28 de juliol del 2021

Presentació Barcelona Showdown

Presentació Barcelona Showdown

L'1 de juliol de 2021 es va celebrar la presentació del llibre Barcelona Showdown organitzada per la Fundación Ideograma a la seva seu a Barcelona i, com vaig participar al finançament col·lectiu del mateix, hi vaig assistir en línia per continuar donant-hi suport i escriure aquesta entrada, la primera sobre un esdeveniment presencial celebrat durant la pandèmia del coronavirus.

Abans de l'acte vaig rebre missatges del Hate One i la Miss Izzy que hi assistirien presencialment però el que em van enviar durant l'acte ho vaig rebre amb posterioritat, ja que no hi tenien bona cobertura de dades. Durant l'acte només vaig enviar un parell de missatges al xat del mateix a YouTube, ja que no hi havia gens de participació. Totes les imatges d'aquesta entrada són captures del directe.

La Gabriela Berti parlant a l'inici de l'acte
Presentació Barcelona Showdown

La Gabriela Berti va moderar l'acte que va començar presentant el llibre, que analitza quasi quatre dècades d'història del graffiti al metro de Barcelona, i als autors, que van explicar interioritats del projecte acompanyats de diapositives. També va explicar l'aportació del llibre, la investigació i les fotografies al coneixement i divulgació del graffiti, més enllà dels tòpics bonic/lleig i legal/il·legal.

El Mark Madness parlant durant l'acte
Presentació Barcelona Showdown

El Mark Madness va explicar el context d'algunes de les fotografies del llibre que apareixien en pantalla i que el graffiti al metro d'ara no te res a veure amb el dels inicis perquè s'hi ha d'anar molt més preparat i evitar enfrontaments. Al torn de preguntes, va respodre que no fa servir flaix als túnels, que li van recomanar fer un llibre al 2016 per més tard recollir la idea i va explicar una anècdota perillosa al metro.

El Jaume Gómez parlant durant l'acte
Presentació Barcelona Showdown

El Jaume Gómez va explicar com es va fer el llibre, seguint la història, agrupant les aportacions dels participants, la correcció i traducció de la germana del Mark, les il·lustracions i coberta d'Alejandro Alonso, el disseny i maquetació de Jaume Ricart, l'estratègia a seguir, el finançament col·lectiu, el vídeo promocional, el valor del llibre... Al torn de preguntes, va explicar una anècdota perillosa al tren.

El Kapi parlant durant l'acte
Presentació Barcelona Showdown

El Kapi va explicar que el graffiti a Barcelona va començar al metro, que va conèixer al Lito quan va fer el graffiti Shut a l'andana d'Universitat, que Mafia 2 va fer la primera peça a un vagó i que van aconseguir un permís del metro com a "pintores de huecos" amb habitació per desar material, sense saber que eren els mateixos que feien tags i peces. Al torn de preguntes, va explicar una anècdota perillosa al metro.

L'Alejandro parlant Alonso durant l'acte
Presentació Barcelona Showdown

L'Alejandro Alonso va explicar que no tenia cap fons hip hop abans d'il·lustrar el llibre, que el que coneixia del graffiti era com a il·lustrador. Al torn de preguntes, va explicar una anècdota perillosa al metro, la seva única experiència i sense cap preparació.

La Gabriela Berti parlant al final de l'acte
Presentació Barcelona Showdown

La Gabriela Berti va tancar l'acte amb els agraïments i indicant que donarien a tots els assistents un tiquet per fer un vermut a un local proper, ja que per les mesures de seguretat sanitàries per la pandèmia no podien continuar més temps a la sala.

Va valdre la pena assistir-hi en línia, malgrat que m'hagués agradat més poder assistir-hi presencialment per conèixer al Mark i la Gabriela i veure i xerrar amb el Hate, la Miss Izzy, el Kapi i el Jaume, que no he vist en persona des d'abans de la pandèmia.

Fitxa:

Conferència: Presentación del libro "Barcelona Showdown"
Organitzadors: Fundación Ideograma
Moderadora: Gabriela Berti
Autors: Mark Madness i Jaume Gómez
Convidats participants: Kapi i Alejandro Alonso
Preu: Gratuïta (previa inscripció)
Data: Dijous 1 de juliol de 2021 a les 18h
Adreça física: Carrer Consell de Cent 159, Local L, 08015 Barcelona
Adreça en línia: YouTube


Entrades relacionades:
Barcelona Showdown (properament)


2 comentaris:

  1. Llàstima que no ens vam poder veure!Una abraçada molt forta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Ja queda menys... Una forta abraçada i gràcies pel comentari!

      Elimina