28 de novembre del 2018

Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

El 27 d'octubre de 2018 es va celebrar el Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018 i, com que em van agradar molt les anteriors edicions, vaig quedar amb el Payback de DNP Crew i el Hate One, sabent que allà hi trobaríem més gent.

El Barcelona Funky Training és una trobada on es punxen i ballen tots els estils de dansa hip hop, organitzada per la gran Izaskun Ortega - Miss Izzy a diferents centres cívics, en aquest cas a l'Espai Jove Boca Nord.

El Carmel és un barri d'Horta que fa frontera amb el de La Font d'en Fargues, territori Electro Breakers als vuitanta, proper a la línia L5, llavors entre les parades d'Horta (final de línia) i Vilapicina (cotxeres) i avui amb la parada pròpia d'El Carmel.

Escalfant motors
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Era un dia força plujós i els tres vam arribar amb diferents mitjans de transport. El Payback va arribar el primer en bus i em va esperar a la rambla, jo vaig arribar el segon en metro i vam fer via cap al centre, on el Hate arribaria el tercer en cotxe.

Quan vam entrar el Payback i jo ja hi havia gent però encara estaven escalfant motors, així que li vaig explicar de què anava el tema, vam estar xerrant de les nostres batalletes i saludant la gent que coneixia i la primera va ser la Miss Izzy.

Em va encantar poder presentar el meu antic company de ball de DNP Crew a una gran ballarina com ella i que ella ens animés a tornar a ballar, cosa que encara no descarto, a nivell d'usuari. Ens va presentar al MikeyDisco, ballarí d'Oakland.

DJ Kapi
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

El següent a saludar va ser el DJ Kapi, a qui no se mai quan saludar per no molestar quan treballa però que sempre te un moment per a fer-ho i després de la sessió sempre xerrem una estona i sempre són converses interessants.

Després d'una estona més xerrant amb el Payback, em va afalagar molt que el gran Lalo López em reconegués i saludés quan, tot i que ens seguim per internet, encara no havíem estat presentats a cap dels esdeveniments on hem coincidit.

El següent a saludar va ser el Sr. Zambrana, un dels Hombres Bala i dels Mandruka a qui no havia vist des del Concert Mandruka Live! i a qui havia de felicitar recent tornat d'un viatge molt especial a Nova York. Havia vingut pels concerts.

Pintant sota la pluja
Dia Internacional de la Pintura - Boca Nord 2018

Més tard vam sortir a veure com estava el temps, ja que aquesta edició formava part del Dia Internacional de la Pintura i estaven pintant tota la façana del centre amb graffitis nous. Continuava plovent. Finalment va arribar el Hate amb una amiga.

Ambient guapo
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Quan vam tornar ja hi havia ambient guapo a la pista de ball. El Kapi estava punxant temassos que ni el Payback es podia resistir a bellugar una mica l'esquelet, sobretot quan hi havia gent que ballava estils que havíem ballat nosaltres.

Miss Izzy on the microphone
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Tot d'un plegat va aparèixer la Miss Izzy on the microphone per a comunicar-se amb el públic i presentar les actuacions, ja que aquesta era una edició Live Show. Ràpidament vaig veure i saludar al Briky i la Isa, les filles de la qual rondaven pel centre.

Ivan Makvel amb MikeyDisco a primera fila
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

La primera actuació va ser la d'Ivan Makvel. Brutal. Electrofunk amb talkbox, ideal per ballar popping i mel per a les oïdes. No van trigar a formar-se rotllanes per sortir a ballar. Altre cop es va crear ambient guapo de tots els estils i totes les edats.

Rotllana de canalla
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

No és la primera vegada que veig aquesta mateixa rotllana de canalla i és que, ja siguin petits o grans, els que venim al BFT repetim! Tornant a la rotllana, aquesta nena te una molt bona actitud ballant plantant cara a quatre nens més grans que ella.

Ivan Makvel featuring Miss Weirdy
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Durant l'actuació d'Ivan Makvel va actuar una artista convidada, la Miss Weirdy, que sonava a g-funk i que va estar molt i molt bé. Però això no va ser tot...

Ivan Makvel featuring Miss Weirdy
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Encara hi va haver una segona artista convidada durant l'actuació d'Ivan Makvel, la Aisha Fay, funk amb un raig de veu soulera que va estar genial.

Ivan Makvel em va sorprendre molt gratament i li hauria comprat un disc després de l'actuació, si no fos que tot eren vinils i... cassets!!! He d'investigar la seva discografia però mirant per sobre no em vaig poder resistir a comprar un single digital... x'D

Graffiti
Dia Internacional de la Pintura - Boca Nord 2018

El Payback i jo vam aprofitar la pausa entre actuacions per veure el temps que feia i ens vam trobar al Joan Pol (Director del Boca Nord), que no veia des del Picnic & Break, i vam comentar la putada de la pluja que va deslluïr la jornada grafitera.

Graffiti
Dia Internacional de la Pintura - Boca Nord 2018

La pluja havia afluixat prou com per donar un tomb ràpid al centre, veure les peces que s'estaven pintant i fer quatre fotos de detalls abans que no es mullés el mòbil.

Graffiti
Dia Internacional de la Pintura - Boca Nord 2018

La majoria estaven a mitges, amb els artistes pintant arrecerats a la paret per no mullar-se. La façana principal s'ha de veure acabada i a plena llum del dia.

Graffiti
Dia Internacional de la Pintura - Boca Nord 2018

Tan aviat com vam sentir música vam tornar cap a dins, on vam topar amb la resta de la família de la Isa que estaven a la zona de chill out, vam agafar una cervesa i vam entrar cap a dins per veure l'actuació estel·lar de la nit.

XL Middleton & Moniquea
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

La segona actuació va ser la d'XL Middleton & Moniquea. També brutal. Més electrofunk amb talkbox super xulo que em va encantar. Sincerament, no estic gens al dia d'aquest estil i no coneixia als artistes de les dues actuacions però vaig flipar.

XL Middleton & Moniquea
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Per a mi va ser una barreja de sensacions. Per una banda em va transportar als meus temps dels Electro Breakers, el popping i l'electrofunk. Per una altra als temps dels DNP Crew, el new jack swing i el g-funk. Ganes de tornar-hi una mica amb temes nous.

XL Middleton & Moniquea
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Cap al final del concert vaig voler donar uns tombs per veure què es ballava i si trobava algú més. Em vaig trobar al DJ One que havia vingut amb una amiga. També al bboy Artis. I altre cop al Kapi. I a la Isa i vaig xerrar una mica amb cadascun.

Hi havia gent que ja començava a plegar. Va marxar el Hate, el Payback... però jo em vaig quedar i vaig fer bé. Xerrant amb la Isa li vaig explicar que a prop del seu centre d'art urbà va ser el lloc de l'única batalla que vam perdre els Electro Breakers...

...i removent records vaig descobrir que també va freqüentar la Plaça dels Penjats del barri de Navas però ella va arribar quan jo vaig marxar el curs 86-87. La Sulky freqüentava la nostra zona i em vaig quedar de pedra!

DJ Kapi
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Després de la pausa del final de les actuacions el Kapi va tornar a punxar i vam tornar cap a la pista. Vaig aprofitar per barrejar-me entre la gent i fer més fotos, ja que durant les actuacions n'havia fet poques i en vaig aconseguir alguna d'interessant.

Popping al centre d'una rotllana
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

Vaig veure al Flex ballant popping al centre d'una rotllana on hi havia l'Artis i m'hi vaig acoblar una estona. Sempre penso que quan em poso a fer fotos sol dec semblar un foreveralone... x'D Així que vaig pensar que ja era el moment d'anar recollint.

Abans de marxar, entre comiats em vaig trobar als Mandruka comprant discs i jo els hi vaig comprar el seu, que em van signar, i un del Sr. Zambrana. Els vaig preguntar si actuarien a algun BFT i després li ho vaig comentar a la Miss Izzy, a veure si hi ha sort!

Finalment vaig marxar quan XL Middleton & Moniquea signaven discs als Mandruka i xerraven una mica entre músics. Al sortir encara plovia i fotia rasca i tot. Res que els fumadors de la porta no poguessin superar. I això va ser tot!

Dreadful & Payback
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018

La meva valoració és que em va tornar a molar molt. Tots els estils de dansa hip hop, gran sessió, actuacions de luxe... Va estar molt xulo poder quedar amb el Payback i el Hate, tornar a veure a la Miss Izzy i el Kapi, trobar al Sr. Zambrana, el Briky, la Isa i família, el DJ One, l'Artis i conèixer en persona al MikeyDisco i al gran Lalo López!

Mireu el calendari que s'acosta la darrera edició de l'any, el Funky Training - Sant Martí 2018! Edició especial anys noranta! Animeu-vos a anar-hi! Jo no me la perdria!

Entrades relacionades:
Barcelona Funky Training - Bon Pastor 2018
Dreadful al Barcelona Funky Training (Entrevista)
Barcelona Funky Training - Can Clariana 2018
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2018
Barcelona Funky Training - Boca Nord 2018
Barcelona Funky Training - Fabra i Coats 2018
Barcelona Funky Training - Pere Quart 2019
BFT Battle Kids - Tres Xemeneies 2023 (Perifèria Beat Festival)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada