18 de maig del 2010

Saló del Còmic de Barcelona

Saló del Còmic de Barcelona

El cap de setmana del 6 al 9 de maig de 2010 es va celebrar el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i, com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir diumenge.

Des de petit i durant molts anys vaig ser-ne un visitant incondicional però durant uns anys me'n vaig distanciar. L'any passat hi vaig tornar i enguany he repetit.

El David també va ser-ne incondicional, hi vam anar junts alguns anys, fins al punt que va treballar-hi a diferents parades relacionades amb Star Wars, un altre vici comú.

Però... un moment! Algú pot pensar... Què hi te a veure el còmic amb el hip hop? Doncs molt més del que aparentment pugui semblar. Que no? Continueu llegint.

Graffitis a Gene Kong de Pepe Moreno

A mitjans dels vuitanta va arribar el hip hop a Europa però un cop acabada la febre de la moda, només van quedar unes poques còpies de les pel·lícules, discs i llibres.

Però la influència del hip hop ja era present arreu i el món dels còmics no n'era una excepció. La segona meitat dels vuitanta també va ser una època daurada del còmic.

Llavors jo era lector habitual de la revista de còmic Zona 84 de Toutain Editor, on vaig descobrir molts autors, entre els quals Pepe Moreno i la seva l'obra Gene Kong de 1985.

No és un còmic de hip hop però descriu la ciutat de Nova York als vuitanta, l'ambient dels carrers, les tribus urbanes, els graffitis al metro... i la història és una passada!

Graffiti al Saló del Còmic de Barcelona

La influència del còmic i les onomatopeies a l'inici del graffiti són un fet que es demostra a les peces fotografiades dels vuitanta i que dura fins a l'actualitat. També a la inversa.

La influència del hip hop al còmic és un fet que es demostra al còmics dels vuitanta i que dura fins a l'actualitat. Tant és així, que a l'ensenyament artístic el graffiti ja és present.

Tant FICOMIC com les escoles d'art com les empreses de graffiti ho han sabut veure i encaixar al Saló del Còmic. L'any passat vaig descobrir i comprar a la parada d'mtn.

Però enguany no només tenien parada, sinó que tenien actes en col·laboració amb l'Escola Joso i publicitat a la Guia del Saló! El graffiti està en plena forma i a dalt de tot.

Anúnci de Montana Colors a la Guia del Saló
Has provat de passar les teves il·lustracions a gran format?

Segons la Guia del Saló: "Montana Colors organitza un taller de grafits on els assistents podran descobrir els principis bàsics d'aquest art. En aquesta taula, els participants realitzaran uns esbossos que després es plasmaran en una paret."

La parada d'mtn, representant de la Montana Shop & Gallery Barcelona, no és només d'sprays i retoladors, també hi havien llibres, revistes i... marxandatge graffitejat!

Aquí estic jo amb la furgoneta GMC Vandura de The A-Team

Al Saló del Còmic hi ha molt més que parades de comics, també hi han autors signant, exposicions, presentacions, cursos, sortejos, videojocs, gent disfressada, concerts, bars...

Com ara la presentació del còmic i pel·lícula que s'estrenarà properament: The A-Team i que tenia una parada impressionant amb la mítica furgoneta GMC Vandura.

Pels que no ho sàpiguen, The A-Team és una sèrie dels vuitanta, tot un clàssic que ja forma part de la cultura pop televisiva, de la que actualment se'n ha fet una pel·lícula.

Durant la guerra del Vietnam, una colla de militars són injustament expulsats de l'exèrcit dels EUA i empresonats. S'escapen i formen un equip de mercenaris fugitius.

25 ANYS D'ELECTRO BREAKERS! : D

Entrades relacionades:
Friday Foster
Comic Barcelona 2022
Comic Barcelona 2021
Comic Barcelona 2020

Saló del Còmic de Barcelona / Comic Barcelona (2019)
Saló del Còmic de Barcelona (2018)
Saló del Còmic de Barcelona (2017)
Saló del Còmic de Barcelona (2016)
Saló del Còmic de Barcelona (2015)
Saló del Còmic de Barcelona (2014)
El Món dels Bodé (2013)
Saló del Còmic de Barcelona (2013)
Homenatge a Moebius (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2012)
Saló del Còmic de Barcelona (2011)
El naixement del còmic (2011)
Saló del Còmic de Barcelona (2010)


Entrades relacionades fora d'aquest bloc:
Saló del Còmic de Barcelona (2019 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2018 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2017 RSVb)
Death Row (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2016 RSVb)
Saló del Còmic de Barcelona (2015 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2014 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2013 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2012 RRb)
La noche de los cautivos (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2011 RRb)
Saló del Còmic de Barcelona (2010 RRb)
Saló del Còmic i Batman Barcelona (2009 RRb)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada