26 d’octubre del 2018

Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

El 15 de juliol de 2018 es va celebrar el Barcelona Funky Training - Bon Pastor 2018 i, com vaig quedar molt content de l'anterior edició, vaig tornar a acostar-m'hi per donar un cop d'ull, sense quedar amb ningú però sabent que m'hi trobaria gent.

El Barcelona Funky Training és una trobada on es punxen i ballen tots els estils de dansa hip hop, organitzada per la gran Izaskun Ortega - Miss Izzy a diferents centres cívics, en aquest cas al Centre Cívic Can Clariana Cultural.

El Congrés i els Indians és un barri de Sant Andreu que fa frontera amb el de Navas, territori Electro Breakers als vuitanta, on ja s'unien les línies L1 i L5 i a l'actualitat les L9 i L10, d'on precisament vaig sortir per donar un passeig fins al centre.

Ple de gom a gom
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Era un dia molt calorós i el trajecte a peu se'm va fer més llarg del que recordava. Vaig arribar una mica més tard del previst, em vaig posar el collaret de flors que duia per a la Festa Hawaiana i vaig entrar per trobar un ple de gom a gom.

DJ Kapi
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

El primer a qui vaig localitzar va ser al DJ Kapi, que estava al bell mig de l'escenari deixant anar temassos que feien bellugar al més aturat de tots. Tot i ser el primer localitzat, el vaig anar a saludar més tard, ja que estava treballant.

Ballarina al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Vaig fer un tomb per veure qui més localitzava i, entre per nens, joves i adults, em vaig fixar en els que més em cridaven l'atenció pels seus estil i personalitat ballant. Encara se'm fa estrany veure alguns estils com a hip hop però ja m'hi acostumaré.

Miss Izzy al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

De seguida vaig trobar la rotllana dels lockers amb Miss Izzy al centre donant-ho tot. M'encanta el bon rotllo que tenen entre ells i com acaben deixant de banda els torns per sortir en duo o tots plegats. Són una festa dins la festa.

Little Queen al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

La Little Queen, una de les filles de la Isa, no va trigar a aparèixer i fer-se amb el centre de la rotllana dels lockers. Aquesta nena és increhible. Quina família de ballarines! Després vaig estar xerrant una estona amb els pares.

DJ Kapi
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Finalment vaig anar a saludar al Kapi. Mai se quan faig menys nosa mentre treballa, així que no el vaig molestar gaire i al final de la festa vam tornar a xerrar amb una mica més de calma. Sempre que parlo amb el Kapi aprenc alguna cosa.

Bboy Artis
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

El següent localitzat va ser el bboy Artis de la Furious Style Crew, grup al que també pertany el Kapi, qui ens va presentar a l'anar de la BFT - Bon Pastor 2018 a la Presentació Tramontana, tot i que el coneixia de vista de batalles.

Popping al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

No hi podia faltar una rotllana de popping a la pista de ball. Per a mi, que quan vaig començar el 1984 ballar break era ballar el que avui és popping, locking i bboying, m'encanta veure un lloc on es poden ballar tots els estils.

Miss Izzy presentant a l'escenari
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Miss Izzy estava en tot, presentant, ballant, saludant, gravant per les xarxes socials, venent samarretes... però sempre troba un moment per parlar amb tothom. El que està fent per la cultura hip hop no te preu. És un exemple a seguir.

Nenes contra nens al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Qui ho havia de dir! Una festa amb rotllanes on ballen nenes contra nens, de petits a adults, fins i tot famílies amb membres de totes les edats ballant tots els estils! Pobres bgirls dels vuitanta! Què injust va ser per elles! Torneu a ballar!!!

Roller Disco Girl
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Per si encara no ho havia vist tot, aquesta festa encara em tenia reservada una altra sorpresa... una Roller Disco Girl! Si em punxen no em treuen sang. Sabia que hi havien hagut festes del tema però aquí no m'ho esperava. Benvinguda sigui!

Waaking al centre de la rotllana
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

El waaking és l'estil que més estrany se'm fa de veure com a dansa hip hop, segurament perquè aquí el va popularitzar la Madonna amb el videoclip de Vogue, però veure rotllanes, batalles i coreos és, si més no, curiós de veure.

La Isa és un bon exemple que els pares també ballen
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

A la rotllana més veterana podíem veure que els pares també ballen. Perquè no? Si algun cop a la vida has ballat de veritat algun estil hip hop, sempre ho portaràs a dins. Tant si mai ho has deixat com si hi tornes, és clar que es pot!

Ambient de festa
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

No vaig parar de fer fotos anant de rotllana en rotllana, amb un parell de pauses per sortir a comprar refrescos i xerrar ara amb un grup, ara amb un altre, sempre amb un bon ambient de festa, a un dels centres cívics més nous de Barcelona.

Miss Izzy tancant l'edició a l'escenari
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018

Va arribar el moment de tancar l'edició. Entre comiats, el Kapi em va presentar un altre veterà de la vella escola, el Hate One amb qui vaig estar xerrant una estona, mentre recollien equips i marxàvem cap a buscar més refrescs per la tornada.

La meva valoració és que em va tornar a molar molt. Tots els estils de dansa hip hop, totes les edats i fins i tot una roller disco girl! Va estar molt xulo poder tornar a veure a la Miss Izzy i el Kapi, trobar la Isa i família, l'Artis i conèixer al Hate One.

Aquest cop sí que em vaig quedar fins al final! Demà és el Funky Training - Boca Nord 2018! Una jornada que començarà amb graffiti dins del Dia Internacional de la Pintura i que acabarà amb el Live Show de la BFT. Animeu-vos a anar-hi! Jo no me la perdo!

Entrades relacionades:
Barcelona Funky Training - Bon Pastor 2018
Dreadful al Barcelona Funky Training (Entrevista)
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2018
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018
Barcelona Funky Training - Pere Quart 2019
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2023 (Perifèria Beat Festival)

2 comentaris:

  1. Eiiiii Roger m'encanta el teu blog! No havia estat mai al Barcelona Funky Training i vaig disfrutar molt! Gràcies company!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eeeiiii David! Hem de repetir! De fet ja vam repetir però hem de tornar-hi! A veure si podem quedar pel proper de desembre! Gràcies a tu pel comentari! : )

      Elimina