14 de febrer del 2010

Break a la Plaça Universitat

Break a la Plaça Universitat

El 9 de setembre de 2009 es va celebrar la festa Break a la Plaça Universitat i, com a membre fundador dels Electro Breakers, no hi podia faltar. Va per tu Alex BS!

Aquesta festa es va celebrar pels 25 Anys de Break a la Plaça Universitat, dins dels actes de celebració dels 25 Anys de Hip Hop organitzats per l'Hipnotik Festival.

Segons l'speaker, "diu la llegenda que..." a Universitat va ser el primer lloc de Barcelona, Catalunya i la resta de la Península Ibèrica on es va ballar break al carrer.

Break a la Plaça Universitat 25 anys després!

Va estar genial, malgrat no tenir res a veure amb el que es feia fa vint-i-cinc anys, ja que ballàvem al metro, amb un lloro i a l'aguait de segurates, quinquis i yonkies...

Un cotxe de l'organització, un generador, una taula per l'equip, un parell d'altaveus a banda i banda, un parquet, en Kapi, els breakers i el públic. Que comenci la festa!

La festa es va convertir en punt de trobada de colles, no només les actuals sinó les que ballàvem un quart de segle abans. Moltes cares conegudes i manca de memòria.

Electro de la ma d'en Kapi

En Kapi va punxar temes de totes les generacions i la pista estava oberta a tothom que vulgues ballar, fet que va propiciar piques entre nova i vella escola... Brutal!

A les acrobàcies actuals es van sumar els pops i els locks a ritme dels clàssics de l'electro, el funk i el rap, que es troba a faltar força a les competicions dels festivals.

Amics enyorats que ja no hi son, amics que no van poder venir, amics retrobats... alguns amb dones i/o fills, uns més cascats que d'altres però tots del rotllo break.

Old School de la ma d'en Flex

Malgrat sembla ser que hi ha gent a qui no li agrada distingir entre vella i nova escola, hi ha una gran diferència entre com ballàvem als vuitanta i com es balla ara.

Ara la gent s'especialitza. Per una banda els de gimnàs, amb l'esport dels power moves (alguns sense ballar ni seguir el ritme). Per l'altra els d'acadèmia, amb el ball de manual.

Afortunadament hi ha una bona barreja però, en general, res a veure amb els vuitanta, quan tots fèiem de tot i ho apreníem i ballàvem exclusivament al carrer, metro o pati.

La penya d'en Kapi animant-se

Cap al final la penya d'en Kapi es va animar: un amic li va fer d'speaker, un altre d'emcee i a la darrera cançó el propi Kapi es va arrencar a la pista... què gran!

La cirereta del pastís hauria estat prendre el vestíbul del metro com en els vells temps i continuar la festa fins a la matinada però l'organització estaria avisada...

Què més es pot demanar a un esdeveniment gratuït? Va estar genial! M'ho vaig passar de conya, malgrat l'absència dels meus amics companys de grup. GENIAL! : D

25 Anys de Hip Hop! : D

Entrada original fora d'aquest bloc:
Break a la Plaça Universitat (09-09-09)


Entrades relacionades a aquest bloc:
25 Anys de Hip Hop
Trobades Old School
Desde las raices: Barcelona Edición 2015


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
25 Anys de Hip Hop

2 comentaris: