14 de febrer del 2019

Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

El 16 de desembre de 2018 es va celebrar el Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018 i, com que em van agradar molt les anteriors edicions, vaig quedar amb L'Agus - Jesse i el Hate One, sabent que allà hi trobaríem més gent.

El Barcelona Funky Training és una trobada on es punxen i ballen tots els estils de dansa hip hop, organitzada per la gran Izaskun Ortega - Miss Izzy a diferents centres, en aquest cas al Fabra i Coats Fàbrica de Creació de Barcelona.

Sant Andreu és una vila i barri que fa frontera amb el de La Sagrera, territori límit dels Electro Breakers als vuitanta, amb parada de metro a la línia L1, i a la Fabra i Coats hi ha l'Ateneu L'Harmonia, on vam organitzar el BREAK BCN VOL. 3.

Escalfant motors
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Vaig arribar poc després de l'Agus, que va donar un tomb per la Fàbrica de Creació i va sortir a esperar-me a la porta del recinte. Un cop allà vam anar cap a dins i de seguida ens vam trobar al Hate, que havia arribat abans que nosaltres.

La primera impressió que vaig rebre només arribar va ser la gran entrada on s'exposava d'una forma brillant el passat industrial del recinte, l'estructura interior de l'espai on es celebrava l'esdeveniment i la il·luminació d'aquesta edició.

Tot plegat, juntament amb la temàtica musical i estilística dels noranta, donava un aire molt diferent a la darrera edició, cosa que m'encanta dels BFT, ja que a cada edició es viu un ambient molt diferent, encara que hi hagin assistents habituals.

El DJ Switch (i la Miss Izzy al fons)
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Un cop a dins, vam creuar l'espai per situar-nos a prop del DJ Switch, a qui jo no coneixia, per veure com treballava. De seguida es va acostar la Miss Izzy per a saludar i xerrar una mica. Poc després vam trobar i xerrar una altra mica amb el DJ Kapi.

També ens vam trobar amb la Isa i família i també vam estar xerrant una mica amb el matrimoni, no cal dir que la descendència no parava quieta ni un moment, ballant repartits per diferents rotllanes, com pertoca per edat i lloc on erem.

Finalment també ens vam trobar l'Artis amb qui també vam estar xerrant i que després va tenir el detall d'estar força estona amb nosaltres, gent una mica molt rovellada de la vella escola, cosa que ens va agradar i fer gaudir molt.

Bboying
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Un cop trobats, saludats i xerrats tots els que coneixíem (i com sempre espero no haver-me'n deixat cap), ens vam traslladar una mica més cap al centre de la pista i vam començar a escalfar motors bellugant una mica els ossos rítmicament.

L'ambient s'anava animant i el nivell anava pujant amb la mateixa velocitat que nosaltres, que ens anàvem picant els uns als altres a mesura que anàvem recordant passes de balls amb temes dels noranta que punxava el deejay.

Temassos de Rap, New Jack Swing, R'n'B, Hip House... que ens van portar a deixar-nos anar més del que ens és habitual, cantant i ballant el que bonament vam poder. Va arribar el moment de refrigerar-nos, així que vam sortir a buscar beguda.

Bboying
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Una llàstima que la cantina de L'Harmonia estigués tancada per una festa de Nadal i haguéssim de sortir del recinte a una botiga propera, fet que ens va fer endarrerir i quan vam tornar el Kapi ja marxava i ens vam perdre l'actuació d'Aisha.

Per sort el deejay seguia punxant temes igual de guapos i vam tornar a deixar-nos anar. Deuríem cridar l'atenció de l'Isa i l'Artis que van venir a ballar amb nosaltres però que amb el seu nivell ja ens vam anar tallant una mica, tot i que tampoc del tot.

Tant la Isa, que lluïa un vestit cenyit llarg, com l'Artis, que duia un vestit a ratlles, potser no anaven gaire dels noranta però, sens dubte, eren els breakers més elegants de la festa. Ho sento però algú ho havia de dir!

La Little Queen
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Quina passada com va progressant la Little Queen, digna filla de la Isa, La Sulky, i és que te una valentia a l'hora d'entrar a les rotllanes, una actitud ballant i una tècnica que va absorbent del seu entorn, que estic segur que se'n parlarà molt.

Entorn d'artistes format per la família de casa i la família de l'Art District, centre d'art urbà de La Sulky on hi ensenyen una llista impressionant de professionals i estils de la cultura hip hop i rodalies. Ja trigo a fer-hi la visita! Tot arribarà.

Tornant a la pista i recordant que s'hi poden ballar tots els estils de hip hop i per a gent de totes les edats, vaig fer un tomb per totes les rotllanes i racons per veure els estils que s'hi ballaven, tot fent algunes fotos complicades per la llum.

El DJ Switch
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Quan vaig acabar vaig tornar a prop del deejay, que va ser la zona per on ens vam moure gran part d'aquesta edició i ara que ho escric me'n adono que sovint triem un lloc i no canviem gaire. Almenys no és la zona d'acompanyants...

A mi m'agrada fer rondes o del contrari et perds rotllanes potents o sortides sonades però després sempre torno amb la gent que conec, especialment en aquest cas, que va ser l'edició on més vaig ballar i on més vaig veure ballar oldschoolers.

Em vaig sentir molt bé ballant passes que tenia oblidades, no tant amb algunes que no recordava prou bé i no em sortien i em vaig sentir vell veient d'altres que les ballaven com les ballava jo als noranta... És el que te no practicar!

El DJ Switch
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Em va agradar molt la sessió del DJ Switch. Trobo que va seleccionar temes dels noranta molt encertats i que va superar amb èxit els pocs entrebancs tècnics, totalment aliens a ell, segurament per causa del canvi de lloc pocs dies abans.

Em va agradar molt la nostra rotllana amb veterans, no tan veterans i alumnes joves que sortien a pista per aprendre passes dels seus mestres. Molt bonic i molt memorable. Relleu generacional. Són el futur del hip hop!

Mentre estàvem a la pista rodejats de gent de totes les generacions, no podia deixar de pensar en la zona d'acompanyants, els pares que venien a portar i esperar fills menors, molts dels quals es notava que dissimulaven que es ballaven a sobre...

Gent de totes les edats ballant a la pista
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

Aprofito el moment per si algun pare llegeix aquesta entrada cercant informació perquè un o més fills volen anar a una altra edició: Això no és una extraescolar, és una trobada sense límits d'edat. La dansa no te edat, animeu-vos a ballar!!!

Si us poseu a ballar amb fills adolescents davant dels seus amics potser us rebutjaran morts de vergonya però si ho feu a una distància prudencial amb gent de la vostra edat, que n'hi ha, potser seran ells qui vindran si ho feu bé!

També aprofito per a reivindicar que el hip hop és una cultura que no és només per a joves. Els joves que la vam començar a desenvolupar a Barcelona als vuitanta, continuem i ara rondem entre la meitat dels quaranta i la meitat dels cinquanta.

Final de festa
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018

La meva valoració és que em va tornar a molar molt. Tots els estils de dansa hip hop, gran sessió... llàstima que ens vam perdre l'actuació. Va estar molt xulo poder quedar amb l'Agus i el Hate, tornar a veure a la Miss Izzy, trobar al Kapi, l'Artis, la Isa i família... Llàstima d'alguns problemes tècnics però res que espatllés la festa.

Ja per acabar, només dir que després del BFT l'Artis, el Hate, l'Agus i jo vam anar a un bar proper i vam tenir una molt interessant xerrada sobre hip hop, que espero que algun dia puguem repetir. Sempre s'aprenen coses!

M'acomiado recordant que dissabte vinent és el Barcelona Funky Training - Pere Quart 2019! Edició especial Pre Juste Debout Barcelona, que es celebra al dia següent! Després del Funky Training hi ha concert de Grandmaster Flash de la gira Hip Hop, Places & Things! Animeu-vos a fer el combo BFT + Flash! Jo no m'ho perdria!!!

Entrades relacionades:
Barcelona Funky Training - Bon Pastor 2018
Dreadful al Barcelona Funky Training (Entrevista)
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2018
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018
Barcelona Funky Training - Pere Quart 2019
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2023 (Perifèria Beat Festival)

2 comentaris:

  1. Bon dia company! Va ser un dia en el qual vaig disfrutar molt! :) Fins la propera !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies company! Veuràs demà, BFT+GMF! 🔥🔥🔥

      Elimina