25 d’octubre del 2015

Inauguració BREAK BCN - Say It Loud 2015

BREAK BCN - Say It Loud 2015

El 22 d'octubre de 2015 es va inaugurar l'exposició BREAK BCN: Orígens i evolució de la cultura hip hop a Barcelona, dins del festival Say It Loud: 8è cicle de música negra de Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Say It Loud és un festival de música negra nascut al centre cultural La Farinera del Clot, escenari principal del mateix i on s'hi fan xerrades, exposicions, discofòrums, projeccions, sessions, concerts, etc. Say It Loud Records va editar el primer disc d'Extraño Weys.

Quan va començar la presentació de l'exposició, el Diamond i jo ja hi érem presents des de la xerrada prèvia i ja havíem vist i saludat al Nono i al Briky, d'entre d'altres cares conegudes d'altres esdeveniments però no presentades.

Marco Fonktana
BREAK BCN - Say It Loud 2015

En Marco Fonktana (entre d'altres coses un dels components dels Hombres Bala, que conec per un altre dels components, en Welelo) va presentar l'exposició explicant de què anava i fent un agraïment als que hi havien col·laborat i als que hi havíem anat.

L'exposició consta principalment d'una col·lecció de fotografies de grups de break dels vuitanta, un apartat de fanzines de graffiti dels noranta, un muntatge de fotos penjades de fils i un muntatge de records amb una tele de tub passant un vídeo de break.

Després de la presentació vam passar a veure l'exposició, comentar les fotos, xerrar amb algun dels mítics d'Universitat, fer una mica de pica-pica amb cava i veure als breakers ballant temes de la vella escola amb el lloro sempre present.

Breakers ballant amb fotos de breakers de fons
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Breakers ballant amb fotos de breakers de fons
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Breakers ballant amb fotos de breakers de fons
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Muntatge de records amb un vídeo de break
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Fanzines de graffiti dels noranta
BREAK BCN - Say It Loud 2015

Una gran exposició, que jo sàpiga la primera a Barcelona, que podria ser itinerant per festivals de hip hop i setmanes culturals d'instituts, almenys reproduccions dels originals, que els que tenim poques fotos de l'època sabem el gran valor que tenen.

Gràcies als organitzadors Marco Fonktana, Nono Rico i Hélèna Julià Müllerat i als col·laboradors, com els breakers Briky Lopez i Enrique Etuba i d'altres breakers que van ballar i/o aportar material perquè tots puguem gaudir d'aquesta exposició.

I al final va arribar l'hora d'immortalitzar el moment amb fotos de record. Em va molar molt que hi fos el meu amic Diamond i em va fer molta il·lusió que el Nono m'inclogués a la foto de família! Moltes gràcies! Quin record! : )

Enrique i Briky saludant
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Briky i Enrique amb el Nono
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Dreadful i Diamond
BREAK BCN - Say It Loud 2015


Foto de família a la farinera de Vaya Por Donde
BREAK BCN - Say It Loud 2015

La meva valoració de l'exposició és súper positiva. Igual que la xerrada prèvia, no se si tindrà continuïtat a d'altres llocs però valdria molt la pena. Les noves generacions han de conèixer els orígens per assegurar la continuïtat i la evolució amb respecte.

Recomano donar un cop d'ull al programa del festival, ja que te moltes coses interessants, moltes gratuïtes, malgrat que cal córrer per comprar les entrades dels concerts de pagament, ja que s'exhaureixen ràpidament. Espero poder tornar!

Abans de l'exposició la jornada d'obertura del festival va començar amb la xerrada Transmissions: Les danses urbanes en el seu context musical i sociocultural, a la que hi vam assistir i de la que també en vaig escriure i publicar una entrada.

Cartell del Say It Loud a La Farinera del Clot
BREAK BCN - Say It Loud 2015

Nota: Vaig trobar a faltar als meus amics dels Electro Breakers però espero que la puguin visitar amb o sense mi. El mateix dic a la resta d'amics de crews i lectors d'aquesta entrada. Podeu veure l'exposició fins el 31 d'octubre de 2015. No us la perdeu!

Fitxa:

Exposició: BREAK BCN: Orígens i evolució de la cultura hip hop a Barcelona
Organitzadors: Marco Fonktana, Nono Rico i Hélèna Julià Müllerat
Festival: Say It Loud
Lloc: La Farinera del Clot
Preu: Gratuïta
Data Inauguració: El 22 d'octubre de 2015
Dates: Del 22 al 31 d'octubre de 2015
Adreça: Gran Via de les Corts Catalanes 837, 08018 Barcelona


Entrades relacionades:
BREAK BCN - Perifèria Beat Edition 2023
BREAK BCN - Santa Coloma Edition 2018
Inauguració BREAK BCN VOL. 4 - Palau Alòs 2018
BREAK BCN VOL. 4 - Palau Alòs 2018
Inauguració BREAK BCN VOL. 3 - L'Harmonia 2017
BREAK BCN VOL. 3 - L'Harmonia 2017
Inauguració BREAK BCN VOL. 2 - Boca Nord 2017
BREAK BCN VOL. 2 - Boca Nord 2017
Inauguració BREAK BCN - Say It Loud 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada