27 de desembre del 2017

Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona

Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona

El 2 de desembre de 2017 es va celebrar el Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona a la Plaça Pompeu Fabra i hi vaig assistir per donar-hi un cop d'ull i veure l'espectacle de dansa Solo 2 dels germans Fruitós.

El Connect'Art és una fira organitzada pel Badiu Jove del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Badalona on, a més de l'espectacle també hi havia parades, mostres, pintades, tallers i un llarg etcètera d'activitats durant tot el dia.

Quan vaig arribar cap a les 19:00 vaig començar a veure la fira, vaig localitzar l'escenari, vaig mirar les activitats que tocava fer en aquell moment, vaig acabar de veure la fira i vaig tornar a l'escenari per agafar lloc a un banc en primera fila.

Les parades dels artistes
Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona

Rebobino endarrere: Quan vaig veure la fira només vaig fer un passeig mirant les creacions i em vaig quedar amb alguns dissenys al cap que em van cridar l'atenció però no m'havia fixat bé en els creatius de les parades.

Rebobino endavant: Després dels espectacles, quan tothom ja desmuntava i marxava vaig tenir l'agradable sorpresa de conèixer en persona la Giss Ska T, la creativa d'Arte Mapache, que em va reconèixer i saludar. Sóc fatal fisonomista!

Torno al punt: L'espectacle que tocava anava amb retard. De fet, a l'hora de començar el que esperava encara no havia començat l'anterior. Així que m'ho vaig prendre amb calma i em vaig disposar a esperar veure els dos.

Espectacle de la Cia. Cuncurulla
Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona

La Cia. Cuncurulla va oferir un espectacle d'acrobàcia i música en viu que va superar totes les meves expectatives. Quan vaig veure aparèixer una persona corrent coberta amb un sac de cap a cuixes i nua fins als peus, no n'hauria donat ni un cèntim.

Van passar d'una a tres persones, a fer acrobàcies, a anar traient del sac parts del cos, una va treure un acordió i amb el ritme tot va començar a encaixar, fins al punt que em va agradar i molt. Veure'ls en samarreta i pantalons curts feien patir pel fred.

Espectacle Solo 2 de la Cia. Brodas Bros
Connect'Art 2017: 5a Fira de joves creadors de Badalona

La Cia. Brodas Bros va oferir un espectacle de popping, locking, break i contemporani que, malgrat la meva prudència amb el contemporani, també va superar totes les meves expectatives però, com a seguidor dels Brodas, mereix una entrada a part.

Abans de marxar vaig descobrir que el mural que havia pintat en Mohamed L'Ghacham havia estat realitzat a sobre del graffiti que el Ses havia pintat l'any passat i entre el greu que em va saber i que era de nit, no li vaig fer cap foto.

La meva valoració de la fira és molt positiva, llàstima que només sigui un dia a l'any, l'espectacle de la Cia. Cuncurulla va ser una descoberta, el dels Brodas Bros va molar molt i la trobada amb la Giss Ska T va ser una grata sorpresa.

Va valdre molt la pena anar a la fira i espero repetir l'any vinent. Vaig extreure'n moltes coses interessants, com descobrir obres, conèixer persones, aprendre coses i vaig sortir-ne molt content. Animo a tothom que hi vagi i doni suport als artistes locals.

Entrades relacionades:
Connect'Art 2015: 3a Fira de joves creadors de Badalona
Connect'Art 2016: 4a Fira de joves creadors de Badalona
Solo 2 - Connect'Art 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada