27 de setembre del 2016

V Festival de Murales La Escocesa

V Festival de Murales La Escocesa

El 22 i 23 de juliol de 2016 es va celebrar el V Festival de Murales La Escocesa, amb grans murals i una exposició d'artistes de carrer, beguda, menjar i una festa amb deejays i, com no podia ser d'altra manera, el Nono i jo hi vam assistir divendres.

El V Festival de Murales La Escocesa és un festival organitzat pel centre de creació La Escocesa i al que el Derz ens va convidar al Nono i a mi al Picnic & Break 2016. El Derz i l'Aisa ja me'n havien parlat altres vegades i al final m'hi vaig decidir.

Quan vaig arribar a la zona era massa d'hora i encara estava tancat. Mentre esperava vaig veure com arribaven el Derz i l'Aisa carregats d'equips de so i material. Els vaig saludar i oferir ajuda però tenien pressa i vam quedar que ja ens veuríem després.

Obertura de portes
V Festival de Murales La Escocesa

Només entrar a La Escocesa em van sorprendre dues coses: la gran quantitat de peces d'artistes de carrer de tots els estils que hi han per tot arreu i la feinada que han fet i la que queda per fer si volen acabar d'arreglar l'antiga fàbrica.

Art de carrer al túnel d'entrada
V Festival de Murales La Escocesa

Primer de tot vaig fer un tomb inicial per tafanejar els graffitis i murals dels carrers més deixats però alhora més atractius de fotografiar amb aquell aspecte entre abandonat i postapocalíptic que tant m'agrada.

Edificis en runes i art de carrer
V Festival de Murales La Escocesa

Carrer amb mural de La Robot de Madera al fons
V Festival de Murales La Escocesa

Carrer amb mural de J. Loca al fons
V Festival de Murales La Escocesa

Carrer amb mural de Tom14 al fons
V Festival de Murales La Escocesa

Carreró amb Big Bird/Caponata al fons
V Festival de Murales La Escocesa

La plaça central amb la xemeneia
V Festival de Murales La Escocesa

El famós conill de la Escocesa
V Festival de Murales La Escocesa

A continuació vaig visitar l'exposició a l'edifici principal, on hi havien obres de petit format dels artistes participants al festival i una parada d'Street Spirit Magazine, amb revistes i marxandatge d'altres artistes de carrer.

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Exposició
V Festival de Murales La Escocesa

Després vaig tornar a l'exterior per fixar-me millor en els murals que havien pintat pel festival i em vaig trobar amb el Nono que ja havia arribat, així que vam fer el recorregut plegats, tornant a passar per l'exposició i xerrant una bona estona.

Underground
V Festival de Murales La Escocesa

Mural de Nuria Mora
V Festival de Murales La Escocesa

Mural de 2501
V Festival de Murales La Escocesa

Mural de Paul Loubet
V Festival de Murales La Escocesa

Peça de Miss Van
V Festival de Murales La Escocesa

Nono al mural de Sixe Paredes
V Festival de Murales La Escocesa

Carrer principal
V Festival de Murales La Escocesa

El mural del Sixe estava al carrer principal, el més transitat, i em va ser impossible de fotografiar sencer. Després d'una bona estona, el temps es va girar en contra i el Nono, que anava amb moto, va haver de marxar entre gotes, llamps i trons.

Dreadful & Nono
V Festival de Murales La Escocesa

Amb la pluja la gent es va començar a refugiar a l'edifici principal, entre la sala d'exposicions i la sala de ball, on hi havia el meu motiu principal per anar al festival: Donar suport al Derz, també conegut com a deejay Dave Tee.

Dave Tee va dividir la seva sessió en dues parts: A la primera va punxar temàssos de música hip hop dels noranta i a la segona va punxar drum'n'bass a tota castanya. Em va molar molt poder xerrar amb ell mentre punxava durant la primera part.

Dave Tee punxant hip hop
V Festival de Murales La Escocesa

Zosen i Dave tee
V Festival de Murales La Escocesa

Dave Tee amb Fonktana i companyina
V Festival de Murales La Escocesa

Mentre punxava el Dave Tee vaig veure i em vaig presentar al Marco Fonktana, a qui havia vist molts cops però no havíem estat presentats, i amb qui vaig estar parlant força estona d'un tema que llàstima que el Nono no hi fos present. Hi hauran altres ocasions.

Em va molar molt conèixer en persona al Fonktana, emcee de Santa Coloma de Gramenet i amic d'un altre dels Hombres Bala que conec, el Welelo! Hauria molat que s'hagués marcat unes rimes amb unes breaks del Dave Tee però no tocava.

Tornant al Dave Tee, ja acabada la part de hip hop i començada la de drum'n'bass, tenia la pista de ball a tope. M'hi vaig estar una estona, em vaig acomiadar i vaig començar a desfilar, que es feia tard i no afluixava la pluja.

Dave Tee punxant drum'n'bass
V Festival de Murales La Escocesa

Dave Tee amb la pista de ball a tope
V Festival de Murales La Escocesa

Però no podia marxar sense passar per la parada de Street Spirit Magazine! Ja que hi havia l'Aisa i li volia comprar un parell de làmines amb impressions dels seus dibuixos! Em va regalar un adhesiu, vam xerrar una estona i em vaig acomiadar.

L'Aisa a la parada d'Street Spirit Magazine
V Festival de Murales La Escocesa

Làmines i adhesiu d'Aisa
V Festival de Murales La Escocesa

Però aquí no s'acaba la crònica! Just al marxar vaig veure un tio amb adhesius del Konair i li vaig preguntar si era ell. Em va dir que no però em va donar un adhesiu i em va indicar on era. Li vaig demanar que me'l presentés i a la fi vaig el conèixer en persona!

La història és que vaig ser un dels seus primers seguidors a Instagram, quan encara no en tenia gaires, i quan jo feia més fotos de graffitis i alguns eren d'ell. Havíem intercanviat missatges i coincidit a llocs (com a l'Open Walls) però no li coneixia la cara!

La meva valoració és que em va molar força. Va estar molt xulo poder quedar amb el Nono i el Derz, veure l'Aisa i ara tenir dues làmines seves i conèixer en persona al Fonktana i al Konair, a més de gaudir dels murals, l'expo i la música.

No faré cap critica d'un esdeveniment que no és hip hop, encara que en tingui elements. Si en futures edicions s'hi apunten amics o coneguts, si puc repetiré. I animo a que la gent hi vagi. El lloc en sí mateix ja val la pena de veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada