19 de desembre del 2019

Concert Toteking - Apolo 2019

Concert Toteking - Apolo 2019

El passat 29 de novembre de 2019 es va celebrar el concert de Toteking a la sala Apolo i com que m'agrada, ja l'havia vist en directe i el meu cosí David n'és molt fan, vam anar-hi plegats, per primera vegada des que viu a Barcelona.

Com que el meu cosí va arribar a Catalunya el mes de setembre, feia més de vint anys que no ens veiem en persona i li agrada molt la cultura hip hop, cada cop que quedem li explico una mica sobre els orígens a la nostra ciutat.

Vam quedar d'hora a Universitat, l'històric punt de trobada hip hop de Barcelona i lloc de fundació del nostre grup Electro Breakers, i vam anar caminant fins al Paral·lel, on hi havia la discoteca Studio 54 (avui Sala Barts) i la Sala Apolo.

Batalla de galls a la Plaça Joan Coromines
Concert Toteking - Apolo 2019

De camí vam passar pel MACBA, actual punt de trobada hip hop, i casualment hi havia una batalla de galls al costat de la reproducció del mural del Keith Haring a la Plaça Joan Coromines. Es tractava d'una Street Warriors d'Urban Roosters.

Cua a la Sala Apolo
Concert Toteking - Apolo 2019

Ja al Paral·lel, després de fer temps xerrant i refrigerant-nos a un establiment proper, va arribar el moment d'anar cap a la sala. Vam fer una mica de cua i, després de resoldre un problema amb els lectors d'entrades, vam entrar a dins.

Proves de so
Concert Toteking - Apolo 2019

Sembla mentida que, així com havia estat varies vegades a Studio 54, encara no havia estat mai a l'Apolo. Sempre que havia estat a punt d'anar-hi, al final no havia pogut ser i ja en tenia moltes ganes. La sala em va agradar força.

DJ Nexxa a l'escenari
Concert Toteking - Apolo 2019

Preparats amb unes cerveses i a bon lloc, centrats prop l'escenari, de sobte va sortir el DJ Nexxa a l'escenari i va començar a escalfar l'ambient amb una tongada de barreges i scratches que presagiava el que encara estava per venir.

Toteking surt a l'escenari
Concert Toteking - Apolo 2019

Tot d'un plegat, el Toteking comença a rapejar entre bambolines, surt a l'escenari saludant amb la ma, vestit tot de negre amb americana i ulleres de sol... i es va ficar el públic a la butxaca des del minut zero. Impecable.

El Toteking i el Shotta rapejant junts
Concert Toteking - Apolo 2019

El Shotta no va trigar a sortir a l'escenari i demostrar què bé que sonen i es complementen els dos germans. Tots dos tenen treballs en solitari però a mi m'encanta veure'ls i escoltar-los rapejar junts. Quin parell!

El Shotta i el Toteking deixant espai al DJ Nexxa
Concert Toteking - Apolo 2019

Una cosa que m'agrada molt i que no es veu gaire sovint és quan els emcees deixen espai al deejay. El Toteking i el Shotta van deixar espai al DJ Nexxa, algunes vegades fent-ho veure al públic, remarcant que el deejay mereix el seu espai.

El Xhelazz rapejant amb el Shotta i el Toteking
Concert Toteking - Apolo 2019

Va molar molt veure al Xhelazz rapejant amb el Toteking i el Shotta. Jo no conec gaire el seu treball però sí un tema que tenen conjunt i que mola molt. Em va fer l'impressió que es trobaven a faltar i els feia il·lusió tornar a cantar junts.

Els Falsalarma rapejant amb el Toteking
Concert Toteking - Apolo 2019

Un moment àlgid del concert va ser veure als Falsalarma rapejant amb el Toteking. Increïblement va ser el primer cop que els veia en directe i em van molar molt, tot i que pensava que també sortiria el DJ Neas però no va ser així.

El Toteking i el Shotta amb el DJ Nexxa
Concert Toteking - Apolo 2019

Vaig tenir la sort de poder veure i escoltar com cantaven la meva cançó preferida de Toteking en directe. Sí, Botines, himne de tots els que ens encanten les vambes, tinguem major o menor nivell d'addicció per elles. Vaig sortir feliç.

Dreadful i David
Concert Toteking - Apolo 2019

Sabia que m'agradaria però em va encantar. Van estar genials, gran repàs del darrer disc i els grans èxits, sempre pendents del públic, fent-lo participar i fent bromes, com una comparant-se a ell a la Setmana Santa de Sevilla amb els CDR.

Em va molar molt poder anar-hi amb el meu cosí, que a la sortida va poder saludar i fer-se fotos amb el Toteking i el Shotta. També em va molar molt que al final aparegués el DJ Neas, vingués a saludar, li pogués presentar al meu cosí i xerrar una mica.

Després vam anar a sopar a un establiment proper i ja vam plegar, que el meu cosí havia de treballar al dia següent. Aquesta va ser la primera sortida nocturna però ja avanço que no serà la darrera, que hem d'aprofitar la seva estada a la ciutat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada