant les veles, sense pressa però sense pausa, sabent que encara quedava marxa per estona però ja havent vist el que veníem a veure i ja havent gaudit prou de la festa. Havíem de tornar cap a Barcelona.

El mateix dia es va celebrar el Badia Street Festival i, si l'ordre dels concerts de la Festa de la Joventut hagués estat un altre, teníem intenció d'anar-hi, però va acabar massa tard com per anar-hi també sense saber-ne ni l'ordre ni el lloc.

La festa va ser un èxit total. La sala va trigar a omplir-se, potser en part per tradició hiphopera o potser en part pels que no sabíem on parava, però al final es va omplir fina a la bandera però sense atabalar. Va haver-hi molt bon ambient.

Roger i Marc davant de l'escenari
Concerts Sordida Versus i Los Chikos del Maiz - Festa de la Joventut 2014

Hauria estat molt xulo que haguéssim quedat tota la colla però vist que les altres vegades la penya s'apalanca que dona gust, aquest cop sent fora de Barcelona ciutat i del pal que van la festa i els grups... no valia la pena ni intentar-ho.

És una pena que no hi hagi manera de quedar tots plegats però és una sort que n'hi hagi que mai fallem i que, ni que sigui una mica, mantinguem viva l'espurna de quan gravàvem cintes, pintàvem metros i ballàvem a les pistes... Daplé Crew!

El més important, una excusa més per quedar i passar una bona estona, el Marc va poder veure a Los Chikos del Maiz, jo vaig poder descobrir als Sordida Versus i ja van quatre esdeveniments seguits als que anem plegats ...i per molts anys! : )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada