5 d’octubre del 2016

HOP16: 6es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (1)

HOP16: 6es Trobades de Dansa i Cultura Urbana

El 8, 10 i 11 de setembre de 2016 es va celebrar el HOP16: 6es Trobades de Dansa i Cultura Urbana a Sant Adrià de Besòs i hi vaig assistir el dia 10 per veure la Zona Graffiti dels Encants. Aquesta primera part mostra l'acció del dia i la segona part els resultats, fotografiats uns quants dies després.

Vaig arribar amb calma i reserves pel lloc però prou bé de temps com poder veure els murals amb prou llum, tenint en compte que es realitzava a les columnes de sota un pont. Les baixes expectatives apuntaven massa alt, no pels grans artistes que hi havia, sinó perquè només n'hi havien quatre pintant cinc columnes cadascun.

Començaré mostrant cadascuna de les peces que es van pintar, algunes a mig fer, on es pot apreciar algunes de les tècniques que van fer servir, sobretot comparant-les amb les imatges de la segona part, ja acabades. Si us interessa veure els abans i després, només heu d'obrir la segona part a una altra finestra o pestanya.

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
Leon Ka - Kafre amb H101

El mural de Leon Ka - Kafre amb H101 tenia les cinc columnes pintades de negre amb motius daurats, amb la part superior de les tres centrals acabades per una banda. La resta i l'altra banda en procés. En el moment que hi vaig ser els autors no hi eren.

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
0tica

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
0tica

El mural de 0tica tenia les cinc columnes pintades de blanc, tres de les quals estaven acabades amb dibuixos de colors. Les altres dues en procés. En el moment que hi vaig ser l'autor no hi era. Al mig hi havia un quiosc de refrescs i una atracció de fira.

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
Pater Jacob

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
Pater Jacob

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
Pater Jacob

El mural de Pater Jacob tenia les cinc columnes pintades de blanc, quatre de les quals estaven acabades per una banda amb dibuixos en negre i gris. L'altra en procés amb dibuixos esbossats de colors. En el moment que hi vaig hi havia l'autor i un ajudant.

HOP16: Zona Graffiti dels Encants
Amaia Arrazola

El mural d'Amaia Arrazola tenia les cinc columnes pintades de blanc amb un caràcter acabat a una per una banda. Tenia un altre caràcter en procés a una altra, també per una banda, i la resta en procés. En el moment que hi vaig hi havia l'autora.

Canvis, molts canvis. Aquesta edició la dansa, dita cabaret, es va celebrar entre setmana i la novetat d'enguany, el beatbox, el mateix dia de la Diada Nacional de Catalunya, fets pels quals només vaig poder veure els murals, traslladats novament i aquest cop a columnes cilíndriques enlloc de murs, difícils de pintar, de veure i de fotografiar.

Les fotos eren un malson, així que no em vaig trencar la closca, s'han de mirar en persona! Només vaig fer fotos per les dues bandes als murals de 0tica i Pater Jacob perquè els de Kafre amb H101 i Amaia encara estaven en procés i no tenien motius o caràcters per una de les bandes. La segona part mostrarà totes les bandes acabades.

La meva valoració és que la Zona Graffiti dels Encants va estar bé... però no prou, pels inconvenients del nou emplaçament i pels pocs artistes i estils. Els artistes són genials i entenc que al darrera hi ha el gran projecte de pintar totes les columnes de l'autopista però la festa d'enguany va ser petita. Agrair la gran feina que fa El Generador.

La meva critica constructiva és que, des del punt de vista hip hop, no hi va haver cap artista amb cap peça representant. Em va agradar molt més l'experiència d'altres anys amb més espai, artistes i estils. Definitivament, prefereixo el Pont del Polidor. Se que és cosa de l'ajuntament i la festa major però coincidir amb La Diada és fatal.

No m'oblido del tema dels murs. Els ponts del Polidor, del Tren i de l'Autopista haurien de ser zones permanentment autoritzades per l'ajuntament. No te cap sentit que només s'hi pugui pintar per la festa major i la resta de l'any es multi per fer el mateix. Total, s'hi pintarà igual però amb permís es pot dedicar més temps i renovar més sovint.

En fi, espero que us hagi agradat aquesta entrada i que les dades dels artistes siguin més o menys correctes (si hi trobeu errades, deixeu comentaris per poder-les corregir). No us perdeu la segona part, on hi trobareu tots els murals completament acabats! : )

Entrades relacionades:
HOP16: 6es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (2)
HOP16: 6es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (1)
HOP15: 5es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (2)
HOP15: 5es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (1)
HOP14: 4es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (2)
HOP14: 4es Trobades de Dansa i Cultura Urbana (1)
HOP13 (exFAC)
FAC12: 6è Festival d'Art de Carrer (2)
FAC12: 6è Festival d'Art de Carrer (1)
FAC11: 5è Festival d'Art de Carrer (2)
FAC11: 5è Festival d'Art de Carrer (1)
FAC10: 4rt Festival d'Art de Carrer (2)
FAC10: 4rt Festival d'Art de Carrer (1)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada