27 de juny del 2023

Cartograffy - Volume Two

Cartograffy - Volume Two

Cartograffy - Volume Two

Cartograffy - The Art of Designing Maps... by Cheo - Volume Two és un llibre de còmic i il·lustració de l'artista de carrer anglès Cheo. El llibre es va publicar el novembre del 2015 a Anglaterra en tapa tova i en anglès. Aquesta entrada tracta aquesta única edició original limitada en tapa tova (rústica) i en anglès.

Esbossos del Cheo
Cartograffy - Volume Two

L'autor i el llibre

Cheo (Bristol, Anglaterra) és un reconegut escriptor de graffiti, il·lustrador i dibuixant de còmics. Malgrat que ha fet peces de lletres com a Soak i Cheo, és més conegut pels seus caràcters de còmic, que acostumen a tenir un marcat estil hip hop, amb posats, roba i complements típics de la vella escola. A banda del seu conegut caràcter Egghead, el Cheo ha creat multitud de personatges pròpis, així com adaptat d'altres del mons del còmic de superherois, l'animació o els videojocs, sempre en versió hip hop.

Cartograffy - Volume Two és un llibre que reuneix una col·lecció de personatges pintats amb retoladors amb base d'alcohol i de pintura sobre mapes. Al llibre diu que són mapes del metro de Londres i uns pocs mapes de parades a pubs de Bristol i mapes de Kyoto i Tòquio però en realitat són tots de Londres i uns pocs de Kobe. Comença amb uns quants esbossos i l'única pàgina amb text amb informació sobre l'autor, la sèrie i els crèdits, continua amb els mapes de Londres i acaba amb els mapes de Kobe.

Signatura i numeració (i segellat imperceptible)
Cartograffy - Volume Two

A la coberta del davant hi ha el dibuix d'un escriptori amb un mapa de metro signat, estris de dibuix, una tassa i el conegut de l'abella Bee amb el títol del llibre al marge superior i el número del volum al marge inferior. Les cobertes són satinades per fora i per dins i les pàgines són mat i una mica més fines. La impressió és de qualitat i les imatges permeten llegir els noms de les parades de metro. Els continguts, no cal dir-ho, són excepcionals. A sota els crèdits podem trobar realitzat a mà la signatura (Cheo) la numeració (88/100) i el seu segell estampat (només relleu).

Al llibre hi ha un total de quaranta peces diferents amb personatges de temes com videojocs de Nintendo, Adventure Time, els Muppets, Ren & Stimpy, SpongeBob SquarePants, alguns de còmic i manga i d'altres de pròpis com el conegut de l'abella Bee. M'agrada molt com els personatges dels mapes de japonesos tenen, a més de la signatura usual, una signatura vertical blanca sobre un rectangle roig (com un cartutx reial) amb lletres molt minimalistes que gairebé semblen caràcters kanji.

Gonzo i Kermit sobre mapes del metro de Londres
Cartograffy - Volume Two

Aquest és un bon llibre

Cartograffy - Volume Two és un llibre que reuneix una col·lecció de personatges pintats sobre mapes, quaranta peces úniques que s'han anat venent i l'única manera de poder veure-les totes juntes és dins d'aquest llibre. També és una bona col·lecció de caràcters de graffiti hip hop realitzats per aquest gran artista de carrer. Els mapes del Cheo estan tan ben acabats que bé podríen ser i·lustracions en paper o peces al mur. Els esbossos són un detall extra del llibre. El realitzat a mà, de col·leccionista.

Imatge del 2016 de la primera comanda
Cartograffy - Volume Two

La meva història del llibre

Després de temps de seguir al Cheo a les xarxes socials i gaudir dels seus caràcters, el 2016 em vaig decidir a fer una primera comanda al Cheo Graff Big Cartel. Hi vaig incloure diversos llibres i una samarreta i tot va arribar correctament i amb sorpreses de regal. Em va encantar tot i n'estic molt content d'haver fet aquella comanda, que no seria la darrera. Set anys desprès, l'estampat de la samarreta està en perfectes condicions. Espero que torni a publicar més llibres!

Un parell de personatges sobre dos mapes de Kobe
Cartograffy - Volume Two

A qui li pot agradar?

El llibre és una passada per a qualsevol que s'estimi l'art del còmic i els caràcters de graffiti. Des de col·leccionistes fans de l'autor, fins a escriptors de la vella escola o nous escriptors de graffiti o artistes de còmic o art de carrer que vulguin trobar inspiració. És un llibre de personatges pintats sobre mapes, la reproducció de quaranta peces úniques i una bona col·lecció de caràcters hip hop, que amb tot el dit anteriorment fa d'aquesta edició limitada un llibre de col·leccionisme.

Fitxa:

Títol: Cartograffy - The Art of Designing Maps... by Cheo - Volume Two
Autor: Cheo
Any: 2015
Versió: Edició Original Limitada - Numerada 88/100, signada i segellada
Enquadernació: Tapa tova (rústica)
Número pàgines: 42
Editorial: Infzone
Llengua: Anglès
ISBN: N/D
Dimensions: 21,5 x 15 x 0,04 cm
Gènere: Còmic i il·lustració


Cartograffy - Volume Two

On trobar-lo:

El llibre està esgotat però si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar obra d'en Cheo des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Cheo Graff Big Cartel


Entrades relacionades:
Comic Barcelona 2023
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)
📚📚📚
Contact High
Spray Nation
Cartograffy - Volume Two
Flamboyant Grey Matter
2 Dozen Years of Egghead by Cheo
Gene Kong (Zona 84)
Hip Hop Family Tree
Cheech Wizard's Book of Me
Vaughn Bodē's Poem Toons
Apocalypse 91: Revolution Never Sleeps
Friday Foster
Back In The Days
Egostrip - Book 1
One Week with 1UP
Fast or Die
BCN ZNIART
Barcelona Showdown
Classic Hits: New York's Pioneering Subway Graffiti Writers
Street Fonts: Graffiti Alphabets from Around the World
All City Queens
Graffiti Mujer - Arte urbano de los cinco continentes
Street Art
BCN NYC Street Art Revolution
Barcelona 1000 Graffitis
Getting Up Again
Getting Up
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens
Graffiti - Arte urbano de los cinco continentes
Hip Hop Files: Photographs 1979-1984
Rap. 25 años de rimas
Wall and Piece
Pioners del graffiti a Espanya
Spraycan Art
Subway Art

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada