30 de juliol del 2017

BDN Style 2017

BDN Style 2017

L'1 de juliol de 2017 es va celebrar el BDN Style 2017 a l'Escorxador de Badalona i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir. Enguany tampoc hi van haver activitats paral·leles ni graffiti, així que només hi ha una entrada.

El BDN Style és un festival rap de Badalona, ciutat pionera de l'emceeing des de 1988, on es reuneixen els millors emcees de la ciutat i alguns de les rodalies, sovint amb mostres d'altres elements de la cultura hip hop.

Aquest és un esdeveniment únic a Barcelona, organitzat per Apse amb la col·laboració de La Rotllana i l'ajuda dels participants. És una pena que tornés a faltar el graffiti i que enguany faltés el break perquè el Briky i l'Enrique estaven de gira.

Deejaying
BDN Style 2017

Quan vaig arribar cap a les 18 hi havia en marxa una sessió de deejays. Encara no hi havia gaire gent i vaig poder tornar a parlar (i aquest cop tramar coses) amb el meu homie, el gran emcee Noult, a qui no veia des de l'anterior edició.

Les amenaces es van convertir en fets i la pluja va fer acte de presència, tot i que breument, però amb prou força com perquè s'hagués d'aturar la sessió i protegir els equips de l'aigua, just quan ja hi havia força gent.

Després de refugiar-nos una estona als tendals dels dos serveis de begudes i menjar ràpid, la pluja es va aturar i la sessió es va reprendre, tot i que va trigar una estona a tornar-se a omplir, pels que van marxar tots molls.

Joshu, DJ Can sota un tendal i Noult en xancles
BDN Style 2017

Després de la sessió de deejays va venir el torn dels emcees. No comentaré ni posaré fotos de tots però sí d'uns quants que vull comentar i el primer de tots el Joshu, amb el DJ Can encara punxant sota un tendal per si tornava la pluja.

Zero Likes
BDN Style 2017

Els Zero Likes em van agradar i em van sorprendre quan el públic alçava les mans fent el símbol de zero, Molt ben trobat, gest distintiu i que forma part del seu logo. Malgrat semblar indicar que passen dels m'agrades a les xarxes socials, van agradar molt.

Patriarca 930
BDN Style 2017

Em va fer especial il·lusió veure com el Jaso, també conegut com a Patriarca 930, continua progressant sense parar i sense canviar, amb el seu estil tan autèntic i únic. Rap de barri, estil calorro, la 930 més família que grup.

Jaso i Naz, cubata fora... x'D
BDN Style 2017

Durant l'actuació del Jaso va passar un dels fets més divertits per al públic, que en van haver varis i no se si tan divertits per als artistes, quan va pujar a l'escenari el Naz una mica força perjudicat, un altre homie, aquest escriptor de la RN1.

Miki S.N.A.C. abans d'embolicar-se
BDN Style 2017

Miki S.N.A.C., emcee amb un dels tons de veu més interessants del moment, va pujar a l'escenari també una mica perjudicat, però només agafar el micro ho va fer de puta mare... fins que es va embolicar i va demanar disculpes. Acceptades.

Apse i Yonpow
BDN Style 2017

Apse (organitzador del BDN STYLE, tatuador i exIrreverencias) i Yonpow van ser els següents i els darrers que vaig veure abans de sopar perquè va arribar el meu amic Marc i vam anar a fer un mos al Màgic Badalona. Ho van fer genial.

Vam tornar ràpidament de sopar i vam estar una bona estona xerrant de coses daplerianes i escoltant als següents grups. Va molar molt que al final pogués venir el Fonktana amb la família, amb qui també vam estar tramant coses.

Pandabasa al mother fuckin' escenari, bitch
BDN Style 2017

Quan va arribar el torn dels Pandabasa al mother fuckin' escenari, bitch, es va acabar el donar-li al bec i em vaig acostar a l'escenari per escoltar-los bé i fer-los algunes fotos. Malgrat que no hi eren tots, hi havia una bona representació.

El pandabaser del Noult
BDN Style 2017

El pandabaser del Noult també va tenir el seu torn en solitari per representar al nostre hood davant dels no pocs llefianencs que hi havia entre el públic badaloní i de part de l'estranger metropolità. Em fot no tenir els seus discs en format físic!

Actuació final conjunta
BDN Style 2017

Després de més xerrades i acomiadaments va arribar el moment de l'actuació final conjunta de tots els membres participants al BDN STYLE d'enguany. Moment amb la penya esgotada, acalorada, perjudicada i fent selfies mentre cantava. Inoblidable.

Els grups, emcees i deejays locals participants anunciats van ser:
Porko y Crie 930s · Marco Skinny · Noult, Clas i DJ Hartur (Pandabasa Xclusif Show) · Sucios Socios · Miki S.N.A.C. · Patriarca 930 · Juan SNK · Apse · Yonpow · Bandalona · Zero Likes · Joshu · DJ Heras · DJ Can

Roger i Marc
BDN Style 2017

La meva valoració és que em va tornar a encantar. Em va molar molt tornar a parlar i tramar amb el Noult, escoltar als Pandabasa, saludar al Jaso, que al final pogués venir el Fonktana & Co. i quedar amb el Marc. Llàstima que el Diamond no pogués.

La meva crítica constructiva és que hi hauria d'haver hagut graffiti i break. Dues edicions de tres sense graff! I si no es pot fer break un any, fet està, però al proper n'hi hauria d'haver, perquè els més joves aprenguin visualment la cultura hip hop.

En fi, que acaba de passar i ja tinc ganes del proper! Tot un any esperant per un dia però val la pena. Espero que sigui igual de xulo, amb graffiti i break, que puguin venir amics meus i que pugui tornar a presumir de vídeos com aquests Made in BDN.

Apunt, a mode totalment personal: Jo hauria servit el Fragolino al final enlloc d'al principi. No per res, que ens ho vam passar de conya, però el nivell de perjudicamenta d'alguns participants potser hauria estat una mica més lleu. O no... x'D

Entrades relacionades:
BDN Style 2015 (1)
BDN Style 2015 (2)
BDN Style 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada