30 de maig del 2018

Black & Metal

Black & Metal

Recentment es va presentar Black & Metal, el nou artzine obra de l'escriptor de graffiti i artista multidisciplinari David Shot, edició limitada a 10 unitats, 100% fet a mà i a un preu directe de 10€. Vaig ser a la presentació, el vaig comprar i escric aquestes entrades per donar suport.

A la presentació el Shot va explicar en què consistia el seu artzine, quina era la intenció de l'artista quan el col·leccionista el tingués a les mans i les opcions que oferia, coses que només sabem els que vam assistir a la presentació, els que l'hagin pogut comprar directament en persona i els que llegeixin aquesta entrada.

Com que només hi han 10 exemplars i no se si en queda cap a la venda a l'hora d'escriure aquesta entrada, em permeto la llibertat d'explicar i ensenyar en detall el meu, numerat 2/10, que pot diferir lleugerament dels altres al ser tots realitzats a ma. Al final de l'entrada en podeu sol·licitar la disponibilitat a l'autor.

L'artzine desenfundat i preparat per a l'acció
Black & Metal

L'artzine és una fusió del passat com a fanziner i el present com a pintor del Shot. Es pot veure com un fanzine però no te text ni fotos. Es pot veure com una pintura però te diferents pàgines i diferents opcions de visualització. Es pot desar a una prestatgeria com un fanzine i es pot emmarcar i penjar com un pintura.

L'artzine es lliura dins d'una funda de plàstic transparent per a una correcta presentació i per a la preservació del mateix. Un cop treta la funda, s'observa que la portada conté una part mòbil que es tracta d'una postal pintada, daurat sobre negre brillant. L'artzine pròpiament dit és pintat, platejat sobre negre mat.

La intenció de l'artista és que el col·leccionista no només miri sinó que participi, que pugui col·locar la postal en la posició que vulgui, obtenint així diferents versions de la portada, que es pot deixar mòbil o fixada, dins de la funda o emmarcada i penjada. L'artista lliura una obra que convida a participar del resultat final.

Portada Versió 1
Black & Metal

Portada Versió 2
Black & Metal

Portada Versió 3
Black & Metal

Postal a banda, l'artzine en si consta d'una pestanya d'obertura i tancament i vuit pàgines que desplegades són una cartolina llarga amb quatre peces per cara, comptant la primera de la portada i la darrera de la signatura i numeració. A continuació, unes imatges desplegant-lo (amb l'ajuda d'un petjapapers).

Portada sense postal
Black & Metal

Primer desplegament
(amb petjapapers)
Black & Metal

Segon desplegament
Black & Metal

Tercer desplegament
(amb postal)
Black & Metal

Interior completament desplegat
(amb petjapapers i postal)
Black & Metal

Exterior completament desplegat
(amb signatura i numeració 2/10)
Black & Metal

Abans de tornar a desar l'artzine dins de la funda, cal dir que l'artista proposa l'opció de plegar o tallar les pàgines per poder emmarcar les peces com a obres independents d'una mateixa sèrie, amb o sense postal. Dit d'altra manera, es pot guardar tal i com s'ha comprat, jugar amb la postal i/o separar les peces.

Signatura Shot
Black & Metal

A mi m'ha agradat força. M'han agradat les peces visualment, els colors característics del graffiti bombarder, les diferents opcions de visualització, que estigui fet a ma, numerat a només deu, que ocupi poc espai i que estigui bé de preu. Això és el que l'autor ha volgut mostrar, jo li ho compro i us animo a fer el mateix.

Personalment, m'agrada donar suport als artistes locals, més si els conec, i la cirereta del pastís d'aquest artzine va ser el fet d'assistir a la presentació i que el Shot expliqués tots els detalls, fet que ho converteix en una experiència a recordar i un objecte a preservar, motius pels quals ja formen part de la meva història i són a aquest bloc.

Black & Metal ja és a la venda! A la presentació ja se'n van vendre uns quants però podeu consultar disponibilitat i encarregar-lo directament a l'autor per correu-e a davidshot@gmail.com. No perdeu el temps i compreu-lo abans que s'esgoti!!!

Nota important:
Doneu suport als artistes locals

Entrades relacionades:
Inauguració This Is Street BAR - Antibiotic 2018
Inauguració Wall Pieces
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada