24 de març del 2022

Egostrip - Book 1

Egostrip - Book 1

Egostrip - Book 1

Egostrip - Book 1 és un llibre d'il·lustracions de personatges de la cultura hip hop de l'il·lustrador anglès Dan Lish. El llibre es va publicar el 2020, finançat amb una campanya de micromecenatge i lliurat al desembre del mateix any. Aquesta entrada tracta l'única edició original limitada disponible en tapa dura (cartoné) i en anglès.

L'autor i el llibre

El Dan Lish és il·lustrador, ha estat artista conceptual de videojocs durant vint anys i va ser organitzador d'esdeveniments de hip hop, va conduïr programes de hip hop a ràdios pirates i va ser deejay, escriptor de graffiti i bboy des dels inicis del hip hop a Anglaterra. L'autor dona fe de tot aquest recorregut amb un text i una successió de fotos de petit format en blanc i negre, des de la infantesa, passant pels Estats Units, fins al retorn a Anglaterra. El llibre és un viatge interior als seus records musicals mitjançant il·lustracions de músics, en molts casos amb experiències amb ells.

Aquest és més que un llibre

El llibre mostra il·lustracions de gran qualitat de personatges rellevants de la cultura hip hop, alguns que hi van influïr i d'altres projectes. Moltes van acompanyades d'esbossos i totes acompanyades de text, on explica el perquè de la tria del personatge, pistes sobre la composició, la simbologia o la tècnica emprada. Cada il·lustració és una obra d'art que es podria emmarcar i penjar a un wall of fame. Totes estan plenes de minuciosos detalls. Cadascuna concedeix una preuada estona d'anàlisi i meditació sobre la mateixa. És un llibre preciós, per dins i per fora, una peça de col·leccionisme.

Egostrip - Book 1
Il·lustració de la Block Party

La meva història del llibre

Vaig descobrir al Dan Lish arran de la famosa il·lustració de la Block Party, el vaig seguir a les xarxes socials i quan va obrir el micromecenatge hi vaig contribuïr obtenint les recompenses del llibre físic signat, el digital i una postal. Així que ho vaig rebre tot vaig saber que no seria la darrera vegada. Tapa dura mat amb detalls brillants pel davant i roba al llom i pel darrera amb detall en relleu mat... La qualitat de les il·lustracions la coneixia però la presentació i els materials estan a la mateixa alçada i no te'n adones fins que el tens a les mans i el gaudeixes. Ja espero el segon llibre!

Egostrip - Book 1
El llibre signat pel Dan Lish a llàpis i la postal

A qui li pot agradar?

El llibre és una passada per a qualsevol que s'estimi l'art de la il·lustració i la música hip hop. Des de homeboys de la vella escola o l'era daurada que reconeixeran als autors de la banda sonora de la seva vida, passant pels fans de la música i/o la il·lustració, fins als curiosos, estudiants o estudiosos de la història il·lustrada de la cultura hip hop. El punt de vista d'un europeu que va viure l'arribada del hip hop a un país diferent del nostre, que va viure a NYC on va conèixer en persona molts dels personatges del llibre i que va passar dels caràcters a les peces a la il·lustració professional és un plus.

Egostrip - Book 1
Il·lustració de Grandmaster Flash & The Furious Five

Fitxa:

Títol: Egostrip - Book 1
Autor: Dan Lish
Any: 2020
Versió: Edició Original Limitada
Enquadernació: Tapa dura (cartoné)
Número pàgines: 160
Editor: Egostrip Publications
Micromecenatge: Kickstarter
Llengua: Anglès
ISBN: 978-0500021880
Dimensions: 29,3 x 1,8 x 27,1 cm
Gènere: Il·lustració


Egostrip - Book 1

On trobar-lo:

Si t'ha agradat aquesta entrada i vols comprar el llibre, aquest formava part d'una campanya de micromecenatge que va acabar però encara en queden alguns a les botigues oficials de l'autor, on el pots comprar clicant als següents enllaços.


Compra Egostrip - Book 1
(tapa dura, edició original limitada, anglès, etsy.com)


Compra Egostrip - Book 1
(tapa dura, edició original limitada, anglès, bigcartel.com)


Entrades relacionades:
📚📚📚
Contact High
Spray Nation
Cartograffy - Volume Two
Flamboyant Grey Matter
2 Dozen Years of Egghead by Cheo
Gene Kong (Zona 84)
Hip Hop Family Tree
Cheech Wizard's Book of Me
Vaughn Bodē's Poem Toons
Apocalypse 91: Revolution Never Sleeps
Friday Foster
Back In The Days
One Week with 1UP
Fast or Die
BCN ZNIART
Barcelona Showdown
Classic Hits: New York's Pioneering Subway Graffiti Writers
Street Fonts: Graffiti Alphabets from Around the World
All City Queens
Graffiti Mujer - Arte urbano de los cinco continentes
Street Art
BCN NYC Street Art Revolution
Barcelona 1000 Graffitis
Getting Up Again
Getting Up
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens
Graffiti - Arte urbano de los cinco continentes
Hip Hop Files: Photographs 1979-1984
Rap. 25 años de rimas
Wall and Piece
Pioners del graffiti a Espanya
Spraycan Art
Subway Art

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada