20 de juliol del 2016

Desde las raices: De USA a Barcelona - Hip Hop Summer Edition 2016

Desde las raices: De USA a BCN - Hip Hop Summer Edition 2016

El 20 de juny de 2016 es va celebrar la xerrada Desde las raices: De USA a Barcelona, dins del festival Hip Hop Summer Edition i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir per escoltar a tres grans testimonis de la història del hip hop.

El Hip Hop Summer Edition són unes jornades de hip hop organitzades per UniversoBboy i El Generador amb la col·laboració de l'Ateneu Popular 9 Barris, on s'hi fan competicions, xerrades com la d'aquesta entrada i tallers.

Vaig arribar molt d'hora per una vaga de metro. Mentre em prenia un refresc al bar, vaig veure al Javi Casado, a qui havia vist moltes vegades i amb qui havia parlat per internet després de Transmissions però a qui encara no coneixia personalment.

Després de presentar-m'hi, em va explicar com aniria la xerrada i vam estar parlant de batalletes. Al cap de poc es va sumar el Nono, qui m'havia animat a anar a la xerrada i amb qui havia quedat, i van anar arribant el Mike, el Poe One i d'altres.

Nono, Poe One, Mike i Javi presentant
Desde las raices: De USA a BCN - Hip Hop Summer Edition 2016

Després de fer-la petar una estona, a l'hora tocada i un cop ja havia arribat prou gent, ens vam traslladar de les taules del bar a una zona preparada per a l'esdeveniment. El Javi va presentar la xerrada i a cadascun dels conferenciants, a qui també els va anar proposant temes a desenvolupar i fent preguntes durant les seves intervencions.

Nono, Poe One parlant, Mike i Javi
Desde las raices: De USA a BCN - Hip Hop Summer Edition 2016

El Poe One, membre dels Style Elements i Rock So Fresh, va començar explicant com va viure els inicis del hip hop a Nova York, California i Puerto Rico, els tres llocs on va viure la seva joventut. Un breu repàs de com va començar, com ho va viure i com ho va deixar per reprendre-ho anys més tard com a coreògraf i mestre de break.

Nono parlant, Poe One, Mike i Javi
Desde las raices: De USA a BCN - Hip Hop Summer Edition 2016

El Nono, membre dels Puppets, va continuar explicant com va viure els inicis del hip hop a Barcelona. Un breu repàs de com va començar, com ho va viure com a membre d'un dels grups de break més coneguts de Barcelona, el seu pas a la música amb el grup de funky Tabú i com ho va deixar per reprendre-ho anys més tard com a deejay.

Nono, Poe One, Mike parlant i Javi
Desde las raices: De USA a BCN - Hip Hop Summer Edition 2016

El Mike, membre dels Lunaticks Crew, va continuar explicant com va viure una generació posterior el hip hop a Barcelona. Un breu repàs de com va començar, com ho va viure com a membre d'un dels grups de bboying més coneguts de Barcelona i com van organitzar la primera Lunaticks Jam 98, divuit anys enrere al mateix ateneu on érem.

Un cop acabades les intervencions, tots els assistents vam poder preguntar i escoltar les respostes d'aquests pioners del hip hop, de USA a Barcelona, dues generacions de breakers que continuen a la cultura hip hop, cadascú a la seva manera.

Em va encantar tornar a comprovar que, a grans trets i malgrat les diferències culturals i temporals, els inicis del hip hop van ser similars arreu. Tots ho vam viure amb una il·lusió i una intensitat excepcionals i tots hem passat per diferents etapes.

Em va molar molt que també hi hagués jovent molt atent i participatiu fent preguntes. Sovint no ens adonem que coses que per als de la vella escola ens són normals, per a les noves generacions no ho són gens i els sorprenen i interessen molt.

Una gran xerrada que podria ser una continuació de Transmissions i que, com en aquella ocasió, penso que s'hauria de continuar i combinar amb d'altres activitats, com molt bé estan fent els de Lunaticks Crew, que tenen tot el meu respecte i suport.

Després de la xerrada la jornada va continuar amb el taller Poe One Breaking, al que el Nono i jo hi vam assistir i del que també en vaig escriure i publicar una entrada.

Actualització:
UniversoBboy va publicar el 27-09-16 el vídeo de la xerrada al seu canal de YouTube.


Actualització:
El Generador va publicar el 03-09-16 el vídeo del festival al seu canal de YouTube.


Entrades relacionades:
Poe One Breaking - Hip Hop Summer Edition 2016
Inauguració BREAK BCN - Say It Loud 2015
Transmissions - Say It Loud 2015
Desde las raices: Barcelona Edición 2015
Break a la Plaça Universitat (2009)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada