24 de juliol del 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

El 20 de maig de 2017 es va celebrar el Sinestesia dins del Cítric 2017. III Cicle de Cultura Crítica i Popular - Edició Especial 40 Aniversari Ateneu Popular 9 Barris i, com no podia ser d'altra manera, els Daplé Crew hi vam assistir.

El Sinestesia és un espectacle de dansa experimental de la companyia Iron Skulls Co i inclòs al Cítric 2017 pels organitzadors HOP, Say It Loud i Ateneu Popular 9 Barris. El preu de l'entrada era de 10€, per estar dins del Cítric.

Vam entrar al teatre amb la ment oberta i els sentits receptius a qualsevol tipus d'experimentació escènica. Només sabíem que estava ambientat en un món postapocalíptic i que la companyia fusiona hip hop, contemporània i acrobacia.

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Des de l'absoluta foscor, apareix un personatge amb màscara antigàs i llanterna que es belluga per l'escenari jugant amb el llum i, a poc a poc, anem descobrint més personatges iguals que van dansant i il·luminant l'escenari.

Les màscares antigàs i el fum ens fan adonar que algun cataclisme ho ha contaminat tot i no es pot viure sense l'equipament. Els personatges passegen per un periple durant el qual afloren amors i odis, carícies i baralles.

Després d'una part que podríem dir que passa en blanc i negre, arriba el color i amb aquest els personatges acaben baixant de l'escenari i pujant per la grada, barrejant-se entre els espectadors, per acabar tornant a l'escenari.

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Del color acaben tornant al blanc i negre i el que sembla un viatge dels personatges, potser a la cerca d'algun lloc millor, acabarà com va començar però aparentment més units pel succeït durant la ruta. O així ho vaig entendre jo.

Vaig apreciar la gran quantitat de passes pròpies del hip hop i, sense tenir ni idea de la resta, vaig identificar gestualitat i moviment que jo associo al contemporani i algunes figures amb equilibris crec que properes a l'acrobàcia.

No recordo quan vaig veure per primer cop la companyia Iron Skulls Co però sí que puc dir que seria als seus inicis com a Iron Skulls Crew a alguna de les moltes batalles de bboying que participaven quan vaig començar a seguir-ne cap al 2005.

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

Sinestesia - Cítric 2017

La meva valoració és que sensorialment em va molar molt. Tant la dansa, com la música, com els efectes de so, llum i fum, ho vaig trobar tot molt encertat. Però no seria just no reconèixer que argumentalment no se si ho vaig entendre tot.

Potser era intencionat, potser no estem acostumats, potser ens vam embolicar cercant no se què, però el que és segur és que va valdre la pena viure-ho i debatre-ho amb el Diamond. Tenia moltes ganes de veure un espectacle d'ells i em van agradar molt.

Com a crítica constructiva, dir que a un espectacle que treballa i juga tant amb la il·luminació, el monitor amb llums del tècnic que es pot veure a la dreta d'algunes fotos, desconcentrava, enlluernava i molestava des de les butaques properes.

He de dir que al Diamond no li agrada que es cobri entrada dins d'esdeveniments gratuïts. Jo entenc que quan hi han espectacles de llarga durada de pagament, o es fa una exhibició curta de mostra gratis o sencer es cobra a un preu raonable.

Després del Sinestesia, dins del mateix Cítric, la festa va continuar amb Rebelmadiaq, Fire Warriors, Alex Bass i Paula Bu però nosaltres aviat vam fer via.

Nota: Abans del Sinestesia, dins del mateix Cítric, vam anar a veure el 1vs1 Cítric Concrete Battle. No us el perdeu! : )

Fitxa:

Espectacle: Sinestesia
Companyia: Iron Skulls Co
Lloc: Ateneu Popular 9 Barris
Duració: 50 minuts
Preu: 10€
Dates: 20 de maig de 2017
Adreça: Carrer Portlligat 11-15. 08042 Barcelona


Enllaços xarxes socials:
Iron Skulls Co a Instagram
Iron Skulls Co a Twitter
Iron Skulls Co a Facebook


Entrades relacionades:
1vs1 Cítric Concrete Battle - Cítric 2017


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada