29 de juliol del 2016

BDN Style 2016

BDN Style 2016

El 9 de juliol de 2016 es va celebrar el BDN Style 2016 a l'Escorxador de Badalona i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir. Enguany no hi van haver activitats paral·leles ni exhibició de graffiti, així que només hi ha una entrada.

El BDN Style és un festival rap de Badalona, ciutat pionera de l'emceeing des de 1988, on es reuneixen els millors emcees de la ciutat i alguns alguns de les rodalies, amb mostres d'altres elements de la cultura hip hop, com el deejaying, el breakdance i el graffiti.

Organitzat per Apse amb la col·laboració de La Rotllana i l'ajuda dels participants, enguany han hagut de castigar al graffiti perquè sembla ser que a l'edició anterior es va pintar on no tocava. No crec que cap dels escriptors del gran mur ho fessin però en fi...

Deejaying
BDN Style 2016

Quan vaig arribar a les 18 començava una sessió doble de Deejaying. Encara no hi havia gaire gent i vaig poder parlar una estona amb el meu homie, el gran Noult, a qui no veia des de l'anterior edició. Un plaer compartir moments amb aquest gran emcee.

També vaig poder xerrar varies vegades al llarg de la jornada amb el Briky i l'Enrique de la Vieja Escuela de la Calle. Vam compartir algunes batalletes, com que el briky va ensenyar break al Noult. Respecte als breakers que continuen ballant al carrer des de 1984.

Justament quan anava a començar l'exhibició de breakdance del Briky i l'Enrique va ser quan va arribar a la zona el meu amic Marc sense tenir ni idea d'on era l'Escorxador però ho vam resoldre amb uns quants missatges i no em vaig perdre res.

Briky i Enrique
BDN Style 2016

Briky
BDN Style 2016

Enrique
BDN Style 2016

Enrique i Briky
BDN Style 2016

Enrique i Briky
BDN Style 2016

Roger i Briky
BDN Style 2016

Ja amb el Marc, vam estar escoltant als primers emcees del vespre, mentre li explicava on érem, quins barris hi havia al voltant, de què anava el tema del 1988, quins grups hi havia, d'on eren... Vaja, posant a un barceloní al dia del BDN Style!

El Jaso, també conegut com Patriarca 930, em va saludar un parell de cops amb el cap però com no el coneixia personalment m'hi vaig presentar i vam parlar una mica, ja que l'he vist uns quants cops i m'agrada molt el seu estil únic i autèntic.

Després d'escoltar uns quants emcees vam anar a sopar d'hora al Màgic Badalona, ja que el Kortatu venia directament del treball nomes havent picat una mica al migdia, i també per poder encarar la recta final d'una tirada sense perdre detall.

Contratodo
BDN Style 2016

Sucios Socios
BDN Style 2016

Noult i Apse amb Briky ballant
BDN Style 2016

Noult i Apse amb Enrique ballant
BDN Style 2016

Bandalona
BDN Style 2016

Emceeing
BDN Style 2016

Els grups, emcees i deejays locals participants anunciats van ser:
Contratodo, Sucios Socios, Bandalona, Noult, Apse, Clas & DJ Jarthur, Johnpo, Patriarca 930, Kali Kens, Joshu, Selop & DLO, Mesteño i Enfoke.

Roger i Marc
BDN Style 2016

La meva valoració és que em va encantar. Em va molar molt tornar a parlar -i aquest cop poder escoltar en directe- al Noult, poder tornar a xerrar amb el Briky i l'Enrique i a la fi conèixer en persona al Jaso. Llàstima que el Diamond no pogués venir.

La meva crítica constructiva és que hi hauria d'haver hagut graffiti. Sí o sí. Entenc que s'ha de tractar bé el recinte però no es pot castigar un dels fonaments del hip hop per accions individuals i totalment alienes als escriptors de les peces del mur.

En fi, que ja tinc ganes del proper! Es farà llarg esperar un any però també es farà desitjar més. Espero que es pugui fer, que sigui igual de xulo, amb graffiti, que puguin venir amics meus i que pugui tornar a presumir de vídeos com aquests Made in BDN.

Entrades relacionades:
BDN Style 2015 (1)
BDN Style 2015 (2)
BDN Style 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada