22 de febrer del 2012

Wall and Piece

Wall and Piece

Wall and Piece

Wall and Piece és un llibre de graffitis de l'escriptor de graffiti Banksy que es va publicar el 2005. Aquest llibre és una compilació dels seus tres primers llibres Banging Your Head Against a Brick Wall (2001), Existencilism (2002) i Cut It Out (2004) amb nou material addicional i que els substitueix a tots tres. Hi han altres llibres sobre la seva obra fets per altres autors i fins i tot un llibre sobre obres seves i d'altres fet per ell però aquest és EL llibre sobre la SEVA obra fet per ELL mateix. Aquesta entrada tracta l'edició en tapa tova (rústica).

L'autor i el llibre

Banksy, també autor d'Exit Throgh The Gift Shop, és l'escriptor de graffiti més buscat del Regne Unit. Tan admirat com odiat, ha aconseguit renom tant al carrer com a les galeries d'art. Zelós de la seva identitat i malgrat els intents de desemmascarar-lo, continua en l'anonimat. Tot i que utilitza moltes tècniques, la principal és la plantilla. El llibre està dividit en Monkeys, Cops, Rats, Cows, Art i Street Furniture però també hi trobem d'altres exemples, reflexions, anècdotes, consells, poemes... accions que sempre provoquen reaccions combatent la indiferència.

Aquest és un molt bon llibre

Aquest és el primer llibre que recomano a aquest bloc i que l'autor no està mostrant obres d'altres sinó que mostra les seves pròpies obres. A més a més és el primer que ni està fet al passat i es remunta al passat. Aquest és un llibre prou actual amb una selecció de les obres que l'autor ha anat fent des d'un passat recent fins al present de la seva publicació. Moltes peces tenen temàtiques prou recents com perquè siguin d'actualitat. Es podria considerar el book d'un artista però va més enllà i convida al lector a prendre partit i passar a l'acció.

La meva història del llibre

El 1984 vaig descobrir el hip hop i no vaig trigar gaire a començar a fer tags, esbossos i finalment murs. Quan el break anava de capa caiguda vaig continuar pintant i vaig descobrir les plantilles. El 1986 els Trepax (Frank i Txiki) eren els que ho petaven a Barcelona i els que ens van inspirar a tota una onada d'escriptors. De la mateixa manera però a l'actualitat globalitzada, ara Banksy és el que ho peta i inspira a tota una onada d'escriptors d'arreu del món. Quan vaig descobrir aquest llibre no vaig trigar gaire a comprar-lo.

A qui li pot agradar?

El llibre és una passada per a qualsevol que s'estimi l'art de carrer i, en especial, l'art de l'escriptura en plantilla. Des dels escriptors de la vella escola que vulguin veure com ha evolucionat la plantilla a l'actualitat, passant pels que simplement els agrada l'art, fins als nous artistes de carrer que vulguin trobar inspiració, que en trobaran i molta. Les característiques d'aquesta obra són qualitat, originalitat, humor britànic, crítica social, inspiració i instigació a passar a l'acció. Ningú quedarà ni decebut ni indiferent. Compte amb les conseqüències ; )

Barcelona: Present

El llibre mostra obres principalment localitzades al Sud Est d'Anglaterra però també a d'altres zones com Palestina, Melbourne, San Francisco, Nova York i Barcelona, present a quatre fotos, a les pàgines 5, 76, 145 i 146. A aquestes darreres dues l'autor explica detalladament una anècdota genial succeïda al Zoo de Barcelona. Tret que erra la llengua i el nom del cos policial propis de Barcelona, afortunadament va perdre el tros de paper que li va permetre innovar brillantment, malgrat que desgraciadament no va poder fotografiar el resultat final...

Fitxa:

Títol: Wall and Piece
Autor: Banksy
Any: 2005
Versió: Edició Original
Enquadernació: Tapa tova (rústica)
Número pàgines: 240
Editorial: Century (The Random House Group Limited)
Llengua: Anglès
ISBN: 1844137872
ISBN-13: 9781844137879
Dimensions: 21 x 1.9 x 26 cm
Gènere: Fotografia


Wall and Piece

On trobar-lo:

Si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar el llibre des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Compra Wall and Piece (tapa tova, amazon.es)

Compra Wall and Piece (tapa tova, amazon.co.uk)


On més trobar-lo:

Jo vaig comprar el llibre farà uns sis anys a la fnac per uns 20€ i, en el moment de fer aquesta entrada, es pot trobar per entre 19€ (pvp) i 18€ (socis), més despeses d'enviament si el compreu en línia. Clica l'enllaç per conèixer disponibilitat i preus actuals.

Teòricament també està disponible a rBooks, la web de venda de llibres de Random House, per, en el moment de fer aquesta entrada, un preu recomanat de 14,99£ (uns 18€) més despeses d'enviament però dona problemes que no permeten la compra. Clica l'enllaç per conèixer disponibilitat i preu actuals.


Entrades relacionades:
📚📚📚
Contact High
Spray Nation
Cartograffy - Volume Two
Flamboyant Grey Matter
2 Dozen Years of Egghead by Cheo
Gene Kong (Zona 84)
Hip Hop Family Tree
Cheech Wizard's Book of Me
Vaughn Bodē's Poem Toons
Apocalypse 91: Revolution Never Sleeps
Friday Foster
Back In The Days
Egostrip - Book 1
One Week with 1UP
Fast or Die
BCN ZNIART
Barcelona Showdown
Classic Hits: New York's Pioneering Subway Graffiti Writers
Street Fonts: Graffiti Alphabets from Around the World
All City Queens
Graffiti Mujer - Arte urbano de los cinco continentes
Street Art
BCN NYC Street Art Revolution
Barcelona 1000 Graffitis
Getting Up Again
Getting Up
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens
Graffiti - Arte urbano de los cinco continentes
Hip Hop Files: Photographs 1979-1984
Rap. 25 años de rimas
Exit Through The Gift Shop
Pioners del graffiti a Espanya
Spraycan Art
Subway Art

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada