17 de novembre del 2019

Badia Street Block Party 2019 (1)

Badia Street Block Party 2019

Els passats 15 i 16 de juny de 2019 es va celebrar la Badia Street Block Party a Badia del Vallès, dos dies amb concerts, trobada d'escriptors de graffiti, mercat de hip hop, trobada old school... Com que el DJ Neas m'hi va convidar a una conferència i el Hate One es va oferir a acompanyar-m'hi en cotxe, no podia perdre'm-ho!

La block party va ser organitzada pel Badia Street, els mateixos organitzadors del conegut però malauradament desaparegut Badia Street Festival. La trobada d'escriptors es va realitzar els dos dies, els concerts el primer i la resta el segon.

A aquesta primera part faig la crònica del mercat hip hop i trobada old school amb una petita selecció de fotos i a la segona part una petita crònica del segon dia de la trobada d'escriptors amb una més gran selecció de fotos de les intervencions.

Parades del Marketground
Badia Street Block Party 2019

Com que el dia abans vam anar a la LINAJ Battle 2019, ens vam haver de saltar el primer dia i anar directament al segon. Vam arribar puntuals al Casal de Joves de Badia del Vallès i encara estaven muntant les parades del mercat de hip hop.

El Marketground consistia en una sèrie de parades a l'aire lliure, on membres de la cultura hip hop venien el seu material, principalment per a col·leccionistes, com ara llenços o discs, però també per al consum, com patinadors per a vinils o roba.

Plafons de Graffiti de la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Vam fer un tomb per les parades del Marketground, algunes salutacions i donar un cop d'ull als plafons de graffiti de la Old School Jam i després vam marxar a esmorzar. Quan sortíem per la porta ens vam trobar al Leur que entrava amb uns amics.

Després d'esmorzar vam anar a donar un cop d'ull al mur de la trobada d'escriptors de graffiti, que era a uns quants carrers de distància i després vam tornar. Ara no comparteixo res perquè m'ho reservo per a la segona part.

Absure 2000 pintant a la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Al tornar vam estar xerrant una estona amb l'Absure 2000, a qui ja havíem saludat abans però que havia tingut un contratemps amb les ulleres. Ara ja estava pintant la seva peça als plafons de la Old School Jam.

Ens vam tornar a trobar al Leur i vam xerrar-hi una mica però els seus amics tenien pressa per marxar, jo vaig entendre que cap a la trobada d'escriptors de graffiti, i ho vam deixar per més tard però ja no el vam tornar a veure.

Tertúlies a la parada del Koa.
Badia Street Block Party 2019

Després ens vam aturar a la parada del Koa, a qui ja havíem saludat abans també, i on vam estar una bona estona xerrant i mirant entre roba, llibres, vinils, CDs, cassets... i un vídeo BETA de Beat Street! El Hate es va comprar una samarreta.

També ens vam aturar a la parada d'Oh My Tag!, on també vam estar una bona estona xerrant i mirant la roba i sobretot els fanzines. Em vaig comprar tots els números, tret del segon, que desgraciadament per a mi ja estava esgotat.

Plafons de Graffiti de la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Entre parades em va molar trobar-me al Bnek, que ens seguim per Instagram però que encara no ens coneixíem en persona, i vam estar una bona estona xerrant. Amb qui no vaig poder estar tanta estona va ser amb el Kapi, que va haver de marxar.

Va arribar el moment d'anar a dinar però abans ens vam aturar un moment als plafons de graffiti quasi acabats. L'Absure ens va dir que encara volia fer uns retocs, abans de donar-lo per acabat i vam quedar que ja ens veuríem després.

Kader pintant a la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Després de dinar vam tornar i ens vam trobar al Kader que estava pintant sobre un film elàstic entre dos arbres a la Old School Jam. Vam saludar-lo i vam xerrar un moment però el vam deixar pintant, per no entretenir-lo.

Mai he pintat peces ni a persianes ni, menys encara, sobre film. Ja em semblen difícils les parets irregulars, amb diferents tipus de superfícies, columnes, finestres o portes tapiades, etc... ja no dic ple de plecs de plàstic!

Kader pintant a la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Em sembla que és una cosa que hauré de provar un dia o altre perquè mentre els altres es van haver de limitar a uns plafons de petites dimensions ell es va poder marcar una peça d'un tamany respectable, gairebé igual que tots els plafons junts.

La peça de l'Absure ja estava totalment acabada, així que també vam anar un moment a veure com havia quedat i fer-li una foto per aquesta entrada. Malgrat el contratemps de les ulleres i va aconseguir acabar-la prou bé.

Peça de l'Absure 2000 (SAC) a la Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Quan vam acabar de veure el graffiti, vam anar cap on era el Briky, a qui ja havíem saludat abans però amb qui no havíem passat gaire estona. Ens va presentar els amics que havien vingut amb ell, entre els quals el Vladimir, un bboy rus de 57 anys.

Van pujar a l'escenari i van estar ballant una estona però, la veritat sigui dita, la gent estava més per la zona de les parades que per la de l'escenari i, per molt bé que ho estava fent el deejay, la gent no s'animava a venir i ballar.

DJ Can
Badia Street Block Party 2019

El DJ Can va ser l'encarregat de punxar el moment i va fer de conya, fotent uns scratchings de puta mare, que van aconseguir cridar l'atenció del públic del Marketground i aplegar una mica més de gent a la Old School Jam.

Em va fer il·lusió, i així li ho vaig dir, estar xerrant amb el DJ Neas al seu propi barri, al que sempre representa, i no havia tingut l'oportunitat d'anar-hi abans. Se el que costa atraure la gran ciutat cap a la perifèria i ell ho sap fer, com molt pocs.

Pako al taller de graffiti per a nens
Badia Street Block Party 2019

Acompanyant al Neas cap a unes taules, el Pako amb un munt de retoladors de colors i estoigs de roba, va començar a fer un taller de graffiti per a nens, que consistia en decorar un estoig de roba amb un nom per a cada nen.

El Pako els explicava mentre esbossava el contorn del nom, després els nens el farcien i per acabar ell li donava els retocs finals perquè se'l emportessin cap a casa. Nens i grans ens ho vam passar d'allò més bé. És un tio molt simpàtic.

Pako, Flash i Scratch
Badia Street Block Party 2019

El taller va atraure alguns escriptors de graffiti del voltant i, mentre els nens treballaven, vam estar parlant amb el Pako sobre tipus de retoladors, recanvis, pintures per reomplir, diferències entre marques... Una conversa interessant.

Durant el taller també vam estar xerrant amb el Flash, a qui ja havíem saludat abans però que estava molt enfeinat, i vam acabar tornant cap a la seva parada, on hi tenia coses molt interessants i clients que atendre.

Flash
Badia Street Block Party 2019

Tant el Hate com jo vam acabar comprant un munt d'imants amb logos de grups de hip hop, trens de rodalies que el client pot decorar i, per a mi el millor, peces del Flash en imants! Em va semblar una idea genial i crec que en va vendre un munt.

Una altra parada on vaig comprar va ser a la d'Scratch Original 1975. No me'n vaig poder anar sense una samarreta negra amb el seu logo i perquè no ens en quedaven de liles. Ens van donar un parell de números per un sorteig i li va tocar al Hate!

Teriyaki Donut
Badia Street Block Party 2019

Una altra parada on vaig estar a punt de comprar però al final em vaig haver de reservar pasta pel vespre, va ser a la del Teriyaki Donut, on l'autor venia impressions de les seves il·lustracions i el seu llibre The Illustrated Guide of Air Jordan.

Vam estar fullejant el llibre, cercant les Jordan que tenim, havíem tingut o volíem tenir i xerrant amb l'autor sobre les vambes i el llibre. És una meravella que espero poder comprar un dia d'aquests i tenir a la meva col·lecció.

Marketground i Old School Jam
Badia Street Block Party 2019

Havent parlat amb tots els amics i coneguts, visitat i comprat a totes les parades que ens interessaven, escoltat al deejay i no gosaré dir que ballat davant l'escenari i vistos tots els graffitis dels plafons i film acabats, ja no quedava res més a fer.

Es començava a fer tard, volíem fer una darrera parada a la trobada d'escriptors de graffiti i havíem de tornar cap a ciutat per anar al Barcelona Funky Training, al que s'hi va apuntar el DJ Can i no van quedar més places al cotxe del Hate.

Dreadful i Briky
Badia Street Block Party 2019

La meva valoració del segon dia és que, malgrat que jo estava una mica indisposat pel matí, m'ho vaig passar molt bé, trobant amics i coneguts, coneixent-ne de nous en persona i fent compres a parades on hi havien els autors venent.

Va ser un honor assistir a la invitació del Neas. Gràcies al Hate per oferir-se a portar-m'hi en cotxe. No us perdeu la segona part, on hi trobareu les peces de la trobada d'escriptors de graffiti en homenatge al desaparegut Treze!

Entrades relacionades:
Badia Street Block Party 2019 (2)
Trobades Old School

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada