29 de febrer del 2012

Exit Through The Gift Shop

Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada

Exit Through The Gift Shop

Exit Through The Gift Shop és la primera pel·lícula documental de l'escriptor de graffiti Banksy. Va ser projectada per primer cop el 24 de gener de 2010 al Sundance Film Festival als EUA i poc després es va anar estrenant a festivals i cinemes de tot el món. El 6 de setembre del mateix any es va editar el DVD en dues versions Bàsica i Limitada. Va arribar als nostres cinemes tan tard i discretament com a les nostres botigues però s'ha anat fent un bon lloc dins del tema. Aquesta entrada tracta l'Edició Limitada del DVD però també mostrant les altres opcions.

L'autor i la pel·lícula documental

Banksy, també autor de Wall and Piece, és l'escriptor de graffiti més buscat del Regne Unit. Tan admirat com odiat, ha aconseguit renom tant al carrer com a les galeries d'art. Zelós de la seva identitat i malgrat els intents de desemmascarar-lo, continua en l'anonimat. Tot i que utilitza moltes tècniques, la principal és la plantilla. La pel·lícula documental mostra un Thierry Guetta aliè al món del graffiti que gravant en vídeo artistes de carrer acaba sent gravat i convertint-se un Mr. Brainwash (MBW) d'èxit internacional... tot amb molta ironia i humor britànic.

Aquesta pel·lícula documental és una molt bona pel·lícula

En Banksy és un artista independent -en el sentit més artístic-, fet que converteix Exit Through The Gift Shop en una pel·lícula documental més de culte que comercial, on la gent i no els inversors li han donat l'èxit que perdurarà i creixerà en el futur. Aquesta pel·lícula documental reflecteix un moment històric, amb testimonis reals i continua un llarg camí que seguirà el cinema de graffiti del futur. No hi ha dubte que aquesta pel·lícula documental ja ha deixat una petja important a la història del graffiti i de l'art de carrer en general.

El DVD

Main / Menú Principal
Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada

Quan reproduïm el DVD apareix el menú principal amb unes mosques animades volant sobre unes ulleres trencades (les mateixes que porta la rata de la caràtula del DVD). El Menú Principal de Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada conté les següents opcions: Play Movie (Pel·lícula) i DVD Extras (Extres).

DVD Extras / Menú Extres
Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada

El Menú Extres de Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada conté els següents 4 extres, que es poden reproduir d'un en un o tots seguits (Play All) en un total de 41'00":

More brainwashing (Deleted Scenes) (5'07")
Més rentat de cervell, 5 escenes eliminades d'en Mr. Brainwash: How old are you? (0'46"), That special touch (0'57"), Craig's List (1'27"), Planning meeting (1'37") i MBW sound effects (0'20").

Life Remote Control (Lawyer's edit) (7'09")
El vídeo d'en Thierry Guetta, prudentment escurçat.

A star is born (MBW at Cans festival) (15'04")
Ha nascut una estrella, Mr. Brainwash al Cans Festival.

B Movie (A film about Banksy) (13'40")
Un interessant curt sobre en Banksy.

El Menú Extres de Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada també conté la següent opció de navegació: Back to previous (Menú Principal).

La meva història de la pel·lícula

Exit Through The Gift Shop va arribar a Barcelona el 10 d'octubre de 2010. Jo no la vaig veure al cine, no me'n vaig assabentar fins mesos més tard però, com que el llibre Wall and Piece m'havia agradat molt, la vaig comprar directament a Amazon.co.uk. Quan vaig veure els extres i regals que portava l'Edició Limitada no m'ho vaig pensar gens. El que ha passat amb aquesta edició és que, al ser limitada, en el moment de fer aquesta entrada ja no la tenen en stock propi d'Amazon.co.uk i el preu s'ha enfilat de 8.35£ que em va costar a 17.95£ que val ara.

A qui li pot agradar?

La pel·lícula documental és una passada per a qualsevol que s'estimi l'art de carrer i, en especial, l'art de l'escriptura en plantilla. Des dels escriptors de la vella escola que vulguin veure com ha evolucionat la plantilla a l'actualitat, passant pels que simplement els agrada l'art, fins als nous artistes de carrer que vulguin trobar inspiració o qualsevol que vulgui riure's del context actual. Les característiques d'aquesta obra són qualitat, originalitat, humor britànic, crítica social, inspiració i instigació. Ningú quedarà ni decebut ni indiferent.

Quatre edicions disponibles, quina és millor?

Hi han quatre edicions disponibles: L'Edició Limitada, l'Edició Bàsica, l'Edició Bàsica Blu-ray i l'Edició Exclusiva fnac. Aquest és un dels casos en els que els extres són força importants i l'Edició Limitada -com heu pogut veure- en te un munt però és que, a més a més, porta els següents regals: Un conjunt d'adhesius, una postal i unes ulleres 2D!!! L'Exclusiva fnac conté els mateixos extres que la Limitada més subtítols en castellà però de regal conté un llibretó de 16 pàgines! La Bàsica en DVD i Blu-ray no te res que no estigui a la Limitada i l'Exclusiva fnac.

Digipak amb DVD, postal, adhesius i ulleres 2D de regal
Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada

Qui domini anglès i vulgui extres i regals, que compri la Limitada. Qui necessiti subtítols en castellà i vulgui extres i un regal, que compri l'Exclusiva fnac. Qui domini anglès i passi d'extres i regals, que compri la Bàsica en DVD o Blu-ray. Qui vulgui esperar, potser més endavant Amazon.co.uk tornarà a tenir l'Edició Limitada a millor preu per stock propi o potser tindran una Edició Limitada Blu-ray o fins i tot potser tindran alguna edició Blu-ray + DVD però, de moment, a la web oficial ja només hi han les edicions bàsiques. Tu tries.

Fitxa:

Títol: Exit Through The Gift Shop
Direcció: Banksy
Actors: Banksy, Thierry Guetta, Rhys Ifans, Space Invader...
Format: PAL
Regió: 2
Tipus: Llargmetratge
Duració: 87 minuts
Llengua: Anglès i Francès
Gènere: Documental


Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada
sobre les edicions Bàsica, Bàsica Blu-ray i Exclusiva fnac

On trobar-la:

Si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar la pel·lícula documental des d'aquí mateix, clica l'enllaç.


Exit Through The Gift Shop - Edició Limitada
o
Exit Through The Gift Shop - Edició Bàsica
o
Exit Through The Gift Shop - Edició Bàsica Blu-ray

On més trobar-la:

L'Edició Exclusiva fnac, com és lògic, només la trobareu a la fnac i, en el moment de fer aquesta entrada, es pot trobar per 14,99€, més despeses d'enviament si la compreu en línia. Clica l'enllaç per conèixer disponibilitat i preus actuals.

Enllaços externs:
Banksy (IMDb)
Banksy (Wikipedia)
Banksy
Mr. Brainwash (IMDb)
Mr. Brainwash (Wikipedia)
Mr. Brainwash
Exit Through The Gift Shop (IMDb)
Exit Through The Gift Shop (Wikipedia)
Exit Through The Gift Shop


Entrades relacionades:
Wall and Piece
Style Wars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada