25 de febrer del 2010

Hipnotik Festival 2009

Hipnotik Festival 2009

El cap de setmana de l'11 al 13 de setembre de 2009 es va celebrar l'Hipnotik Festival 2009 a Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir diumenge representant.

El 2009 es van commemorar els 25 Anys de Hip Hop al nostre país i aquest festival va ser el plat fort dels actes de celebració organitzats per l'Hipnotik Faktory.

Hi van haver molts canvis, com que es va dividir entre el CCCB i el Mercat de les Flors, que no es va incloure la BOTY Iberica i que es van incloure nous estils de ball.

Suposo que la divisió es va deure a les obres de la Plaça Joan Coromines, encara no se què ha passat amb la BOTY i els nous estils són Popping i New Style Choreographic.

Assajos de breaking a l'Hipnotik Festival 2009

Quan l'speaker va començar a anunciar les novetats vaig quedar gratament sorprès, ja que sabia lo del NSC però no en tenia ni idea del Popping, la web no en deia res!

El que abans es coneixia com a break (old school) avui s'ha dividit i especialitzat en diferents estils, als que, a més d'evolucionar, se li han sumat de nous (new school).

Ara gairebé només es veu un breaking o b-boying molt evolucionat i acrobàtic però encara existeix un popping i un locking fascinants i aquesta edició hem vist popping!

El matí va començar amb el Popping, de vuitens a la final, seguit del New Style Choreographic, igualment de vuitens a la final, tot d'una tirada. Tot els grups mixtos.

Després d'una micropausa, la tarda va començar amb el breaking, bboy 1vs1, bgirl 2vs2 i crew2crew, reservant les semifinals i finals pel final del dia. Els grups mixtos.

Entremig de les categories vam poder gaudir de les exhibicions de Got Skills i DdosNdos de Brodas (grup de dos germans i dues germanes).

Lliurament de premis a l'Hipnotik Festival 2009

Va ser una marató, tant pels que participaven en diferents estils o en diferents categories d'un estil, com pels espectadors que no volíem perdre detall!

Entre matí i tarda només hi va haver un petit descans i els speakers i deejays eren diferents però jo no! Potser podria haver començat més d'hora... o jo ser més jove x'D

L'espai de graffitis era molt més reduït que d'altres anys i tapava tots els seients del Pati de les Dones... No vaig poder escoltar cap concert (ni a la Mai) pels horaris.

Més varietat d'estils, qualitat de ball i duresa de batalles, sobretot les de bboying, que a banda de les típiques enganxades, sembla ser que dissabte va haver-hi cacau...

La música no podia ser menys. Com sonava l'equip, que deejays i speaker van agraïr-lo a l'organització! I aquesta edició vam poder gaudir d'electro, funk, rap...

Què més es pot demanar? Old school popping, new style, bboying... Va estar genial! El millor Hipnotik, malgrat l'absència dels meus amics companys de grup. GENIAL! : D

Graffiti de Musa a l'Hipnotik Festival 2009

Sempre hi han coses que es poden millorar i Hipnotik Faktory (ja no Sonarcam) te dos punts negatius: el català (com sempre) i la informació (també com sempre).

No hi ha manera que facin les promocions web/c-e i papereria també en català. Hi participen administracions públiques però fins i tot castellanitzen noms de llocs...

Si bé aquest any no hi han hagut gaires retards (va acabar mitja hora després de l'hora indicada), hi ha una cosa que no fan mai, publicar les classificacions de tot.

No costaria pas tant publicar a la web els arbres de les classificacions, des de vuitens fins la final i així podríem saber com s'escriuen els noms dels participants.

Quan acaba el festival abandonen la web i no publiquen ni qui guanya! Sembla una bestiesa però a veure qui és el maco que posa els noms dels participants als vídeos! Ells no fan DVDs!

Nosaltres continuarem donant suport a aquest festival perquè valorem l'esforç d'organitzar-lo i perquè és el millor que hi ha però creiem en la crítica constructiva.

Jo a l'Hipnotik Festival 2009

Un cop feta la crònica i la critica, vaig a fer una petita autocrítica i esmena a les meves entrades de festivals. Si volem millores, comencem per millorar nosaltres!

Fins ara, sempre he publicat les entrades dels festivals sense parlar dels veritables protagonistes: els guanyadors! A partir d'ara, cada festival tindrà dues entrades.

Per una banda en publicaré una com fins ara, la crònica i critica, però per una altra en publicaré les classificacions, almenys les dades que pugui recopilar més tard.

Si l'organització no les publica (que els ho he suggerit), les intentaré publicar jo (sempre que pugui). A veure si d'una vegada per totes tenim un arxiu públic de tot!

Les cròniques i critiques del 2005 al 2009 (inclòs) les trobareu al meu bloc personal, les del 2009 (inclòs) en endavant i totes les classificacions, les anireu trobant aquí.

Properament publicaré una entrada general sobre l'Hipnotik Festival, amb enllaços a totes les entrades, cròniques i critiques i classificacions, passades i futures.

25 Anys de Hip Hop! : D

Entrada original fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009 (15-09-09)


Entrades relacionades a aquest bloc:
Hipnotik Festival 2015
Hipnotik Festival 2014
Hipnotik Festival 2013
Hipnotik Festival 2012
Hipnotik Festival 2011
Hipnotik Festival 2010
25 Anys de Hip Hop


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
25 Anys de Hip Hop


Entrades dels HIPNOTIK FESTIVAL fora d'aquest bloc:
Hipnotik Festival 2009
Hipnotik Festival + BOTY IBERICA 2008
Hipnotik Festival 2007
Hipnotik Festival 2006
Hipnotik Festival 2005

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada