31 de gener del 2016

Brodas Bros 10 Anys

Brodas Bros 10 Anys al Teatre Coliseum

El passat dissabte 23 de gener el David, el Joe i jo vam anar al Teatre Coliseum a veure Brodas Bros 10 Anys, tercer espectacle de hip hop de gran format de la companyia catalana Brodas que veiem al teatre. Després de Brodas Bros i Concierto Concepto, aquest tercer cop és una altra passada, un repàs als deu anys de la companyia amb fragments de tots els seus espectacles. A falta de barrets, ens traiem les gorres.

Brodas Bros 10 Anys

Vam arribar justets de temps però prou bé com per encara haver d'esperar a l'hora. Vam asseure a les nostres butaques, a segona filera però de l'amfiteatre del primer pis, perquè a platea no ens convencia veure un espectacle de dansa a un teatre asseguts a taula i potser haver de compartir-la amb un desconegut. L'escenari es veia perfectament. El gran Kapi va punxar una estona per ambientar i l'espectacle va començar.

Joanarman a Brodas Bros 10 Anys

Com sempre, coreografies xulíssimes, música guapa, só i ambientació currades... Molt professionals. Als espectacles dels Brodas l'escenari no és una frontera entre els artistes i els espectadors. Demanen la col·laboració del públic des de les butaques, demanen a alguns que pugin a escenari i alguns artistes actuen entre el públic, no només a platea, també a l'amfiteatre. Tot de bon rotllo i sense forçar o avergonyir ningú.

Fragment de BR2 a Brodas Bros 10 Anys

Alguns fragments els recordàvem d'altres espectacles, d'altres no. El que més impressiona és el futurista de BR2, que n'havíem vist un d'igual o semblant a Concierto Concepto però que encara no n'hem pogut veure l'espectacle sencer. Tots els fragments ens van agradar molt, fins i tot els de Raindú i Solo2, tot i no ser d'estil hip hop. D'això es tractava, recordar i descobrir fragments del treball realitzat durant aquests deu anys!

Kapi a Brodas Bros 10 Anys

Aleshores va arribar el gran moment del Kapi, quan deixa de punxar i es posa a pintar, per després acabar ballant. Què gran! I és que ell amb la seva crew Addictos van ser els qui van fer la primera actuació de bboying a un teatre amb La Porta a la Sala Beckett el 1997. Ha participat als tres espectacles que hem vist dels Brodas, per només anomenar els teatres, perquè els hem vist a un munt de festivals i block parties.

Fragment de DdosNdos a Brodas Bros 10 Anys

No recordo el primer cop que vam veure als components dels Brodas, segurament batallant a algun festival o block party, però sí recordo la primera actuació que vaig veure com a companyia, una exhibició de DdosNdos a l'Hipnotik Festival 2009. Em va fer especial il·lusió tornar a veure'n un fragment. Per fer el complet només hauria faltat un fragment de Hipstory que vaig veure al Badalona Urban Festival 2011.

Coreografia Final a Brodas Bros 10 Anys

Quan semblava que l'espectacle havia arribat a la fi, van tornar a sortir amb un munt d'alumnes d'una escola de dansa per fer la Coreografia Final, amb Guiliam Sons (saxo), Jean Phillipe Barrios (bateria) i Kapi (deejay) acabant tocant alhora per finalment fer-se una foto amb tots els participants. Brutal i divertidíssima l'actuació i l'aparició final de Phax, anant a càmera lenta quan tothom anava amb pressa per fer-se la foto.

Electro Breakers al Brodas Bros 10 Anys

A primera sessió vam enxampar moltes famílies senceres però ens ho vam passar molt bé. Els Brodas són genials i el que més ens agrada és que, a més de ser bons, segueixen participant a batalles i rotllanes (sent reconeguts com són), coneixen i respecten la vella escola i donen accés tant a companys com a noves fornades. Tot un exemple. Des d'aquest modest bloc: Felicitats per quests 10 anys i per molts anys més!

I parlant d'aniversaris, no podia acabar aquesta entrada sense dir que el 2015 va ser el 30è Aniversari dels Electro Breakers i que, com que vam acabar l'any sense haver-ho pogut celebrar, vam aprofitar el recent 44è del David i el 10è dels Brodas per veure l'espectacle i anar a sopar i de copes. Cada cop costa més quedar junts, aquest l'any que més, i això que només quedem tres, no vull ni pensar quan intenti reunir la resta de supervivents... però això és una altra història. Una vesprada i nit rodones.

Fitxa:

Espectacle: Brodas Bros 10 Anys
Companyia: Brodas
Lloc: Teatre Coliseum
Duració: 120 minuts aprox.
Preu: Entre 15 i 25€
Dates: Del 2 al 24 de gener
Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes 595, 08007 Barcelona


Enllaços xarxes socials:
Brodas Bros a Instagram
Brodas Bros a Twitter
Brodas Bros a Facebook


Entrades relacionades:
DdosNdos a l'Hipnotik Festival 2009
Brodas Bros al Teatre Victòria el 2010
Hipstory al Badalona Urban Festival 2011
Concierto Concepto al Teatre Grec el 2013
Vibra a La Mercè 2017
Solo 2 al Connect'Art el 2017
Brodas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada