17 d’abril del 2020

Save: El Rey Sin Corona

Save: El Rey Sin Corona

Recentment es va presentar el projecte Save Rides Again on es va posar a la venda el llibre Save: El Rey Sin Corona per primera vegada. Vaig ser a la presentació, el vaig comprar i escric aquestes entrades per donar suport.

Aquest és un llibre autoeditat, escrit, dissenyat, imprès i muntat de forma totalment artesanal, a mig camí entre un artbook i un fanzine però amb el propòsit d'explicar una història personal, això sí, acompanyada d'un munt de fotos.

El llibre consta de tres parts: La nota de l'editor escrita pel Zosen (organitzador del projecte), el pròleg i la vida del Save, totes dues escrites pel propi Save. La vida consta de dues meitats, la primera és la central i la segona la breu part final.

A mida que anem llegint la història de la vida del Save, el text va acompanyat de rètols dibuixats en negre que fan referència al text i on s'hi intercalen pàgines desplegables carregades de fotografies en color.

La història repassa la vida del Save dins la cultura hip hop, des de l'època del break fins a l'actualitat, carregat anècdotes, referències musicals, viatges, peces, fanzines... però també moments durs de la seva vida personal, desaparició i retorn inclosos.

El llibre ve acompanyat d'un adhesiu signat pel Save, tot enfundat dins d'una bossa de cel·lofana amb tanca adhesiva. De la mateixa manera ve el pack de postals que també vaig comprar i que podeu veure amb el llibre a la darrera imatge.

Personalment, m'agrada donar suport als artistes locals, més si els conec, i la cirereta del pastís d'aquest llibre va ser el fet d'assistir a la presentació i que el Save me'l signés i dediqués, fet que ho converteix en una experiència a recordar i un objecte a preservar, motius pels quals ja formen part de la meva història i són a aquest bloc.

A continuació, unes quantes fotos del llibre.

El llibre i l'adhesiu sobre la funda
Save: El Rey Sin Corona

La nota de l'editor i la foto dels pares del Save
Save: El Rey Sin Corona

El llibre signat i dedicat pel Save sobre l'adhesiu
Save: El Rey Sin Corona

Una de les meves fotos preferides: Mataró Crew 1990
Save: El Rey Sin Corona

Foto del Save a l'actualitat
Save: El Rey Sin Corona

El llibre sobre el pack de postals i els adhesius
Save: El Rey Sin Corona

Nota: Aquest llibre és una edició limitada que es va fer en motiu de la presentació del projecte. Se que l'editor en va fer una petita ampliació. Si voleu saber-ne la disponibilitat, poseu-vos en contacte amb el Zosen.

Entrades relacionades:
Presentació Save Rides Again
Save: El rey sin corona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada