31 de maig del 2023

2 Dozen Years of Egghead by Cheo

2 Dozen Years of Egghead by Cheo

2 Dozen Years of Egghead by Cheo

2 Dozen Years of Egghead by Cheo és un llibre de còmic i il·lustració de l'artista de carrer anglès Cheo. El llibre es va publicar el novembre del 2012 a Anglaterra en tapa tova i en anglès. Aquesta entrada tracta aquesta única edició original limitada en tapa tova (rústica) i en anglès.

El Cheo i el Mark Bodē compartint mur a Street Art
2 Dozen Years of Egghead by Cheo

L'autor i el llibre

Cheo (Bristol, Anglaterra) és un reconegut escriptor de graffiti, il·lustrador i dibuixant de còmics. Malgrat que ha fet peces de lletres com a Soak i Cheo, és més conegut pels seus caràcters de còmic, que acostumen a tenir un marcat estil hip hop, amb posats, roba i complements típics de la vella escola. Un dels seus primers personatges, l'Egghead, està inspirat pel Cheech Wizard d'en Vaughn Bodē. En Cheo conèix en Mark Bodē (fill d'en Vaughn) amb qui ha compartit mur.

L'Egghead (Cap d'Ou) va nèixer a principis de 1988 mentre el Cheo esbossava i el mateix any ja va aparèixer als murs. Després d'algunes peces va arribar la primera tira còmica el 1990. El caràcter va anar evolucionant fins al personatge final d'il·lustracions i figures! D'inicialment assemblar-se molt a l'estil Bodē, a guanyar personalitat i jugar amb la similitud, de vegades fent-se passar pel Bodē disfressat de Cheech Wizard o els dos caràcters fumant junts uns petes.

Esbòs a llàpis a Sketches
2 Dozen Years of Egghead by Cheo

2 Dozen Years of Egghead by Cheo és una col·lecció d'imatges dels 24 anys previs a la publicació del llibre que mostren aquesta evolució del caràcter. El llibre comença amb What's Inside... (l'índex), continua amb Introduction (la introducció i l'única pàgina amb text), Street Art (fotos de peces als murs), Paintings (pintures a llenços i fustes), Sketches (esbossos a llàpis), Outlines (entintats negre sobre blanc amb la primera tira còmica), Colour Illustrations (il·lustracions a color), Cartoon Strips (tires còmiques a color) i Egghead Model (la figura de vinil i goma).

El llibre és més una revista de bona qualitat que un llibre però el contingut recorda (salvant les distàncies que es vulguin) al llibre Cheech Wizard's Book of Me, tot i que aquest d'en Cheo es va publicar tres anys abans. Les cobertes són brillants per fora i mat per dins (més gruixudes que una revista normal) i les pàgines són fines de paper reciclat blanc amb impressió de qualitat. Els continguts, no cal dir-ho, són excepcionals. També s'hi inclou un fulletó o punt de llibre d'un terç de pàgina en horitzontal.

La primera tira còmica a Outlines
2 Dozen Years of Egghead by Cheo

Aquest és un gran llibre

2 Dozen Years of Egghead podria ser una obra integral de l'Egghead, i dic podria perquè no se si hi són totes les tires còmiques o només una bona selecció, el llibre no ho especifica. També conté un munt de material variat que ens ensenya tota la evolució del caràcter, de l'esbòs al mur, d'aquest a la tira i d'aquesta al paper o llenç. Entre la introducció, tot el material i les tires et pots fer una bona idea però m'hauria molat una mica més d'informació. Va ser un homenatge de comiat de les tires de l'Egghead?

Imatge del 2016 de la primera comanda
2 Dozen Years of Egghead by Cheo

La meva història del llibre

Després de temps de seguir al Cheo a les xarxes socials i gaudir dels seus caràcters, el 2016 em vaig decidir a fer una primera comanda al Cheo Graff Big Cartel. Hi vaig incloure diversos llibres i una samarreta i tot va arribar correctament i amb sorpreses de regal. Em va encantar tot i n'estic molt content d'haver fet aquella comanda, que no seria la darrera. Set anys desprès, l'estampat de la samarreta està en perfectes condicions. Espero que torni a publicar més llibres!

Egghead i Cheech Wizard a Colour Illustrations
2 Dozen Years of Egghead by Cheo

A qui li pot agradar?

El llibre és una passada per a qualsevol que s'estimi l'art del còmic i els caràcters de graffiti. Des de col·leccionistes fans de l'autor i/o fans dels Bodē, fins a escriptors de la vella escola o nous escriptors de graffiti o artistes de còmic o art de carrer que vulguin trobar inspiració. És un llibre prim però amb contingut de valor i de qualitat, que amb tot el dit anteriorment fa d'aquesta edició limitada un llibre de col·leccionisme.

Fitxa:

Títol: 2 Dozen Years of Egghead
Autor: Cheo
Any: 2012
Versió: Edició Original Limitada
Enquadernació: Tapa tova (rústica)
Número pàgines: 38
Editorial: The Cheo Hive
Llengua: Anglès
ISBN: 978-0-9926127-0-2
Dimensions: 21 x 29,6 x 0,3 cm
Gènere: Còmic i il·lustració


2 Dozen Years of Egghead by Cheo

On trobar-lo:

El llibre està esgotat però si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar obra d'en Cheo des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Cheo Graff Big Cartel


Entrades relacionades:
Comic Barcelona 2023
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)
📚📚📚
Contact High
Spray Nation
Cartograffy - Volume Two
Flamboyant Grey Matter
2 Dozen Years of Egghead by Cheo
Gene Kong (Zona 84)
Hip Hop Family Tree
Cheech Wizard's Book of Me
Vaughn Bodē's Poem Toons
Apocalypse 91: Revolution Never Sleeps
Friday Foster
Back In The Days
Egostrip - Book 1
One Week with 1UP
Fast or Die
BCN ZNIART
Barcelona Showdown
Classic Hits: New York's Pioneering Subway Graffiti Writers
Street Fonts: Graffiti Alphabets from Around the World
All City Queens
Graffiti Mujer - Arte urbano de los cinco continentes
Street Art
BCN NYC Street Art Revolution
Barcelona 1000 Graffitis
Getting Up Again
Getting Up
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens
Graffiti - Arte urbano de los cinco continentes
Hip Hop Files: Photographs 1979-1984
Rap. 25 años de rimas
Wall and Piece
Pioners del graffiti a Espanya
Spraycan Art
Subway Art

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada