23 de juny del 2016

Jam Old Style 2016

Jam Old Style 2016

El 28 de maig de 2016 es va celebrar la Jam Old Style 2016 al CRJ Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet, una jam amb bboying, popping, deejaying, emceeing i graffiti i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

La Jam Old Style va ser el primer esdeveniment organitzat pel Briky i el Junior, bboys del grup Vieja Escuela de la Calle, per a promoure culturalment les diferents disciplines del hip hop i així educar als més joves i reunir als més veterans, oberta a tot el públic.

Quan vaig arribar cap a les 17 ja estava tot a punt. A fora, el Briky anava d'un lloc a l'altre assegurant-se que no faltés res, el Kapi ja punxava i els escriptors Ches i Ziku ja començaven a tenir avançades les seves peces. I a dins?

Exposició de Graffiti d'Absure2000
Jam Old Style 2016

A dins hi havia l'exposició de graffiti de l'Absure2000 (SAC - 156) amb peces de diferents formats i tècniques penjades per les parets, rodejant l'escala del mas fins al pis de dalt, on hi havia la sala on feien els tallers de bboying i popping.

Taller de Bboying de Saul Junior
Jam Old Style 2016

El taller de bboying de Saul Junior ja estava en marxa amb un grapat de nens i nois que volien aprendre a ballar de la ma d'un bon mestre, al que hem anat seguint la pista per batalles des del Sangre X Sangre 2005, on vam quedar la primera retrobada.

Sessió de Deejaying de DJ Kapi
Jam Old Style 2016

Altre cop a fora, començava a arribar més gent mentre el deejay Kapi ja estava a la seva salsa punxant temàssos als plats i el popper Boogie P ja escalfava motors marcant-se algunes passes abans del seu taller de popping amb l'Enrique.

Exhibició de Graffiti de ChesOne i Ziku
Jam Old Style 2016

ChesOne (DMC - DRG) i Ziku ja tenien molt avançades les seves peces sobre plafons de fusta però encara restava feina a fer i els breakers ja començaven a sortir per torns a la pista propera als graffitis i no és qüestió de pintar a tocar de powermoves!

Exhibició de Graffiti d'Absure2000
Jam Old Style 2016

L'Absure2000 no es va limitar a fer l'exposició, també es va marcar una peça sobre plàstic forrat entre dos fanals, l'efecte final seria molt xulo. Un plaer poder conèixer-lo i parlar-hi una mica. Malgrat que tenia més espai, els breakers ja estaven fent molins!

Sessió de Deejaying de DJ Kapi
Jam Old Style 2016

Els escriptors pintant, els breakers ballant, el deejay punxant, la penya arribant i saludant, plats, lloro, casc... això ja feia olor a Jam Old Style!!! Vaig començar a veure gent acumulant-se al voltant de dos punts i vaig anar a donar-hi un cop d'ull.

Taller de Graffiti de Decor Luxe
Jam Old Style 2016

Decor Luxe va fer un taller de graffiti on hi podia participar tothom, des dels més grans fins als més petits, pintant un mur de cubs amb esprais d'MTN, que també tenien exposats a una taula propera per a qui li pogués interessar informar-se o comprar-ne.

Parada de Monkey Beads
Jam Old Style 2016

Monkey Beads tenia una parada amb les seves gorres amb logos i personatges fets amb Hama Beads. Tenien un munt de models de Marvel, DC, Star Wars, Nike, Adidas, manga, etc. Si no fos que totes les gorres eren planes, potser n'hauria comprat alguna.

Break i Graffiti
Jam Old Style 2016

Mentre els escriptors acabaven les seves peces, es van organitzar dues rotllanes al voltant de les dues pistes de parquet enrotllable enganxat al terra i els breakers van començar a pujar el nivell. La rotllana de l'escenari es repartia entre escales i bancs on asseure.

Break i Graffiti
Jam Old Style 2016

En aquest moment els breakers de la Vieja Escuela de la Calle van començar a participar i el Briky ens va regalar uns quants dels seus moviments de la vella escola. Un respecte pels breakers que, com ell, porten ballant ininterrompudament dels dels vuitanta.

Projecció documental Bboying
Jam Old Style 2016

Em vaig trobar al Leur i al People que anaven a veure el documental de bboying a la sala d'audiovisuals del mas i m'hi vaig apuntar, si més no una estona, ja que no es podia apujar el volum i vam acabar escoltant els temàssos dels vuitanta del Kapi.

Exhibició de break de la Vieja Escuela de la Calle
Jam Old Style 2016

Així que vam baixar i ens vam trobar que La Vieja Escuela de la Calle al complet començava una exhibició de break i justament aquí va ser quan va arribar el meu amic Diamond de Daplé Crew que venia directament del treball.

Emceeing
Jam Old Style 2016

Després de l'exhibició, un emcee local de Santa Coloma va rapejar un tema sobre la vella escola, molt encertat donada la temàtica de la jam. També rondava per la zona el Marco Fonktana, aquest cop com a públic.

Rotllana Locking
Jam Old Style 2016

Després del rap es van tornar a fer rotllanes de break mentre els escriptors feien els darrers retocs. Tot d'una es va començar a ballar popping i locking. Després d'una estona mirant-los vam fer una pausa per refrigerar-nos una mica.

Batalla de Bgirls
Jam Old Style 2016

Quan vam tornar ens vam trobar les competicions de dansa en marxa amb una batalla de bgirls que ballaven diversos estils, entre bboying i hip hop. Les dues ho van fer força bé i la guanyadora ho va merèixer.

Kapi i Junior
Jam Old Style 2016

Durant les competicions el Junior també va fer d'speaker, des de la cabina amb el Kapi, anunciant els veredictes finals de les mateixes i fent el lliurament de premis patrocinats per Moeshop, Bullpark13 i Monkey Beads.

Batalla de Bgirls
Jam Old Style 2016

Les competicions van anar de batalles a proves de resistència. Jo em quedo amb les bgirls, serà perquè als vuitanta n'hi havia molt poquetes, però les de resistència van ser molt divertides i em van recordar els vells temps quan em comptaven les voltes.

El Granmestre Leur
Jam Old Style 2016

Vaig anar a fer fotos dels graffitis acabats i em vaig tornar a trobar al Granmestre Leur, que em va dir que havia estat ballant una estona. Em va saber greu no haver-lo vist i em va regalar unes passes. Em va animar però jo encara no em deixo anar.

Speaker Briky
Jam Old Style 2016

Com tot inici te un final, va arribar el moment en que el Briky el va anunciar i va fer els agraïments i comiats. Encara vam estar una estona xerrant i fent fotos de família i dels graffitis acabats, que us deixo a continuació.

Graffiti de Ziku
Jam Old Style 2016

Graffiti de ChesOne
Jam Old Style 2016

Graffiti d'Absure2000
Jam Old Style 2016

Foto de família al Mas Fonollar de Diamond
Jam Old Style 2016

Dreadful i Diamond
Jam Old Style 2016

La nostra valoració de la jam és que ens va encantar. No es pot demanar més a un esdeveniment gratuït, de barri i fet amb el cor. Si hi hagués hagut servei de barra, ja hauria sigut la hòstia però tampoc s'hernia ningú per anar fins al paki.

Les nostres més sinceres felicitacions als organitzadors i col·laboradors, per l'esforç i el sentiment dedicats a la jam, que esperem que repeteixin i mentrestant ens anem veient per esdeveniments hip hop. Fins la propera Jam Old Style! : )

Entrades relacionades:
Trobades Old School

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada