30 d’abril del 2024

Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona és un fanzine de flyers que el passat desembre el Zosen va portar al Sendys a la Fanzilona Jam Party. El fanzine estava acabat de sortir del forn i així que el fam fullejar vaig saber que necessitava una còpia. Recentment vaig aconseguir comprar-ne una i ara escric aquesta entrada per donar suport.

Aquest és un homenatge als fanzines (pel format) i als flyers (pel contingut) realitzats durant la golden age de la cultura hip hop a Barcelona. Està autoeditat, escrit, dissenyat, imprès, muntat i numerat a llàpis pel Zosen.

El fanzine te un format DIN-A5 (DIN-A4 doblegat i grapat) i consta d'unes cobertes de cartolina rosa clar i 44 pàgines blanques, tot imprès en tinta negra. La portada és del Biz (actual) i la contraportada del T Zack (antic).

La primera pàgina és un text introductori del Zosen acompanyat de quatre caràcters antics, quaranta pàgines són flyers de jams, les dues pàgines centrals són un pòster del Sendys i una pàgina és de la portada del fanzine ETN 8-9.

Llegir-lo és donar un tomb per la golden age de la cultura hip hop a Barcelona. Els flyers de les jams ens aporten la gràfica amb els noms escrits de deejays, emcees, bboys i escriptors de graffiti, membres i grups, participants del moment.

El Zosen és un muralista reconegut internacionalment, amb orígens a la cultura hip hop i que també porta anys treballant amb fanzines, des del Carcelona, passant per l'Street Spirit Magazine, el Save: El Rey Sin Corona, el documental Fanzilona i fins el present.

Personalment, m'agrada donar suport als artistes locals, més si els conec, i a més aquest fanzine és un gran complement al llibre La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens del Shot. Els dos tenen alguns continguts compartits i molts de diferents.

El fet que fos un dels primers a veure'l, que estigui numerat i que només hi hagin 50 còpies ho converteix en una experiència a recordar i un objecte a preservar, motius pels quals ja forma part de la meva història i és a aquest bloc.

A continuació, unes quantes fotos del fanzine.

Flyer Reobertura Soweto Gran Festa Rap
Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Pòster del Sendys
Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Flyer Jam Hip Hop a Train Club
Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Flyers d'una Jam i una Macro Jam Party
Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

El Fanzine del Zosen i el Llibre del Shot
Hip Hop Flyers 1990-1995 Barcelona

Nota: Aquest fanzine és una edició limitada de cinquanta còpies que es va esgotar. El Zosen ha fet una segona edició de cinquanta còpies més, que va portar al BREAK BCN - Universitat Edition i que podeu trobar aquí. Si voleu saber-ne la disponibilitat, poseu-vos en contacte amb el Zosen.

Entrades relacionades:
Fanzilona (properament)
Getting Up: Madrid Graffiti autóctono (properament)
Getting Up: Madrid Graffiti, flecheros - Nau Bostik 2024
Fanzilona Jam Party - Nau Bostik 2023
Save: El rey sin corona
Street Spirit Magazine
La gràfica del hip hop a Barcelona - Els orígens


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada