5 de maig del 2011

Saló del Còmic de Barcelona

Saló del Còmic de Barcelona

El cap de setmana del 14 al 17 d'abril de 2011 es va celebrar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir dissabte.

Ja he explicat una mica la relació entre el hip hop i el còmic un parell de vegades. Una en motiu de l'anterior saló i l'altra en motiu d'una recent exposició. Aquí va la tercera.

El fil conductor d'aquestes entrades és Montana Colors, presents al saló, organitzadors de l'exposició i col·laboradors d'aquestes i tantes altres iniciatives relacionades amb el graffiti.

S'ha de reconèixer la gran feina que fa mtn i és per això que els anomeno sovint però no trec i no pretenc treure cap benefici que no sigui contribuir a la cultura hip hop.

Taller de Graffiti de Montana Colors

El Taller de Graffiti de Montana Colors és un bon lloc on prendre un primer contacte amb els esprais, aprendre'n una mica el funcionament i fer-ho gratuïta i legalment.

Grans i petits gaudeixen omplint les parets del taller que, un cop plenes, es tornen a pintar de blanc per tornar-les a omplir i així fins al darrer dia que en fan el mural final.

Enguany vaig anar-hi dissabte al matí, fet pel qual no vaig poder fotografiar el mural final, però l'any passat hi vaig anar diumenge a la tarda i el podeu veure a aquesta entrada.

Vist el bon rotllo, aquest any vaig animar als meus cosins bessons de tretze anys que s'hi apuntessin. Van anar-hi diumenge al matí i s'ho van passar molt bé.

Parada de Montana Colors

La Parada de Montana Colors ofereix part de les moltes coses que ofereix la Montana Shop & Gallery Barcelona: esprais, caps, retoladors, tintes, llibres, DVDs, marxandatge...

La història del graffiti enguany estava present a una altra parada, la d'Edding. Molts vam començar a taggejar amb aquests retoladors a mitjans dels vuitanta!

Aquella sensació d'obrir les comandes de retoladors que la meva mare rebia per fer els cartells del negoci que llavors tenia... i com s'enfadava quan desapareixien...

En realitat mai els he deixat de fer servir. Sempre en tinc de diferents tipus i per diferents usos. Malgrat no ser una marca de graffiti, com han evolucionat!

Dibuixa el teu heroi amb Bamboo de Wacom

Una altra empresa que es ja és habitual al saló és Wacom amb les seves magnífiques taules gràfiques, ja sigui a la seva parada o a la de qualsevol que crei digitalment.

El saló també és un bon lloc on prendre un primer contacte amb les taules gràfiques i el programari especialitzat, aprendre'n una mica el funcionament i fer-ho gratuïtament.

El graffiti ha evolucionat fins al punt que alguns escriptors emprem tècniques digitals en el procés creatiu. Com dic a la Presentació: Del Felton Spray al Mac.

Cap eina ha de substituir a cap altra, qualsevol és vàlida per arribar a assolir l'objectiu que ens proposem crear, però s'han de conèixer totes per saber quina ens cal.

El Chevy Camaro de Transformers 3

No me'n puc estar de posar aquesta foto del Chevy Camaro de Transformers 3, pel·lícula que tenia un stand impressionant amb un munt de marxandatge de col·leccionisme.

Cada cop hi ha més cinema al Saló del Còmic perquè cada cop hi han més pel·lícules basades en còmics... Thor, X-Men: First Class, Captain America, Green Lantern... i Capitán Trueno!

Entrades relacionades:
Friday Foster
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 RSVb)
Death Row (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 RRb)
La noche de los cautivos (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 RRb)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009 RRb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada