14 d’abril del 2010

Amazon.co.uk

Amazon.co.uk

ATENCIÓ! INICI NOTA PRÈVIA ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ:

Quan vaig escriure aquesta entrada ja vaig explicar que tot això es tractava d'una prova i a posteriors actualitzacions vaig continuar fent proves, a mida que creixia l'expansió d'Amazon i canviaven les opcions de compra. El contrast entre les lectures de pàgines al bloc i les compres a través dels enllaços, la implantació i consolidació de les webs territorials, la retirada de les despeses d'enviament gratuïtes a residents de fora dels països de les webs territorials, l'aparició d'Amazon Prime i la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, són els motius principals pels que ja no tinc cap vinculació amb el programa d'associats d'Amazon. Tot el que no tingui a veure amb aquesta antiga vinculació continua vigent (com les regions, els formats i els enllaços).

ATENCIÓ! FINAL NOTA PRÈVIA ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ.


El perquè d'aquesta entrada

Hi ha coses que val la pena tenir físicament, que van marcar un abans i un després a la història del hip hop i que, si bé en el seu moment eren difícils de trobar, els darrers anys s'han tornat a editar i avui les podem tenir fàcilment. En aquest bloc trobareu un repàs de les més destacades, tant per aquells que les recordeu o vau tenir, com pels que només us sonen o mai n'heu sentit a parlar. No és el mateix veure'n tots els detalls i extres que descarregar-ho d'internet.

Quan escric sobre alguna cosa que recomano, poso un enllaç a la web oficial i llestos. Però què passa quan no està disponible al nostre mercat o ho està a un preu força car per ser d'importació? Podria explicar les diferents opcions de compra per a cada cas en llargues entrades o trobar la manera de fer-ho fàcil i, de pas, potser treure'n algun partit. Després de rumiar-ho molt, m'he decantat per provar aquesta darrera, fent una entrada llarga que valgui per totes i anant per feina.

En aquest bloc trobareu entrades sobre cinema, música i llibres de la vella escola que estic tornant a comprar en formats actuals, tots d'importació. Alguns els vaig comprar bastant cars fa pocs anys i d'altres els vaig comprant a bon preu a Amazon. Com que tant el preu, com el servei, com les facilitats alhora de publicar enllaços i treure'n un petit percentatge son tots molt bons, m'he decidit a provar aquest sistema. Provaré com funciona, quina acollida te i a veure què passa!

Complement i finançament per un millor bloc

Per voluntat expressa, no inclouré cap tipus de publicitat al bloc sinó enllaços que serveixin de complement de les entrades que publiqui sobre productes d'importació. També per voluntat expressa, he optat per cobrar en crèdit a la botiga, pel que els beneficis econòmics (en cas que n'hi hagi cap) seran invertits en el finançament de nous productes d'importació que permetin escriure més entrades. Els lectors guanyareu més informació i bons preus, un millor bloc.

Així doncs, quan publiqui una entrada sobre un producte d'importació, al final de la mateixa hi afegiré una fitxa amb les dades i un enllaç del producte a la botiga del Regne Unit, de manera que si us agrada i us el podeu comprar, no caldrà que us torneu bojos cercant-lo, encarregant-lo i pagant-lo a dos o tres cops el seu valor original, el podreu comprar a bon preu i, visqueu a poble o ciutat, el rebreu a la porta de casa.

A les primeres entrades potser faci proves amb el format (enllaços de text i/o imatge). I si més endavant la lliura esterlina s'encareix massa respecte a l'euro, potser hi afegeixi enllaços de la botiga dels Estats Units, sempre mirant que surti a bon preu respecte el nostre mercat. La continuïtat dels enllaços a les entrades dependrà de l'èxit a mig termini, que ja se que no serà ni ràpid ni gran, però si m'agrada i amb el temps la gent ho troba pràctic ho mantindré i si no ho retiraré.

La web d'Amazon.co.uk

Formats i proximitat

He triat la botiga anglesa principalment per qüestions de disponibilitat de formats europeus i per proximitat en temps i despeses d'enviament (*). A continuació us informaré i aconsellaré al respecte, sempre segons la meva experiència però, malgrat que he provat el servei i els productes abans de recomanar-los, no em responsabilitzo de les experiències pròpies de cada comprador. Això sí, em podeu preguntar i/o explicar les vostres experiències als comentaris.

En el cas dels formats, els EUA tenen codi de regió Zona 1 i nosaltres Zona 2. La Zona 0 és reproduïble a tot el món. Sempre enllaçaré a 2 o 0, sempre els podreu veure. De la mateixa manera, els EUA tenen la codificació NTSC i nosaltres la PAL. Molts reproductors llegeixen les dues, alguns només PAL però tots els ordinadors les llegeixen totes. Sempre que es pugui enllaçaré a PAL i quan no es pugui a NTSC. Ara bé, alguns DVD etiquetats com a PAL en realitat són NTSC. Pot semblar complicat però no ho és gens. Jo us indicaré el què he rebut, de manera que sempre sabreu com els podreu veure, segons l'equip que tingueu, al reproductor o a l'ordinador. Us asseguro que sabreu què compreu igual o millor que segons a quins llocs... que potser ho compren al mateix lloc.

En el cas de la proximitat, el Regne Unit és més a prop que els Estats Units i el més important, un estat europeu, pel que no us trobareu sorpreses de duana. Els meus consells són els següents: Quan us decidiu a comprar, afegiu més d'un producte al carretó i quan curseu la comanda, indiqueu que us els enviïn tots junts. D'aquesta manera repartiu el cost de les despeses d'enviament (*) entre tots els productes i veureu que el preu final és molt més econòmic que per separat o al nostre mercat. No aneu amb presses i trieu l'enviament ordinari (*), el més econòmic. A la comanda trobareu el preu de les despeses d'enviament (*) i el temps estimat, reviseu-lo bé. La data de lliurament està subjecta a la disponibilitat dels productes, pel que si el temps sobrepassa l'estimat us els enviaran per separat sense cost addicional.

Com comprar

Podeu començar a comprar de dues maneres: O bé creant un compte a la web d'Amazon.co.uk i després començant a comprar o bé començant a comprar i al procedir a cursar la comanda crear un compte. En qualsevol cas, us heu de donar d'alta a la botiga en línia, facilitant les vostres dades de pagament i enviament, com a qualsevol lloc. Si no us acabeu de refiar, aneu a la web de la botiga en línia i creeu un compte gratis, comprovareu que jo no hi tinc res a veure.

Quan estigueu donats d'alta a la botiga en línia, entreu al bloc, aneu a l'entrada del producte que vulgueu comprar i cliqueu l'enllaç que us portarà a la pàgina del producte a la botiga en línia. Un cop allà, mireu els detalls, afegiu-lo al carretó i procediu a cursar la comanda seguint les instruccions. Llegiu la informació i veureu que teniu moltes opcions, com afegir més productes al carretó abans de finalitzar la comanda o cancel·lar-la abans d'iniciar-se l'enviament, etc.

Quan trobeu un producte que us agrada i no tingueu pensat comprar-lo en aquell moment, no cliqueu l'enllaç i després us guardeu la pàgina del producte als vostres favorits (o llista de desitjos), guardeu-vos l'entrada als favorits i, quan el vulgueu comprar, torneu a visitar l'entrada del bloc i clicar l'enllaç a la pàgina del producte. Si compreu el producte hores o dies després d'haver clicat l'enllaç (fora de sessió), podreu comprar el producte però la venda no comptarà pel bloc.

Darreres observacions

Ja he explicat, molt planerament, les coses bàsiques dels formats, de com comprar i de com abaratir el cost. M'ha semblat que no cal fer cap tutorial del procés d'alta i compra perquè només cal seguir les senzilles instruccions que us dona la botiga a cada pas. Ara bé, si per qüestions de mancança de coneixement de llengua anglesa o d'informàtica a nivell d'usuari voleu comprar però no us en sortiu, podeu preguntar o demanar que faci un tutorial pas a pas als comentaris, ja veurem.

* ACTUALITZACIÓ:

Actualment Amazon.co.uk disposa del FREE Super Saver Delivery, opció d'enviament gratuït que trobareu al fer comandes superiors a 25£. Aquesta opció és indicada al costat del preu amb la frase "this item Delivered FREE in the UK with Super Saver Delivery", per norma general, a tots els productes que apareixen al bloc. Aquesta opció és seleccionable durant la realització de la comanda amb les opcions d'enviament (comproveu que l'heu seleccionada abans de finalitzar la compra). Ara més econòmic impossible!

Actualment Amazon.co.uk ja no disposa de l'opció d'enviament gratuït per comandes superiors a 25£. Cada web territorial te les seves ofertes i opcions d'enviament gratuït restringit. En el cas d'Amazon.es l'enviament GRATIS queda restringit a compres superiors a 19€ en llibres o 29€ la resta, per Península i Balears.

Malgrat aquest revés, continua sortint a compte comprar productes d'importació a Amazon, en comparació als preus de botigues físiques, però ara val la pena comparar els productes entre les diferents webs. Per exemple, només cal canviar el .co.uk pel .es a la barra d'adreces per veure la disponibilitat i diferència de preu d'un producte entre .co.uk i .es. Podeu tenir el mateix nom d'usuari i contrasenya a Amazon.co.uk i Amazon.es però no podreu compartir llistes de desitjos i historials de comandes.

En quant als enllaços del bloc, actualment continua tot igual respecte Amazon.co.uk i pot ser que afegeixi Amazon.es actualitzant les entrades, afegint els enllaços corresponents, però també pot ser que acabi desvinculant-ne el bloc, fet del qual n'informaria puntualment a una entrada nova si es donés el cas.

ATENCIÓ:

Si us doneu d'alta a Amazon.co.uk, no donareu cap dada fora de la botiga en línia. Ni jo ni ningú més que la botiga en línia tindrà accés a les vostres dades. En aquest bloc només hi trobareu enllaços als productes de la botiga en línia, en cap cas cap mitjà d'alta o de compra. Si compreu, ho fareu directament a la botiga en línia, pel que les compres són totalment segures. Això és un bloc personal sense ànim de lucre, jo no venc res. Amb les vostres compres a la botiga en línia a través dels enllaços d'aquest bloc, a mi només em faran descompte a la botiga però mai em donaran diners.

Dreadful© BCN HIP HOP is a participant in the Amazon Europe S.à.r.l. Associates Programme, an affiliate advertising programme designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.co.uk/Javari.co.uk.”

Entrades relacionades:
Compra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada