30 d’abril del 2017

Saló del Còmic de Barcelona

Saló del Còmic de Barcelona

El cap de setmana del 30 de març al 2 d'abril de 2017 es va celebrar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i hi vaig assistir diumenge pels pèls.

Ja he explicat una mica la relació entre el hip hop i el còmic i entre el saló i nosaltres varies vegades, la majoria en motiu del saló i algunes en motiu d'exposicions.

El saló d'enguany va ser interessant com cada any, adequat per visitar-lo en mig dia sense signatures i esperançador veure la presència del graffiti consolidada.

No es fan tantes coses com anys enrere però la consolidació de marques especialitzades i demostracions amb artistes convidats és un fet.

Detall de The Spirit de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

Tornant al còmic i el hip hop, em va sorprendre molt l'exposició dedicada al centenari del naixement d'en Will Eisner (1917-2005), pare de la novel·la gràfica.

Detall de The Spirit de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

L'evolució dels rètols i com prenen protagonisme de simples lletres a dibuixos complexos és brutal, tal i com va passar amb el pas dels tags a les peces.

Detall de The Spirit de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

El rètol passa d'una petita franja de text pla a un text tridimensional amb efectes que ocupa mitja pàgina o fins i tot a formar part del dibuix de la portada.

A Tenement in the Bronx de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

El 1978 Will Eisner va publicar A Contract with God, que com explica a la introducció A Tenement in the Bronx, explica parcialment records propis al seu bloc del Bronx.

Detall d'A Tenement in the Bronx de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

El mateix tipus de blocs barats que quan es va publicar la novel·la gràfica cremaven o acollien als pobres pioners del hip hop però en versió jueva.

Detall d'Street Magic de Will Eisner
Saló del Còmic de Barcelona

La quotidianitat, la vida de barri, la pobresa, els problemes socials, el racisme, la delinqüència, les bandes, els especuladors... diferents èpoques, mateixos problemes.

Ja fa anys que quan veig còmics pioners em venen ganes de tastar-los i encara fa més anys que tinc l'ull posat a l'obra de Will Eisner però ara ja se quin serà el primer.

A mi m'ha picat la curiositat i quan trobi una edició decent d'estat i preu me'l penso comprar per conèixer el pobre Bronx jueu dels anys vint/trenta.

Parada de Sakura
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Sakura disposa d'un espai pels live paintings, un gran espai per provar productes i un espai expositor per poder comprar-los allà mateix.

Live Painting a Sakura
Saló del Còmic de Barcelona

Bona notícia que Sakura consolidi la seva presència. Enguany no vaig poder veure com pintaven en directe però el resultat van ser uns fantàstics llenços d'Star Wars.

Parada d'Edding
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada d'Edding em va sorprendre amb esprais amb l'aspecte dels clàssics retoladors!!! Em penedeixo de no haver-ne comprat però anava massa carregat.

Parada de Molotow
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Molotow va ampliar el tamany respecte l'any passat amb més espai per a productes, proves i demostracions, senyal que els sortiria bé la prova de fa un any.

Live Painting de Daro a Molotow
Saló del Còmic de Barcelona

Bona notícia que Molotow repeteixi i esperem que consolidi la seva presència. Tampoc vaig poder veure com pintaven en directe però el Daro em va oferir un dels treballs.

Parada de Montana Colors
Saló del Còmic de Barcelona

La Parada de Montana Colors continua al peu del canó oferint una mostra de les moltes coses que ofereix la Montana Shop & Gallery Barcelona... i que per molts anys!

Tampoc vaig poder veure com pintaven en directe i amb prou feines vaig poder fer la foto perquè ja estaven recollint però em va ser impossible arribar abans.

Altres fabricants més tradicionals també van continuar presents, com Faber Castell compartint parada amb Edding o Talens compartint-la amb Sakura.

Parada d'Alien Covenant
Saló del Còmic de Barcelona

La parada d'Alien Covenant ho va petar. No només pel disseny de la parada en forma de càpsula d'escapada, ni per la col·lecció de figures i props, per tot!

Les Reebok Alien Stomper a la parada d'Alien Covenant
Saló del Còmic de Barcelona

Com si no hi haguessin prou temptacions, exposen les Reebok Alien Stomper que es van reeditar l'any passat i que s'han versionat al Final Battle Double-Pack.

Parada de Guardians of the Galaxy Vol. 2
Saló del Còmic de Barcelona

Una altra parada que va estar molt bé va ser la de Guardians of the Galaxy Vol. 2, amb un videojoc d'aquests de ball que va fer les delícies dels més petits.

Parada de Wonder Woman
Saló del Còmic de Barcelona

Una altra parada que també va estar molt bé va ser la de Wonder Woman, amb activitats d'escalada i llits elàstics pels nens i pufs per descansar pels pares...

Exposició Vinyetes sobre rodes
Saló del Còmic de Barcelona

Seguiré insistint: Al Saló del Còmic no tot són parades i cues. És moltes més coses, com live paintings, cine potent o vehicles com aquest Huey de la Guerra del Vietnam.

Sempre val la pena desconnectar una mica, donar un tomb pel Saló del Còmic, quedar amb amics i descobrir coses. Si no s'exhaureixen les entrades, fins l'any vinent!

Entrades relacionades:
Friday Foster
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 RSVb)
Death Row (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 RRb)
La noche de los cautivos (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 RRb)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009 RRb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada