24 d’octubre del 2015

Transmissions - Say It Loud 2015

Transmissions - Say It Loud 2015

El 22 d'octubre de 2015 es va celebrar la xerrada Transmissions: Les danses urbanes en el seu context musical i sociocultural, dins del festival Say It Loud: 8è cicle de música negra de Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Say It Loud és un festival de música negra nascut al centre cultural La Farinera del Clot, escenari principal del mateix i on s'hi fan xerrades, exposicions, discofòrums, projeccions, sessions, concerts, etc. Say It Loud Records va editar el primer disc d'Extraño Weys.

Vaig arribar a les 19:20, pensant que com arribava tard potser em perdia la xerrada, però a recepció em vaig trobar al Briky que em va dir que tot just acabava de començar. Vaig entrar, vaig agafar una cadira i vaig asseure amb expectació.

Javi Casado dels Lunaticks Crew
Transmissions - Say It Loud 2015

En Javi Casado dels Lunaticks Crew i en Guille Vidal-Ribas van fer un repàs als orígens del hip hop, acompanyant-se d'imatges, vídeos i cançons. De les bandes a les crews, les influències de la música, la dansa i la pintura i el jovent que ho va fer possible.

En Javi Casado va explicar el context, què va portar a l'origen de la creació de les bandes, com va ser la seva conversió en crews de break i com s'acabaria conformant la cultura hip hop que no tothom que hauria coneix mínimament com cal.

En Guille Vidal-Ribas va explicar i exemplificar corporalment les influències de la música i la dansa, d'on van sortir els breaks musicals i les noves passes que desembocarien en estils de dansa com el popping, el locking o el bboying.

Guille Vidal-Ribas
Transmissions - Say It Loud 2015

Una gran xerrada on tots vam poder aprendre coses, des dels que tenen un total desconeixement d'aquesta cultura, fins als que portem molt de temps formant-ne part. Aprendre és sempre important, per enriquiment personal i per transmissió cultural.

Em va molar molt que al cap d'una estona d'arribar jo arribés el meu amic i company de la Daplé Crew, el Diamond, i que pogués aprendre una mica sobre els orígens, ja que ell es va introduir al hip hop als noranta, sense viure el break dels vuitanta.

La xerrada podria haver continuat amb un repàs didàctic com el que van fer els Brodas al Badalona Urban Festival. Xerrades i repassos didàctics com aquests haurien de ser sempre presents a festivals de hip hop i setmanes culturals d'instituts.

Javi Casado i Guille Vidal-Ribas
Transmissions - Say It Loud 2015

La meva valoració de la xerrada és molt positiva, no se si tindrà continuïtat a d'altres llocs però valdria molt la pena. A més de transmetre i inspirar a fer coses positives a partir de coses negatives ...potser ens estalviaríem reggaetoners i trapers de pega.

Recomano donar un cop d'ull al programa del festival, ja que te moltes coses interessants, moltes gratuïtes, malgrat que cal córrer per comprar les entrades dels concerts de pagament, ja que s'exhaureixen ràpidament. Espero poder tornar!

Després de la xerrada la jornada d'obertura del festival va continuar amb l'exposició BREAK BCN: Orígens i evolució de la cultura hip hop a Barcelona, a la que hi vam assistir i de la que també en vaig escriure i publicar una entrada.

Cartell del Say It Loud a La Farinera del Clot
Transmissions - Say It Loud 2015

Entrades relacionades:
Poe One Breaking - Hip Hop Summer Edition 2016
Desde las raices: De USA a Barcelona - Hip Hop Summer Edition 2016
Inauguració BREAK BCN - Say It Loud 2015
Desde las raices: Barcelona Edición 2015
Break a la Plaça Universitat (2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada