18 de desembre del 2016

Concert La Basu - EH Sona 2016

Concert La Basu - EH Sona 2016

El passat 18 de novembre de 2016 es va celebrar el concert de La Basu, dins del festival Euskal Herria Sona 2016 i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir, tres anys després del Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013.

Quan vaig arribar el Marc ja hi era i encara faltava per l'hora d'inici, així que vam fer unes birres i uns pintxos a la taverna i quan va començar a sonar la música vam anar cap a la sala de l'Euskal Etxea que amb prou feines es començava a omplir.

El Marc és l'encarregat oficial d'estar a l'aguait dels concerts de rap bascos a Barcelona i és ell qui em va parlar de La Basu, del seu nou EP en basc Izotz Erregina i d'aquest concert. Vam escoltar l'EP, ens va molar i vam decidir venir a veure-la en directe.

La Basu amb l'Aneguria i el DJ Ibai
Concert La Basu - EH Sona 2016

Ja sobre el concert, el que no sabíem és que era del final de gira del disc anterior en castellà Aire Es Vida i que al final del concert vindrien els temes de l'EP en basc Izotz Erregina i alguna sorpresa més. A l'escenari La Basu amb l'Aneguria i el DJ Ibai.

La sala plena
Concert La Basu - EH Sona 2016

La sala no va trigar gaire a omplir-se i canviar d'ambient, d'una mica fred a molt animat, i és que ja amb més gent les raperes van començar a interactuar amb el públic i animar-lo a participar a les tornades. Es va generar molt bon rotllo.

La Basu domina
Concert La Basu - EH Sona 2016

La Basu domina com si tingués un munt de discs a l'esquena. Potser el fet de criar-se amb cassets enlloc d'mp3 han forjat una emcee amb una base més de contingut que d'estètica, el contrari del que impera a les noves generacions.

L'Aneguria i La Basu
Concert La Basu - EH Sona 2016

Les dues raperes estaven que ho petaven quan de sobte es van venir amunt i van baixar avall amb el públic a rapejar. Va ser un moment tant divertit com desconcertant, on l'Aneguria es va marcar un tema propi i van acabar fent un pogo...

La Basu rapejant
Concert La Basu - EH Sona 2016

Després de barrejar-se amb el públic i fer el pogo, quan van tornar a l'escenari per tocar els darrers temes, el públic ja desvergonyit vam quedar a uns pocs pams d'elles, com si ja ens coneguéssim i haguéssim abaixat el perímetre de seguretat.

El DJ Ibai punxant
Concert La Basu - EH Sona 2016

El darrer en baixar de l'escenari va ser el DJ Ibai, que encara va punxar una mica més. Vam poder saludar-los a tots i xerrar una estona. Va ser molt xulo poder conèixer una mica com són. Vaig comprar el disc i l'EP, ens vam acomiadar i vam marxar.

Roger i Marc després del concert
Concert La Basu - EH Sona 2016

Després del concert vam anar al proper Fossar de les Moreres a veure la flama eterna, per acabar la nit Euskadi-Catalunya fent-nos una foto pel record i que per molts anys puguem continuar anar quedant els pocs que encara anem quedant!

El concert em va molar molt. No coneixia ni a La Basu, ni a l'Aneguria, ni al DJ Ibai, ni l'interessant projecte Eskina Femenina, però des d'ara els seguiré les pistes. A veure si aconseguim que vinguin a alguna block party!

De La Basu en podeu escoltar gratis tot el treball (excepte el nou disc, encara no publicat) i pagant el primer disc. Us els recomano extremadament. Des del concert que no em trec del cap el tipi-tapa tipi-tapa i el trakamatraka del Nire Bidean de l'EP Izotz Erregina!

Entrades relacionades:
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada