21 de març del 2019

SON 15 - Palau Alòs 2019

SON 15 - Palau Alòs 2019

El 26 de gener de 2019 es va celebrar el SON 15 i, com que l'any passat vam col·laborar amb ells pel BREAK BCN VOL. 4 i em va agradar molt, hi vaig tornar a assistir, aquest cop amb l'Stoneman dels Electro Breakers.

El SON 15 és una batalla internacional de bboying 2vs2 organitzada pel grup La Cueva i el col·lectiu BCN Hip Hop Collective al Palau Alòs. La batalla la guanya la parella que guanya la final, havent passat totes les 15 sortides.

Quan vaig arribar a la zona el meu amic Stoneman dels Electro Breakers ja havia arribat. Vam anar a fer un cop d'ull ràpid al Palau Alòs i, com no hi havia cua, vam anar a fer una compra a la propera Montana i després ja vam tornar.

Pausa durant un descans
SON 15 - Palau Alòs 2019

Si en algun moment se'm va passar pel cap que potser no hi hauria tanta gent com a l'edició anterior, quan vam pagar l'entrada i vam passar es van esvair tots els dubtes. No recordava la poca ventilació de la sala quan la humanitat ens va colpir...

Rotllana de bgirls fent powermoves
SON 15 - Palau Alòs 2019

M'encanta la quantitat, l'actitud i el nivell que tenen les bgirls al present, en contrast a les poques que hi havien al passat, com la Moni dels Electro Breakers, que entrenava dur com nosaltres però mai volia ballar als piques. Pobreta.

Rotllana de bgirls a la pista de ball
SON 15 - Palau Alòs 2019

La pista de ball estava plena de gom a gom amb rotllanes per tot arreu però ens vam quedar a la de les bgirls pel nivell que tenien fent powermoves. Després del descans es van anar arreplegant per reprendre la batalla. No vam trobar seient.

El Jutge Bboy Pepito durant la seva exhibició
SON 15 - Palau Alòs 2019

Abans de la represa es van fer les clàssiques exhibicions dels jutges i el Jutge Bboy Pepito (7$ Crew, Austràlia) va ser el primer a sortir per fer la seva.

El Jutge Bboy Kuzya durant la seva exhibició
SON 15 - Palau Alòs 2019

El següent a sortir va ser el Jutge Bboy Kuzya (Breaknuts, Ucraïna). El que més m'agrada de veure aquestes exhibicions és les novetats d'estils.

Jutge Bboy Ratin durant la seva exhibició
SON 15 - Palau Alòs 2019

El darrer a sortir va ser el Jutge Bboy Ratin (Killa Rockers, Brasil). El nivell dels jutges sempre és alt però el millor és veure els seves singularitats.

El Jutge Bboy Kuzya fent un petit speech
SON 15 - Palau Alòs 2019

El Jutge Bboy Kuzya va fer un petit speech mentre es canviaven el DJ South Scream pel DJ Plash i després, ja amb els jutges als seus llocs, els hosts Javi D i Black van donar pas a la represa de la batalla cridant per torns als breakers que els tocava.

La sala a tope, com el termòmetre
SON 15 - Palau Alòs 2019

La sala estava a tope, com el termòmetre, i els breakers entraven per participar i sortien quan acabaven, no amb poques dificultats de moviment, per assajar i descansar entre sortides. Esperàvem la següent pausa per anar a refrescar-nos.

Bboy Briky i DJ One
SON 15 - Palau Alòs 2019

Abans de la pausa l'Stoneman em va dir que m'estaven saludant des de l'altre extrem de la sala i en mirar vaig veure que havien arribat el Bboy Briky i el DJ One, vaig mirar el mòbil i m'havien enviat missatges però no me'n havia assabentat.

Peça SON 15 de Javi D sobre lona
SON 15 - Palau Alòs 2019

A la pausa vaig anar a veure'ls i els vaig presentar l'Stoneman. El DJ One es va quedar guardant el lloc, el Briky se'n va anar a ballar al vestíbul i nosaltres vam anar a buscar beguda. En tornar vaig fer una foto a la peça SON 15 del Javi D sobre lona.

Rotllanes a la pista de ball
SON 15 - Palau Alòs 2019

De nou a dins el DJ One estava completament envoltat, sense el Briky que no havia tornat i nosaltres vam intentar recuperar el lloc que teníem, perquè seients lliures tampoc n'hi havien però almenys teníem una barana on recolzar-nos.

El Host Black a la rotllana
SON 15 - Palau Alòs 2019

Mirant les rotllanes vam veure al Host Black que sortia a ballar abans de reprendre la batalla. Un cop represa, vam veure totes les sortides fins a semifinals, quan es va fer la darrera pausa abans de la final. Vam anar amb el Briky i el DJ One.

Jutge Bboy Ratin i Bboy Briky
SON 15 - Palau Alòs 2019

Vam estar xerrant una estona amb ells. El DJ One va dir amb posat seriós que havia vist alguns toyacs que s'havien colat a la batalla, vam riure i el Briky em va demanar que li fes unes fotos, primer amb el Jutge Bboy Ratin i després amb el DJ Plash.

DJ Plash i Bboy Briky
SON 15 - Palau Alòs 2019

El Briky i el DJ One van venir tard d'un street show i van haver de marxar d'hora per recollir les eines. Una pena que es perdessin la final. No es pot estar en tot. Com que al final no ens vam fer cap foto junts he posat les esmentades.

La final Veneçuela Vs. Rússia
SON 15 - Palau Alòs 2019

Estava tan ple que no vam poder tornar on érem, així que vam veure el Veneçuela Vs. Rússia des del fons. Van guanyar els russos Bboy Dale & Bboy Break Bacon. Els veneçolans de Bcn tenien més poder però els russos tenien més ritme i actitud.

DJ Plash
SON 15 - Palau Alòs 2019

Com l'any passat, després de la final el DJ Plash va continuar punxant una estona mentre la gent s'acomiadava i començava a marxar i jo vaig tornar a aprofitar per fer-li una altra foto ràpida abans de marxar a sopar, que fèiem tard.

Lights of Gràcia ple de bboys i guiris
SON 15 After Party - Lights of Gràcia 2019

Després de sopar al Bernie's ens vam dirigir al Generator Barcelona, on hi ha el Lights of Gràcia, on es celebrava l'After Party del Son 15. Vam estar una estona a dins però entre que estava petat i que estàvem cansats, vam anar a fer unes copes al bar.

Dreadful & Stoneman
SON 15 After Party - Lights of Gràcia 2019

Des del bar annex també es podia sentir al DJ Plash però apalancats com dos senyors i bevent-nos els nostres Jacks amb Cola com 10 mana. Aviat també s'ompliria el bar de breakers i al final vam acabar plegant veles, que ja tocava.

La meva valoració és que altre cop em va molar molt. Ho vaig trobar tot molt ben organitzat, va estar molt xulo poder quedar amb l'Stoneman, trobar al Briky i el DJ One i poder tornar a gaudir de breaking i deejaying en directe.

Si us agradat l'entrada i us heu quedat amb ganes de més, podeu veure el vídeo de la final batalla final del Son 15 que vaig gravar per BCN HIP HOP, compartir amb SON 15 i difós per ProDanceTV.

Entrades relacionades:
SON 15 - Palau Alòs 2018


2 comentaris:

  1. Ostres Com m'hagués agradat anar-hi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va estar molt guapo. M'hauria molat presentar-te a l'Stoneman, el meu millor amic, que es deixa veure molt poc per esdeveniments... Gràcies pel comentari!

      Elimina