26 de juliol del 2017

Trobada d'Escriptors i Breakers

Trobada d'Escriptors i Breakers

El 2 de juny de 2017 va tenir lloc una Trobada d'Escriptors i Breakers a la botiga de pintura Decor-Luxe de Santa Coloma de Gramenet, una trobada amb graffiti, break i música amb l'excusa de la presentació d'una nova gama d'NBQ.

En un primer moment no tenia cap intenció d'anar a una presentació d'una marca que no consumeixo, a una botiga on no hi compro i a una ciutat on no hi vaig gaire però com que el Briky em va animar i em quedava a prop... al final hi vaig anar.

Quan vaig arribar a la zona cap a les 18 em vaig trobar l'Enrique que buscava la botiga i vam anar-hi plegats. El Briky ja hi era amb el lloro al davant de la botiga amb uns quants congregats i després de saludar-nos vam entrar cap a dins.

Només entrar i veure'm, el Leur em va saludar tot atabalat per la situació actual de la Zulu Nation i em va explicar les darreres males notícies al respecte. Només ell sap pel què està passant i només el temps posarà tot al seu lloc.

A dins hi havia força més escriptors de graffiti, com l'Absure2000 (SAC - 156), a qui vaig conèixer a la Jam Old Style i amb qui també vaig estar xerrant una altra bona estona mentre pintava al Mur de la Fama preparat per a l'ocasió.

També hi havia pintant al Mur de la Fama el Hem, que em va reconèixer de quan vaig fer el seguiment del mur del Ses al Punt G, però no va ser fins que vaig veure el seu petit throwup que el vaig reconèixer immediatament.

Hi havia molta més gent, alguns coneguts recentment i d'altres que encara no conec, que van anar omplint la botiga i la vorera del carrer i tots anàvem passant d'un lloc a l'altre, xerrant, mirant, pintant, ballant... Anem cap al carrer.

A fora el Briky i l'Enrique ja havien desenrotllat un parquet i mentre l'un feia d'speaker animant a ballar la gent, l'altre ja feia les primeres passes davant la mirada de tothom. I és que tenen molt de carrer a l'esquena.

Com sempre passa, mira molta més gent de la que balla però se'n hi van apuntar uns quants que ja portaven en cartera: un jove bboy Alsex i un nen bboy Iker. Es demostra una vegada més que sempre hi han noves fornades.

A fora em vaig trobar a l'Agus Jesse, que havia vist a d'altres esdeveniments però que conec des de la Inauguració BREAK BCN VOL. 2, i vam estar xerrant una bona estona i, el que és millor, tramant coses! Es faran o no, ja es veurà...

Tornant a dins altre cop, aquest cop qui pintava al Mur de la Fama era el Leur i, vist el que va acabar passant, va triar el millor lloc de tots, a tocar del sostre. I és que hi havien masses esprais i ganes per tan poc mur.

Entre el Leur, el picoteig i la beguda va començar el catxondeig, mentre els dependents atenien com podien als clients, alguns totalment aliens al graffiti. Entre catàlegs d'escriptors i fanzines em va agradar molt trobar un Street Spirit Magazine.

Tot d'un plegat el Briky va animar a tothom a ballar i alguns es van animar, com l'Absure, que tot i estar lesionat es va marcar unes passes. Després el Briky, l'Enrique, l'Alsex i l'Iker van fer una petita actuació.

El Mur de la Fama es va acabar convertint en un lloc on provar la nova línia d'esprais i tothom es va atrevir a provar tapant tot el que havien fet prèviament els escriptors coneguts, tot excepte el throwup del Leur!

Al final Decor-Luxe i NBQ van regalar els esprais que van sobrar, dels quals me'n vaig endur un taronja fluor cap a l'estudi, i es va fer un sorteig on regalaven caixes d'esprais, una de les quals va anar a parar a mans de l'Absure.

Després vam sortir al carrer, on vam continuar xerrant una bona estona fins que va arribar el moment de fer fotos de família, una de les quals comparteixo gairebé al final d'aquesta entrada, amb permís de l'Absure.

Encara omplíem la vorera del carrer quan la botiga va tancar i escriptors i breakers vam començar a escampar, la majoria de colomencs cap a terrasses de bars propers i la majoria de forasters cap als nostres barris d'extraradi.

A continuació us deixo una tria de fotos, que aquest cop no he intercalat amb el text ja que la primera part de la trobada vaig estar més xerrant que fent fotos, i per acabar una petita valoració al final, com acostumo a fer.

Briky al micro i Alsex al parquet
Trobada d'Escriptors i Breakers

Enrique al parquet i Iker esperant torn
Trobada d'Escriptors i Breakers

Escriptors a Decor-Luxe
Trobada d'Escriptors i Breakers

El Granmestre Leur pintant al Mur de la Fama
Trobada d'Escriptors i Breakers

Absure i Briky saludant a càmera
Trobada d'Escriptors i Breakers

Esprais, caps i el Leur pintant de festa
Trobada d'Escriptors i Breakers

Throwups de Leur (WIP) i Hem i promo d'Absure
Trobada d'Escriptors i Breakers

Street Spirit entre catàlegs i fanzines
Trobada d'Escriptors i Breakers

Torn de l'Enrique durant l'actuació
Trobada d'Escriptors i Breakers

Torn del Briky durant l'actuació
Trobada d'Escriptors i Breakers

El Mur de la Fama devastat a proves
Trobada d'Escriptors i Breakers

El banc dels escriptors davant de Decor-Luxe
Trobada d'Escriptors i Breakers

El banc dels escriptors davant de Decor-Luxe
Trobada d'Escriptors i Breakers

Foto de família a Decor-Luxe d'Absure2000
Trobada d'Escriptors i Breakers

La meva valoració de la trobada és que em va molar molt anar-hi. M'en alegro que el Briky m'animés i al final em convencés d'anar-hi perquè m'hauria perdut una bona tarda de graffiti, break i música xerrant amb escriptors i breakers.

La presentació va ser una excusa per quedar però tampoc va ser un pal com el d'alguns productes de disseny que et volen vendre la moto. Van deixar el material i qui va voler ho va poder provar, preguntar o comprar i qui no, doncs res.

La botiga és la clàssica botiga de barri amb professionals de la pintura però amb un bon assortiment de material per a graffiti, des d'esprais fins a retoladors, des d'MTN fins a NBQ. Botiga de referència per escriptors de graffiti al barri i la ciutat.

La majoria dels congregats érem de la vella escola i, per tant, érem o havíem estat escriptors i breakers... i emcees i deejays i beatboxers... però també n'hi havien alguns de noves generacions, el futur del hip hop. Gràcies Briky!

Entrades relacionades:
Trobades Old School

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada