30 de novembre del 2013

Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

El passat 29 de novembre de 2013 es va celebrar el concert de 121 Krew + Poker d'Asos, dins del festival Euskal Herria Sona 2013 i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Marc i jo vam arribar passats trenta minuts de l'hora d'inici oficial però, com acostuma a passar al món del hip hop, encara no havia començat res. A més, la sala de l'Espai Jove La Fontana és gran i encara estava força buida.

El Marc ja havia anat altres anys a concerts de l'EH Sona, jo encara no, però cap dels dos tenia ni idea d'en què consistia aquesta trobada Euskal Herria - Catalunya de cant improvisat de tradició popular i hip hop.

Pulmon Beatbox
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

El concert va començar amb la presentació i demostració de beatbox i live looping d'en Pulmon Beatbox (més aquí), que després va ser l'encarregat de fer les bases del Xoc de Veus / Ahots Talka entre representants de Catalunya i Euskal Herria.

El xoc de veus va començar amb la glosadora catalana Mireia Mena de De Calaix i el bertsolari basc Iñaki Viñaspre. Després va continuar amb dos dels rappers bascos de 121 Krew i un dels rappers catalans de Poker d'Asos.

Quan ja s'havia d'acabar el xoc de veus, van proposar al públic si volia començar els concerts o provar de barrejar la glosadora, el bertsolari i els rappers. Evidentment, després del bon tast per separat, el públic va triar la barreja. Genial!

Poker d'Asos
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Els Poker d'Asos van fer un repàs dels seus temes del ja gran repertori després de quatre maquetes en quatre anys. Hi haurà qui els critiqui però no seré jo. Quants rappers catalans rapegen en català i són tan productius i constants?

Move Poker d'Asos
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

El Move Poker d'Asos va avançar un tema de la seva propera maqueta en solitari. A mi em va semblar igual que en grup. Esperem que això sigui, com va explicar, les ganes de fer més del que poden fer en grup i no una aturada del mateix.

Alver Poker d'Asos
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Poker d'Asos són un grup de joves de 19 anys de la Barceloneta que ja tenen uns quants temes molt xulos. On poden arribar? El temps dirà. Quan escoltarem la Kim rapejant i el Move i l'Alver fent les tornades? Ha! Escolteu-los gratis aquí i aquí.

121 Krew
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

El plat fort del concert va arribar amb 121 Krew, que van aconseguir el que semblava impossible al llarg de la nit, que el public alcés els braços i cantés les tornades en basc! Rap basc, combatiu i directe com un cop de puny.

121 Krew
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Desprenen energia a tope, escalfen l'ambient i demanen col·laboració al públic en moments precisos. Experiència. No cal entendre'ls per gaudir-los però t'expliquen de què van. "Hablando tanto entre canciones ¡parecemos cantautores!" x'D

121 Krew
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

121 Krew haurien de ser a la cartellera de qualsevol bon festival de hip hop, començant pel més gran de Catalunya, l'Hipnotik Festival, però si ja costa trobar-hi als grups de rap en català, ja no dic en basc. Esperem que les coses canviïn ben aviat.

121 Krew
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Tenen una maqueta i dos discs, rapejats majoritàriament en basc però també en castellà, i els podeu escoltar pagant aquí i gratis aquí i aquí. Us els recomano extremadament. Jo des del concert que no em trec del cap el Gora Baraka, Behera Neguri!!!

Roger i Marc davant de l'escenari
Concert 121 Krew + Poker d'Asos - EH Sona 2013

Va ser una experiència molt bona. La fusió del xoc de veus em va sorprendre molt gratament. Per fi vaig poder assistir a un concert dels Poker d'Asos, que fa temps que segueixo i volia veure en directe. I també perseguia un directe del Pulmon.

Als 121 Krew és als que no coneixia gaire però des d'aquest concert els seguiré les pistes. Què grans! Haurem de fer campanya per intentar que vinguin al nostre gran festival. Segurament no ho aconseguirem però ho intentarem.

L'únic punt fluix va ser que no es va aconseguir omplir. Una pena però és que tampoc me'n hauria assabentat si no fos pel Marc, que ja coneixia el festival, m'ho va dir i vaig buscar què ens podria interessar. Estarem a l'aguait pel proper.

El millor de tot, una excusa més per quedar i passar una bona estona amb el Marc, amb bona música, passar pel lloc on un dia hi va haver el nostre l'institut i recordar alguna batalleta de la penya. I que ho puguem fer molts anys!

Nota: Després del festival vam gravar un vídeo dedicat als nostres companys de la Daplé Crew absents, disponible només per a amics al meu Facebook personal.

Entrades relacionades:
Concert La Basu - EH Sona 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada