15 de novembre del 2015

Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

El 8 de novembre de 2015 es va projectar la segona de les dues úniques sessions de l'estrena de la pel·lícula documental 808 The Movie, dins del festival In-Edit 2015 i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

L'In-Edit és el Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona on s'hi fan projeccions, actuacions, una petita fira de venda de discs, pel·lícules i llibres, ràdio, una tele ppv i tot un seguit d'activitats relacionades.

Vaig arribar al cinema Aribau a les 18:15 i a l'instant va arribar el Diamond. Vam comprar les entrades, vam entrar i aviat em vaig endur una sorpresa que el Diamond no m'havia explicat: El nostre amic de l'institut, el Pasqui, treballava pel festival!

Pasqui i Diamond
Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

El Diamond ha mantingut el contacte amb el Pasqui i un parell més d'amics, que no eren de la nostra colla però que hi teníem molt bona relació, però jo no el veia des que vam acabar l'institut! Em va fer molta il·lusió veure'l.

El Pasqui estava a càrrec de la petita fira de venda de discs i no va trigar a treure'm el vinil d'It Takes a Nation of Milions to Hold Us Back de Public Enemy, que òbviament tinc des dels vuitanta en vinil, des dels noranta en CD i des dels dos-mil en digital.

Vam estar una estona xerrant amb el Pasqui i mirant discs que venia, fins que vam haver d'acomiadar-nos i marxar per agafar lloc, ja que la sessió no era numerada i les butaques de les zones bones volen, com finalment va ser.

808 als crèdits d'inici
Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

808 és una pel·lícula documental sobre la història de la caixa de ritmes Roland TR-808. Aquest aparell va canviar el panorama musical, des del naixement de la música electrònica i hip hop, fins a molts dels gèneres musicals posteriors i actuals.

Dirigida per Alexander Dunn, produïda pel mateix i Arthur Baker i amb una desfilada de productors, deejays i emcees del hip hop i l'electrònica, des d'Afrika Bambaataa o Arthur Baker, passant per Marvin Gaye o Phil Collins i fins a Pharrel Williams o David Guetta.

Un impressionant repàs de booombes musicals que sonaven genial, brillantment realitzat, amb detalls guapos com l'efecte de ratllat de les cintes de VHS velles, que contrasta amb la nitidesa de les imatges i gràfics actuals. Vam sortir de la sala volent una 808!!!

Dreadful i Diamond
Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

He de reconèixer que, malgrat que coneixia el festival pels mitjans, mai havia parat atenció en la programació perquè pensava que els gèneres serien poc o gens del meu interès. Sort del Diamond que se'n va assabentar, em va avisar i s'hi va apuntar!

La pel·lícula es va projectar en Versió Original Subtitulada en Català (VOSC), un detall per part de la organització, ja que és estrany veure subtítols en la nostra llengua en gairebé cap projecció de cap festival. Una flor que no fa estiu.

Festival a tenir en compte en properes edicions. Segons Arthur Baker la TR-808 és la guitarra elèctrica del hip hop. Per mi 808 és a la producció i les caixes de ritmes el que Scratch al deejaying i el turntablism. Per la cole! Us deixo amb el tràiler.


Enllaços externs:
808: The Movie
808 (IMDb)
808 (Wikipedia)
808 Official Trailer (YouTube)
808 The Movie (Facebook)
808 The Movie (Twitter)
808 The Movie (Instagram)
Roland TR-808 (Wikipedia)
In-Edit
In-Edit (Facebook)
In-Edit (Twitter)
In-Edit (Instagram)


Entrades relacionades:
Estrena Martha: A Picture Story - Americana Film Fest 2020
Estrena Straight Outta Compton
Estrena 808 The Movie - In-Edit Festival 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada