29 de novembre del 2017

Concert La Basu - EH Sona 2017

Concert La Basu - EH Sona 2017

El passat 4 de novembre de 2017 es va celebrar el concert de La Basu, dins del festival Euskal Herria Sona 2017 i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir, per segon cop a aquesta emcee, per tercer cop a aquest festival.

Quan vaig arribar el Marc ja hi era i encara faltava per l'hora d'inici, així que vam fer unes birres i uns pintxos a la taverna i quan va començar a sonar la música vam anar cap a la sala de l'Euskal Etxea que amb prou feines començava a tenir públic.

El Marc és l'encarregat oficial d'estar a l'aguait dels concerts de rap bascos a Barcelona però aquest cop sóc jo qui el va avisar d'aquest de La Basu. L'any passat ens va molar la seva música i el seu directe, així que enguany vam repetir.

La Basu amb l'Alas Glow i el DJ Ibai
Concert La Basu - EH Sona 2017

Ja sobre el concert, va anar de forma similar al de l'any passat però enlloc de presentar l'aleshores nou EP, ja disposava d'un nou disc, tot i que encara no el tenia a la venda en format físic. A l'escenari La Basu amb l'Alas Glow i el DJ Ibai.

La Basu amb l'Alas Glow i el DJ Ibai
Concert La Basu - EH Sona 2017

L'Alas Glow va ocupar el lloc que l'any passat ocupava l'Aneguria, ja recentment havia tret el seu propi disc i també estava de gira. La veritat és que ho va fer molt bé i va cantar tot un tema ella sola, sense rap i escrit per La Basu.

La Basu amb el DJ Ibai
Concert La Basu - EH Sona 2017

La Basu va estar genial al mic, igual que el DJ Ibai als plats, interactuant constantment amb el públic congregat, malgrat el context polític i el temps. A mitja actuació van presentar la Raquel Koroma, una ballarina de dancehall que va fer una exhibició.

La Basu amb l'Alas Glow i el DJ Ibai
Concert La Basu - EH Sona 2017

Després de l'actuació vam poder tornar a saludar-los, ens recordaven de l'any passat, i vam estar una bona estona xerrant. Va ser molt xulo poder conèixer una mica més com són. La Basu va dir que tenia ganes de sortir i la vam animar a quedar més tard.

Roger i Marc després del concert
Concert La Basu - EH Sona 2017

El concert em va molar molt. Ja coneixíem a La Basu i al DJ Ibai i ara ja coneixem a l'Alas Glow i la Raquel Koroma, a qui continuarem seguint la pista. És una llàstima que els grups de rap en basc vinguin amb comptagotes. Haurem d'anar al País Basc!

Després del concert vam anar a fer unes pintes al proper Dunne's i després vam anar al Jamboree, on havíem animat a venir a La Basu i que, quan pensàvem que ja no vindria, va aparèixer amb la Raquel Koroma. Va estar molt guai conèixer-les una mica més.

De La Basu en podeu escoltar gratis tot el treball previ aquí i el nou disc aquí i pagant el primer disc aquí i el nou disc físic aquí. No cal dir que jo tinc els tots en format digital i en format físic des del 2015 i que us els recomano extremadament.

Nota: Ni naiz izotz erregina és el primer disc de rap realitzat íntegrament en basc per una emcee femenina a Euskal Herria. És un disc amb el que l'artista pretén impulsar el rap en basc i crear nous referents. Escolta'l i si t'agrada compra'l per donar suport.

Entrades relacionades:
Concert La Basu - EH Sona 2016
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada