12 de juliol del 2017

Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

El passat 14 de maig de 2017 es va celebrar el concert de Big Daddy Kane organitzat per 4 One Hip Hop i D&D Lowrider. En un principi hi havia d'anar amb el meu amic Payback però va tenir una urgència i hi vaig anar amb el meu cosí Arnau.

Sabent que sempre hi han retards, vam arribar cap a les 20:30h amb molta tranquil·litat i paciència però sorprenentment, després d'una estona fent cua, no van trigar massa a obrir i vam poder entrar relativament ràpid.

Un cop dins la sala Boveda encara faltava molta gent per entrar però de mica en mica es va anar omplint. Posant una mica al dia al meu cosí sobre old school, amb un parell de copes i la música del deejay, el temps va passar ràpid.

DJ Neas
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Quina sorpresa al veure que qui estava punxant era el DJ Neas. Va venir a veure'ns a la BREAK BCN VOL. 2 i nosaltres el vam anar a veure a l'Almighty Skratcher Barcelona, que recentment havíem celebrat paral·lelament al Boca Nord.

Va fer una bona sessió de temassos clàssics del hip hop. Més tard ens trobaríem a la barra i el vaig saludar. Sens dubte un dels grans del hip hop, amb Falsalarma, el Badia Street Festival i totes les batalles on l'hem vist punxar.

DJ Skaaz Digga
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Després del Neas, amb l'ambient prou escalfat, va entrar a escena el DJ Skaaz Digga per rematar l'ambient i donar pas al concert. Va fer una bona sessió i va estar genial en combinació amb el BDK, entenent-se mútuament a la perfecció.

Big Daddy Kane
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Va arribar el moment que tots estàvem esperant i no va decepcionar ningú. El Big Daddy Kane segueix mantenint l'estil, l'elegància i la fluïdesa... com aquell vespre de 1990 que vam estrenar el vinil Taste of Chocolate a casa del Payback.

Big Daddy Kane
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Ell es va entregar al públic i el públic es va rendir als seus peus. Va fer un repàs a la seva carrera amb temassos com Set It Off, Smooth Operator o Just Rhymin' with Biz amb una tècnica i interacció amb el públic impecable i exemplar.

Big Daddy Kane
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Tenir un mític del hip hop a tocar i gaudir d'una actuació per emmarcar és impressionant. Mai entendré als fanàtics però encara menys als que no van mai a concerts. O no aprecien prou l'art o no saben el que es perden.

Big Daddy Kane
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

Va tenir records pels desapareguts, va preguntar si coneixíem altres artistes, quina edat teníem, si hi havia gent de la vella escola... i va afirmar que allà hi havia hip hop. Es nota quan el públic és del rotllo per les rèpliques, les tornades, les rotllanes...

Big Daddy Kane
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017

El concert va acabar amb Ain't No Half-Steppin' i encara se'm posa la pell de gallina al veure els vídeos de la seva actuació i interacció amb el públic. Sens dubte, la primera i única vegada que ha vingut a Barcelona ha estat un gran concert per al record.

M'hauria molat que el Payback hagués pogut venir pels records que tenim amb temes del BDK però em va molar molt anar per primera vegada de concert amb el meu jove cosí Arnau, que s'esforça per aprendre una mica aquesta cultura.

Vam passar una bona nit, que és del què es tracta, i esdevindrà un altre granet de sorra a la nostra història del hip hop. Des d'aquí el meu agraïment a 4One Hip Hop Events i D&D Lowrider per portar a gent com el Big Daddy Kane a Barcelona.

Entrades relacionades:
Concert Public Enemy - Cruïlla Barcelona 2011
Concert Snoop Dogg - Cruïlla Barcelona 2013
Concert CHIC feat. Nile Rodgers - Sónar 2014
Concert Grandmaster Flash - Razz & Bounce 2014
Concert Ms. Lauryn Hill - Cruïlla Barcelona 2015
Concert KRS-One - Hip Hop Legends 2016
Concert DJ Jazzy Jeff - Bikini 2016
Concert Big Daddy Kane - Boveda 2017
Concert Grandmaster Flash - Fuego 2019
Concert Black Eyed Peas - Cruïlla Barcelona 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada