7 de març del 2019

Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Bboy Briky revisant la fixació del parquet al terra
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

El 13 de gener de 2019 es va celebrar la Festa del 47è Aniversari del Bboy Briky, també anomenada com a BBoy Briky Happy Birthday Party pels organitzadors de la seva crew Concrete Rockers Family, al Parc de les Tres Xemeneies de Barcelona.

Com que l'any passat vam celebrar el seu aniversari dins del BREAK BCN VOL. 4 i aquest any em va convidar, vaig acceptar amb molt de gust. Vaig quedar amb el Briky, l'Agus - Jesse i el Hate One, sabent que allà hi trobaríem més gent.

Quan vaig arribar ja hi havien uns quantes persones però encara no havien muntat res. Mentre el DJ One muntava la taula per l'equip de música i el Briky muntava el parquet, jo els vaig ajudar una mica amb la taula del pica-pica.

Bboy Magic One començant a ballar
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

També hi havien els bboys Lubo i Magic One, pare i fill respectivament, que vaig conèixer a la Inauguració This Is Street Art III i ja començava a arribar més gent, com el Leur, l'Alex, l'Agus, el Hate, l'Enrike... i més gent que ara no recordo.

DJ One començant a punxar
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Així que el DJ One va començar a punxar, la cosa es va començar a animar. Abans que s'omplís de gent i m'oblidés, vaig aprofitar per fer-li una foto com déu mana. Gran deejay i persona. No perdeu l'oportunitat d'escoltar una sessió seva en directe.

Sense el deejay no hi ha festa
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

M'agradaria aprofitar l'ocasió de recordar que sense el deejay no hi ha festa. Es pot entrenar o fer piques amb lloros però una festa hip hop de veritat necessita un deejay. Amb un deejay ja es pot començar la festa i els breakers poden començar a ballar.

Headspin del Bboy Magic One
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Tan aviat com es va fer fosc, van començar a baixar les temperatures i només els breakers que ballaven no se n'adonaven. Els que només miràvem i xerràvem, vam començar a atacar el pica-pica buscant escalfor, sense gaire èxit.

El públic es comença a apropar a la pista de ball.
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Ni els refrescos ni els snacks no escalfaven gens, així que el Hate, l'Agus i jo vam anar a buscar unes birres a un bar proper, quan ja començava a haver-hi una mica més de gent. Vam tornar de seguida i ja hi havia força penya.

El públic omple el voltant de la pista de ball.
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

El DJ One continuava punxant temassos clàssics, els breakers continuaven ballant i el públic s'anava animant rodejant la pista de ball. En un moment donat uns quants vam pujar a la part elevada darrera el deejay i la vam omplir.

Emcee Leur freestylejant
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Una festa hip hop de veritat també necessita almenys un emcee i el Leur va ser l'encarregat d'obrir la llauna, sempre fent participar al públic entre estrofes i deixant una mica de beatbox quan participaven altres emcees.

Bboy Briky ballant mentre el pastís s’acosta
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Senyores i senyors, això no ho trobaran a d'altres festes d'aniversari: Els congregats canten una cançó d'aniversari, l'homenatjat balla mentre el pastís s'acosta, per acabar amb un freeze, aixecar-se i bufar les espelmes. Espectacular!

Els dos primers cotxes de la Guàrdia Urbana.
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

I a les grans ciutats com Barcelona, on no es pot fer res sense permís municipal, no hi podia faltar la policia. No va aparèixer un, ni dos, ni tres, sinó QUATRE COTXES de la Guàrdia Urbana que van aparèixer per tots els punts d'entrada a la plaça.

S'hi afegeix un tercer cotxe de la Guàrdia Urbana.
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Sembla que un dels assistents pertanyia al cos perquè va intermediar i no ens van dir res però part del públic va tocar el dos per si de cas i vam plegar. En realitat no ens van amargar la festa sinó que va durar molt més del que ens esperàvem.

S'hi afegeix un quart cotxe de la Guàrdia Urbana.
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Crec que l'aparició de la policia encara va donar un toc d'autenticitat a una festa 100% Hip Hop underground. Vam marxar però sense presses. S'havia de discutir la jugada i encara faltaven les tradicionals fotos de família i els comiats...

DJ One, Agus i Hate discutint la jugada...
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Fotos de família, fotos entre nosaltres, xerra que xerra... els que quedàvem ens vam allargar i la policia va acabar a marxant. Vam recollir i no vam deixar ni un sol paper a terra, que no hi fos quan vam arribar. Som molt polits, fins i tot pintant...

Dreadful & Leur
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Crec que no tenia cap foto amb el Leur. Per molt que hi hagi gent que el critiqui, per a mi és una persona imprescindible a la cultura hip hop. Pots no estar d'acord amb tot el que diu o com ho diu o com hi insisteix però és imprescindible. Respecte.

Dreadful & Briky
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

No me'n podia anar sense una foto amb el Briky. Una altra persona imprescindible a la cultura hip hop, única en el que fa i que com més el coneixes més l'aprecies. No se com ni quan però un dia els imprescindibles tindran el lloc que els pertoca.

Foto de Família
Foto de Hate One
Festa 47è Aniversari Bboy Briky

Finalment, m'acomiado amb la foto de família que ens va fer el Hate, agraint haver pogut assistir a la festa, havent pogut passar una bona estona old school, tenint una bona anècdota per recordar i fent aquesta crònica per deixar-ne constància.

PD: No voldria acabar sense dir que vaig marxar amb l'Agus i encara vam tenir una bona xerrada interessant. La vella escola sempre trama, altra cosa és que sempre es vegi el què i per quan. El temps dirà! Per si de cas, estigueu atents...

Nota: De totes aquestes trobades obertes, les passades i les futures a les que hi pugui assistir, en trobareu les meves cròniques a l'etiqueta trobades old school que trobareu sempre disponible a la barra lateral del bloc sota Etiquetes del Bloc. ➡️➡️➡️

Entrades relacionades:
Festa 46è Aniversari Bboy Briky (Inauguració BREAK BCN VOL. 4 - Palau Alòs 2018)
Festa 47è Aniversari Bboy Briky
Festa 48è Aniversari Bboy Briky
Trobades Old School

2 comentaris: