16 de novembre del 2016

Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

El 29 d'octubre de 2016 es va celebrar la Presentació All City Queens dins de la trobada Openwalls Conference 2016 i, com havia llegit sobre el llibre, m'interessava molt i l'autora Syrup el presentaria i pintaria una peça, no m'ho podia perdre.

Openwalls Conference 2016 és la quarta edició d’una trobada internacional de gestors, programadors, artistes i públic, que aborda la gestió d’intervencions urbanes autònomes a l’espai públic, organitzada per Openwalls, una xarxa de murs legals per pintar.

Vaig començar la jornada Openwalls amb l'inici de la pintada de la peça de la Syrup a la Nau Bostik. Just abans d'entrar, allà estava ella començant a pintar el mur dret de la porta d'entrada. Vaig fer unes quantes fotos per seguir el progrés de la peça.

La Syrup pintant la seva peça
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

La Syrup pintant la seva peça
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

La Syrup pintant la seva peça
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

La vaig saludar i després vaig marxar cap a donar un cop d'ull a la resta de murs, quan de sobte em vaig trobar l'Eden i el Tacto, que ens havíem vist el dia abans al debat Conservar l'art urbà? però que fins aquell moment no sabia que ell era el Tacto.

Vam estar xerrant una estona sobre les nines precioses que fa l'Eden, les intervencions dels dos al debat i aviat al Tacto li va cremar a les mans una Ultrawide que havia de provar... Em va molar molt tornar a veure'ls i estar una estona amb ells.

Vaig passar entre els food trucks, barres de bar i terrasses per veure i fer fotos de la resta de murs i em vaig dirigir cap a la fira Unlock per donar un cop d'ull al material exposat i cercar els meus interessos amb el llibre de la Syrup al capdavant.

La fira Unlock amb la parada d'All City Queens al centre
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Vaig fer una mirada general, vaig localitzar les parades que més m'interessaven i vaig posar el punt de mira a les coses que volia comprar, començant pel meu objectiu principal, donat que podia ser un moment únic per aconseguir-lo signat per l'autora.

Hi havia una parada del llibre All City Queens, el vaig comprar, li vaig preguntar al noi que els venia si seria possible que me'l signés la Syrup i em va dir que no hi havia cap problema, que li podia demanar mentre pintava la peça. Som-hi!

La peça de la Syrup en mode pausa
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Vaig tornar cap al mur i em vaig trobar la peça en mode pausa i la Syrup xerrant. Quan va acabar i abans que tornés al mur, vaig aprofitar el moment per presentar-me i demanar-li si em podia signar el llibre i va acceptar molt amablement.

Mentre treia un retolador i el llibre i li aguantava obert perquè me'l signés, vam començar una petita conversa sobre la cultura Hip Hop i el seu treball com a dona escriptora de graffiti que fa un llibre sobre dones com ella d'arreu del món.

Va ser molt interessant, em va molar molt el respecte a la vella escola i em va explicar que la seva parella també escriu graffiti i balla break, en Kyle, el noi que m'havia venut el llibre. Així que li ho vaig agrair tot i la vaig deixar pintant.

La Syrup pintant la seva peça
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Vaig tornar cap a la fira i, després d'un altre tomb, vaig saludar al Kyle, vaig dir-li que la Syrup ja m'havia signat el llibre i que m'havia explicat que ell ballava. Vam xerrar una mica de break fins que van venir clients i el vaig deixar venent.

El Javier Abarca presentant la Syrup
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Aviat es va fer l'hora de la veritat, la presentació d'All City Queens, així que vaig anar a agafar un bon lloc abans que fos massa tard. Al cap de poc de seure, el Javier Abarca va presentar la Syrup i el seu llibre i de seguida li va cedir la paraula.

La Syrup va explicar que el llibre és un recull d'imatges i testimonis de dones escriptores de graffiti d'arreu del món i que havia volgut mostrar expressament les que bombardegen trens i murs, reines de nivell de reis però amb problemes extra per ser dones.

Acabada la presentació ningú va fer preguntes (segurament pel nivell d'anglès parlat dels assistents) i com jo ja havia parlat amb ella (el millor que vaig poder) tampoc en vaig fer cap per no endarrerir més la peça per culpa dels que l'entreteníem al mur.

La Syrup presentant l'All City Queens
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Després de la presentació de l'All City Queens em vaig quedar a la presentació de Banksy: Urban Art in a Material World d'Ulrich Blanché, on tampoc hi van haver preguntes. Després d'algunes fotos i eixugar una mica la gola al bar, vaig tornar a la fira.

Vaig comprar el llibre Classic Hits a Dokument, vaig estar una estona xerrant amb el Derz a Street Spirit i vaig comprar el fanzine Vandal Problem que l'Aisa em va dedicar i signar tot xerrant. Finalment, vaig tocar el dos passant per la peça de la Syrup.

La peça de la Syrup en mode pausa al moment de marxar
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Em vaig tornar a trobar la peça en mode pausa i la Syrup xerrant. Estava molt sol·licitada. Vaig veure que es feia tard i la cosa anava per llarg, així que li vaig preguntar si l'acabaria l'endemà, em va dir que sí i em vaig acomiadar fins al dia següent.

La peça de la Syrup acabada
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

Quan vaig arribar al dia següent, la peça de la Syrup ja estava enllestida. Aquella jornada passarien un munt de coses però poc m'imaginava que acabaria com va acabar però això ho deixo per la darrera entrada d'aquesta sèrie Openwalls, sobre els murs.

All City Queens dedicat i signat per la Syrup
Presentació All City Queens - Openwalls Conference 2016

La meva valoració de la jornada és mooolt positiva. Vaig poder veure pintar la peça, comprar el llibre, que me'l dediqués i signés, xerrar amb ella i el Kyle, assistir a la presentació i viure una anècdota final al dia següent... What else?

A més també em va agradar molt la fira, trobar i comprar coses que volia, trobar i xerrar amb amistats noves i no tan noves, l'altra presentació, el servei de bar... i no puc parlar del menjar perquè no el vaig tastar. Si hi puc tornar a anar, segur que repetiré.

Com a crítica constructiva, crec que la Syrup hauria d'haver tingut micro a presentació, com la resta d'actes, s'hauria escoltat millor i no hauria estat de més alguna imatge en pantalla amb el títol de la presentació. Pecata minuta.

Trobareu totes les entrades d'aquesta edició a l'entrada Openwalls Conference 2016 i l'entrada sobre el llibre a All City Queens.

Entrades relacionades:
Martha Cooper & Jay Edlin - Openwalls Conference 2015
Openwalls Conference 2016
Conservar l'art urbà? - Openwalls Conference 2016
Conferència Keep The Faith - Openwalls Conference 2016
Els murs - Openwalls Conference 2016
All City Queens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada